Ege Postası
Geri

‘Engelleri’ aşan spor: Boccia

Düzenlediği kurslarla şampiyon sporcular yetiştiren Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü, şimdi de Boccia sporuyla engelli vatandaşları hayata kazandırıyor hem de turnuvalara hazırlıyor
‘Engelleri’ aşan spor: Boccia
Haberler / Spor
21 Şubat 2013 Perşembe 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Engelli vatandaşlara verdiği hizmetlerle adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi sporda da onları unutmuyor. Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği bünyesinde verilmeye başlanan Boccia kursuyla engelli vatandaşları hem sosyal hayata çekiliyor hem de spor da kariyer yapma olanağı tanınıyor. Boccia sporuyla yeni arkadaşlar edinen sporcular aynı zamanda spor yaparak rehabilitasyon imkanı buluyor. 
Esbaş Spor Salonunda Salı günleri 11.00 ile 13.00 saatleri arasında Bedensel Engelliler Derneği İzmir Temsilcisi Kemal Koç ve Beden Eğitimi Öğretmeni Filiz Kambur tarafından verilen kurslar yoğun ilgi görüyor. Her yaştan engelli vatandaşın gösterdiği ilgiden memnun olduğunu dile getiren Kemal Koç, “Boccia kursuna yeni başlamamıza rağmen yoğun ilgi var. Bu ilgiyi ne kadar doğru bir iş yaptığımızın bir göstergesi olarak görüyor ve mutlu oluyoruz” diyor.
Bu spor sayesinde engelli vatandaşların kendilerine güvenlerinin arttığını söyleyen Koç, şöyle devam ediyor: “Boccia sayesinde engelleri yüzünden hiçbir sporu yapamayan insanları kendi dünyalarından alıyor ve onların yeni pencerelerden hayata bakmalarını sağlıyoruz. Boccia’yla bedenlerini çalıştıran kursiyerler aynı zamanda yeni arkadaşlıklar edinerek kaliteli zaman geçiriyorlar. Mutlu olmalarını sağlayan bu spor onların psikolojik olarak daha güçlü olmalarını sağlıyor.” Koç’un en büyük hayali ise 2016 Paralimpik Oyunlarında ilçemizi ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek.

Nasıl oynanır'
Çeşitli engellere sahip bireylerin oynayabildiği oyunun temeli, “Pallina” adı verilen beyaz hedef topunun sahaya atılması, oyuncuların da ellerindeki tüm topları sırayla Pallina’ya en yakın olacak şekilde atmaları ve puan kazanmaları mantığına dayanıyor. Bireysel Boccia dört raunt olarak kişi başına altı topla oynanırken, takım Boccia altı raunt olarak kişi başına iki topla oynanır.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası