Ege Postası
Geri

Engelli personeli yakan soruşturma krizine nokta

Geçtiğimiz günlerde DSİ Bölge Müdürlüğü çalışanı ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Erdem Çerçioğlu’nun sosyal medya üzerine yaptığı paylaşımlar sonrasında hakkında açılan soruşturma sona erdi. Engelli personeli yakan soruşturma krizine nokta
Engelli personeli yakan soruşturma krizine nokta
Haberler / İzmir
7 Haziran 2016 Salı 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Devlet Su İşleri 2'inci Bölge Müdürlüğü'nün Bornova Ağaçlıyol'daki idari tesislerinde yaşanan ve engellilerin tepkisini çeken “soruşturma krizi” tatlıya bağlandı.

Kurumda çalışan ve aynı zamanda da Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şube Başkanlığı görevini de yürüten engelli personelin tesis içerisindeki yaşanan manzarayı sosyal medyaya taşımasıyla başlayan kriz hem mahkemelik olmuş, hem de hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

Paylaştığı fotoğraflar nedeniyle hakkında başlatılan inceleme sonrasında savunmasını veren Erdem Çerçioğlu’yla ilgili karar belli oldu.

Yapılan incelemede idari işleme gerek görülmezken, Çerçioğlu kurum tarafından suçsuz bulundu. Krizin böylece sona ererken, bölge müdürlüğü yetkilileri söz konusu alanda yeni bir düzenlemeye gitti. Fotoğraflara konu olan ve araç park edilen tesis girişindeki mevcut bariyerler kaldırdı, yerine de yayalara ve engellilere geçiş imkanı sağlayan yeni sabit bariyerler yerleştirildi.

DERNEKTEN TEŞEKKÜR MESAJI

Gelişmeler sonrasında Başkan Çerçioğlu hakkında verilen karar için yazılı açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi ise, DSİ Bölge Müdürlüğü’ne hassasiyetinden ötürü teşekkürlerini sundu. Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geçtiğimiz günlerde DSİ 2’inci Bölge Müdürlüğü çalışanı aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu’nun duyarsız bir vatandaşın aracını engellilerin yaşam alanlarını kısıtlayacak şekilde park edişini fotoğraflayıp paylaşması üzerine, fotoğrafa konu olan ve aynı zamanda kendisi de kurumda yönetici olan araç sahibinin şikayetiyle kurum içi soruşturma açılmış ve konu basına mal olmuştur.

Ancak, DSİ 2’inci Bölge Müdürü Sayın Hayati Çelenk’in imzası ile kurum çalışanı ve dernek başkanımız Erdem Çerçioğlu’na hakkında herhangi bir cezai müeyyideye gerek olmadığına dair yazı tebliğ edilmiştir.

Ayrıca Bölge Müdürü Sayın Hayati Çelenk, kimsenin makam ve mevkisine bakılmaksızın bu tür duyarsız davranışlarda bulunanların önüne geçmek adına, bahse konu alandaki hareketli bariyerleri kaldırıp bu alanı sabit bariyerler ile kapatarak, şahsının ve kurumunun sakat ve özürlü vatandaşlarımıza karşı hassasiyetini ortaya koymuştur.

Böle Müdürü Sayın Hayati Çelenk’in konuyla ilgili hassasiyetinden dolayı halkımız ve Türkiye Sakatlar Derneği adına teşekkürü borç bilir, çalışma hayatında başarılarının devamını dileriz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası