Ege Postası
Geri

Engelli sporcular tekerlekli sandalyelerini bırakıp gökyüzünde uçtu

Omirilik felci geçirerek yürüme yetisini kaybeden engelli sporcular, Muğla'nın Fethiye ilçesinde uçmanın tadını çıkardı. Babadağı'ndan yamaç paraşütü ile atlayan iki sporcu, 40 dakika boyunca tekerlekli sandalyeye bağlı olmadan gökyüzünde...
Engelli sporcular tekerlekli sandalyelerini bırakıp gökyüzünde uçtu
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Omirilik felci geçirerek yürüme yetisini kaybeden engelli sporcular, Muğla'nın Fethiye ilçesinde uçmanın tadını çıkardı. Babadağı'ndan yamaç paraşütü ile atlayan iki sporcu, 40 dakika boyunca tekerlekli sandalyeye bağlı olmadan gökyüzünde süzüldü.

        İstanbul Bakırköy Belediyesi ile Ölüdeniz Belediyesi'nin her yıl ortaklaşa düzenlediği yaz kampı Ölüdeniz'in Hisarönü Mahallesi'nde devam ediyor. Kampın bu haftaki konukları omirilik ve bedensel engeli bulunan sporcular oldu. Kampa katılan omurilik felçlisi iki engelli sporcu, uçma hayallerini Babadağı'ndan yamaç paraşütüyle atlayarak gerçekleştirdi. Tekerlekli sandalye basketbolcusu Güven Kaya ile Kerim Keküç, iki yıldır planladıkları yamaç paraşütüyle uçma hayallerini gerçekleştirme fırsatı buldu. Bin 700 metre yüksekliğindeki Babadağı'na çıkan engelli gençler burada pilotlardan havada yapılması gerekenler hakkında kısa bir bilgi aldı. Daha sonra cesaretlerini toplayan engelli sporcular tekerlekli sandalyelerini geride bırakarak gökyüzünde süzülmeye başladı. Yürüyemeyen fakan gökyüzünde uçmanın tadını çıkaran Kaya ve Keküç, yaklaşık 40 dakika gökyüzünde kaldıktan sonra Belcekız Plajı'ndaki yamaç paraşütü pistine iniş yaptı.

        ENGELLİLERDE ENGELLERİ AŞABİLİR

        Mutlulukları gözlerinden okunan sporculardan Güven Kaya, iki yıldır bu günün hayaliyle yaşadığını söyledi. Geçirdiği iş kazası sonrasında 15 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ifade eden Kaya, "Engelli olduktan sonra hayata küsmedim. Her fırsatta engelleri aşacak işlerle uğraştım. Yamaç paraşütüyle ile atlayış yaparak farklı bir deneyimi daha gerçekleştirdim. Bu şekilde aynı zamanda engellilerinde engelleri aşabildiğini herkese gösterdiğime inanıyorum. Tekerlekli sandalyem olmadan özgürce hareket edebilmek beni çok mutlu etti." dedi.

        "SANDALYESİZ HİÇ BİR YERE GİDEMİYORDUM"

        Çocukluğundan beri tekerlekli sandalye ile yaşadığını ve onsuz hiç bir yere gidemediğini açıklayan Kerim Keküç de yaşadıklarını duygulanarak anlattı. İlk defa sandalyesiz ve koltuk değneksiz gezintiye çıktığını anlatan Keküç, "Gökyüzünde kuşlar kadar özgürdük. Uçmak en büyük hayalimdi, gerçek oldu." ifadelerini kullandı.

        KAYA VE KEKÜÇ ENGELLİLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

        Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özcan Bilir ise 6 yıldır engelli ve yoksul ailelerin çocuklarına yönelik yaz kampları düzenlediklerini bildirdi. Kimsesiz, yoksul aile çocukları ile omurilik felçliler için her hafta Ölüdeniz'de düzenledikleri kampın bu haftasında omurilik felçli engelli sporcuları ağırladıklarını kaydeden Bilir, her yönüyle farklı olan bu kampın başka bir farklılığa imza attığını açıkladı. Engelli sporcular Güven Kaya ve Kerim Keküç'ün engellilerin sorunlarına dikkati çekmek, duyarlılık oluşturmak ve uçma hayallerini gerçekleştirmek için yamaç paraşütüyle atladıklarını ifade eden Bilir şöyle konuştu: Türkiye'de engellilere imkan verilmesi halinde neler yapabileceklerini görebiliyoruz. Yamaç paraşütü için pilotlarla konuştuk. Riskin olmadığını öğrenince bu iki arkadaşımız engellilerin yamaç paraşütü sporunu yapabileceklerini gösterdiler. Kaya ve Keküç'ün gösterdikleri bu cesaret umut ediyorum ki Türkiye'deki diğer engellilerin sorunlarının gündeme gelmesine vesile olacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası