Ege Postası
Geri

İzvak'tan Karşıyaka 1912'ye yanıt gecikmedi

Örnekköy Stadı İZVAK’la Karşıyaka 1912 Derneği’ni karşı karşıya getirdi. Karşıyaka 1912 Derneği’nden gelen eleştirilere sert tepki gösteren İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi; “İZVAK statların yeri ve konumu hakkında yetkili ve taraf değildir. Önemli olan kulüplerimizin ve İZMİR’imizin yeni tesisler kazanması ve yılların ihmalinin giderilmesidir” açıklamasında bulundu
İzvak'tan Karşıyaka 1912'ye yanıt gecikmedi
Haberler / Spor
20 Şubat 2013 Çarşamba 12:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- İZVAK Vakıf merkezinde yapılan, kulüp başkanlarının katıldığı ve Örnekköy Stadının gündeme geldiği toplantının yankıları sürüyor. Karşıyaka 1912 Derneği adına yapılan “"İZVAK toplantısında, ihale aşamasında olan Örnekköy'deki stat projesinin ertelenmesine ilişkin alınan karar tüm Karşıyakalıları olduğu gibi bizleri de fazlasıyla üzmüştür” denilen açıklamaya İZVAK cephesinden yanıt gecikmedi. Tuğrul Yemişçi imzasıyla yapılan yazılı açıklamada toplantıda Karşıyaka Spor Kulübü’nün yasal temsilcisinin de olduğu hatırlatılarak
Alınan kararlar İZVAK’ın değil kulüplerin arzusudur hatırlatmasında bulundu.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi…
Karşıyaka 1912 Derneği Yönetim Kurulu’na
12.02.2013 günü İZVAK vakıf merkezinde yapılan kulüp başkanları toplantısının gündemi, İzmir’in stat ihtiyacı ile ilgiliydi. Buraya katılan kulüp yetkilileri kendi görüş ve ifadelerinin dile getirdiler. Bu toplantı sonucu onların istekleri üzerine alınan kararların takipçisi olarak ve yetkili makamlara bildirmek üzere İZVAK görevlendirildi .Bu kararlar İZVAK’ın değil kulüplerin arzusudur.
Ayrıca; bir takım yetkililer diye ifade ettiğiniz kişilerin İZVAK üyesi ,Karşıyaka Spor Kulübü’nün yasal temsilcisi ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan, Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatırız.
İZVAK olarak araştırmalarımız sonucunda, Örnekköy’de yapılması için çalışmalar yürütülen stat inşaatı için problemler olduğunu öğrendik. Büyükşehir Belediyesi ile olan yazışmalar sonucu (alanın 80 bin metrekaresinin tescili ve derenin ıslahı gibi) konular açıklığa kavuşmamıştır.
Buraya yapılacak olan stadın tüm İzmir’in kazanımı ve kulüplerinin maçlarını yapacağı bir stat olacağını ve buranın rant alanlarının da Spor Genel Müdürlüğü’nün olacağını, aynen Atatürk Stadı’nda olduğu gibi hatırlatırız.
İZVAK statların yeri ve konumu hakkında yetkili ve taraf değildir.
Önemli olan kulüplerimizin ve İZMİR’imizin yeni tesisler kazanması ve yılların ihmalinin giderilmesidir.
Bu açıklamaları basında hakkımızda çıkan yanlış yorum, haber ve değerlendirmeler üzerine yapmak zorunda kaldık.
Saygılarımla;
Tuğrul YEMİŞÇİ
İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı

''BÜYÜKORAL: BİZE ACİL STAT LAZIM'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞIYAKA 1912 DERNEĞİ NE DEMİŞTİ'
Karşıyaka 1912 Derneği, stat konusundaki farklı görüşlere yaptığı yazılı açıklamayla başka bir boyut kazandırdı. Yapılan açıklamada, "İZVAK toplantısında, ihale aşamasında olan Örnekköy'deki stat projesinin ertelenmesine ilişkin alınan karar tüm Karşıyakalıları olduğu gibi bizleri de fazlasıyla üzmüştür. Öncelikle belirtmek gerekir ki sadece projenin sahipleri ile KSK'yi ilgilendiren böyle önemli ve tarihi bir proje hakkında tasarruf yapmak ve karar almak yetkisi hukuken vakıf yetkisinde olmadığı gibi, alınan kararlar ancak tavsiye mahiyetindedir. Kulüp başkanımızın bu kararlarda yer almasının Örnekköy projesinden vazgeçme amacı taşımadığına da inanmaktayız. Sezon başından bu yana birçok sorunla boğuşan, ekonomik sıkıntı nedeniyle daha bir ay evvel görevi bırakma noktasına gelen kulüp yönetiminin ve başkanın asıl görevi var olan sorunlara yeni bir sorun eklemek değil, doğruların ortaya konularak sorunların üstesinden gelmektir. Devlet Bakanı tarafından ihale aşamasına gelindiği açıklanan Örnekköy projesinin, vakıf toplantısına katılan bir kısım yetkililer tarafından arazi ve maliyet konularında problemlerinden bahsedilmesi ise büyük bir çelişkiye yol açmıştır. Bu sorunlarla ilgili bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmamışken, varsa bu sorunların çözüm yolları henüz tartışılmamışken, dahası Yalı tesislerinin yasal durumu açıklığa kavuşturulmadan, bir oldu bittiyle bu konuda karar almanın yeterli ve yerinde olmadığını belirtmek istiyoruz" denildi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası