Ege Postası
Geri

Erdoğan: Yüzyıllardır bizi güçlü kılan şey genç ve dinamik nüfusumuz oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet olarak yüzyıllardır maruz kalınan tehditlerin; aile bağlarının güçlülüğü, samimiyeti ve devamlılığı sayesinde bertaraf edildiğini ifade ederek, "Bu sayede tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği...
Erdoğan: Yüzyıllardır bizi güçlü kılan şey genç ve dinamik nüfusumuz oldu
Haberler / Politika
18 Haziran 2013 Salı 17:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet olarak yüzyıllardır maruz kalınan tehditlerin; aile bağlarının güçlülüğü, samimiyeti ve devamlılığı sayesinde bertaraf edildiğini ifade ederek, "Bu sayede tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği medeniyetler inşa ettik, devletler kurmayı başardık. Israrla bizi güçlü kılan şeyin, genç ve dinamik nüfuslar olduğunu unutmamalıyız. Ekonomideki başarının sırrı insandır, diğer bütün her şey insanın türevidir. Emek, sermaye, tüketim, üretim, yatırım insanın türevidir. İnsan varsa bunların hepsi var, insan yoksa bunların hiçbiri yok. İnsanda genç nüfus çok büyük önem arz ediyor. "

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın toplumda aile olgusuna dikkat çekmek ve aile konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla hazırladığı ‘Aile Olmak’ projesi tanıtımı yapıldı. Rixos Otel’deki tanıtıma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda projenin tanıtımı hazırlanan kısa filmin gösterimi yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailenin sorunun bir parçası değil çözümün bir parçası haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Aileyi yeni bir medeniyet projesine dönüştürmek gerektiğini vurgulayan Şahin, “Küreselleşmeye, kentleşmeye modernizmin bir çok akımına rağmen gördüğümüz bir gerçek var ki, medya ve sosyal bütün aktörlere rağmen ilk iletişim ve ilk etkileşim yeri ilk öğretmen anne-baba tarafından veriliyor. Ailenin çocuklar üzerindeki etkisini hepimiz çok daha iyi anlıyoruz. Aile yalnızca barınma, giyim, fiziki ihtiyaçlar mıdı? Aynı şekilde iyinin kötüden ayrıldığı faydalının faydasızdan ayrıldığı bir değerler sistemidir. İnsan oğlunun evrensel değerlerinin öğretildiği bir yerdir.” diye konuştu.

YAŞANANLARLA KARDEŞLİĞİMİZDE TESTTEN GEÇTİ VE GÜÇLENEREK BU SÜREÇTEN ÇIKTI

Çocuk yetiştirmekle nesil yetiştirmek arasında çok ince bir çizgi olduğunu kaydeden Şahin, “AK Parti muhafazakar demokrat, aile odaklı, aile temelli politikalarını bugün güçlü Türkiye ile beraber yeniden topluluğumuz ile paylaşıyoruz 10 yıldır yürüttüğümüz çalışmaları yeni ürünler yeni hizmet anlayışıyla Hz. Mevlana’nın söylediği gibi 'dün dünde kaldı bugün yeni şeyler söylemek lazım' diyerek yolumuza devam ediyoruz. On yıllardır yola çıkarken 76 milyonu güçlü bir aile olarak görerek yolumuza başladık. 76 milyonun sevgisini muhabbetiyle yolumuza başladık. Etle tırnak olduk kader ve keder birliği yaptık. Acılarla yoğrulduk. Aslında haftalardır yaşanan olaylarda ekonomimiz testten geçti ama bizim kardeşliğimiz bizim dostluğumuz bizim milletimizi sağduyusu ve feraseti de testten geçti ve güçlenerek bu süreçten çıktı. Bu oyunu kuranların bu oyunu senaryo haline dönüştürenlerin toplum mühendislerinin bilmediği iki şey var. Birincisi bu güçlü bağın milletin feraseti ve sağduyusu ikincisi bu ekibin yola çıkarken söylediği korkaklar zafer anıtı dikemez anlayışıdır.“ şeklinde konuştu.

Toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı komşu ülkelerde yapıldığı gibi nüfusu azaltarak kalkınmanın sağlanamayacağını belirterek, "Bakın, bizim şu son 10 yılda her yılda ortalama nüfusumuz 1 milyon arttı ama bu artarken de milli gelirimiz bire üç katlandı." dedi. Erdoğan, "Modern çağın, insanlığın pek çok değeri gibi aile kurumu üzerinde de ciddi tahribatlara yol açtığını biliyoruz. Bu ülkede, yıllarca doğum kontrolü mekanizmasını çalıştırdılar. Adeta vatandaşlarımızı, halkımızı kısırlaştırdılar. Bununla ilgili, tıbbi müdahaleye kadar her şeyi yaptılar. 'Sezaryen, kürtaj' denilen olay budur. Hep bunları yaptılar ve bunları yaparken de adeta cinayet işlediler, adeta aldattılar." diye konuştu.

Muhafazakar ve demokrat kimliğe sahip olarak AK Parti’nin yola çıkarken hedefinde aile olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “ Hedefimizi bunun üzerine bina ettik. Çünkü bir milletin aile yapısı çökmüşse o millet çökmüştür, çökmeye namzettir. Ama aile yapısı ne kadar güçlüyse o millet o kadar güçlüdür. Aile kurumunun tarihi insanlığın tarihi ile eşittir. Adem Aleyhisselam ve Havva Validemizdendir insanlar, bir aile ortamında dünyaya gelmiş ve hayatlarını bu şekilde sürdürmüşlerdir. Kadın ve erkeğin birlikteliği aynı zamanda insan soyunun devamı için de elzemdir. Bunu özellikle bekarlara söylüyorum. Burada hassasiyetimiz çok önemli. Nitekim Peygamberimiz ‘Evlenin ve çoğalın’, ‘Ben sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim’ diyor. Yine Peygamberimiz ümmetine ‘Evlenmekten korkmayınız’ tavsiyesinde bulunuyor." şeklinde konuştu.

AİLE BAĞLILIĞININ GÜÇLÜLÜĞÜ SAYESİNDE MARUZ KALDIĞIMIZ TEHDİTLERİ BER TARAF ETTİK

“Aile bağlarının güçlülüğü, samimiyeti ve devamlılığı sayesinde bizler yüzlerce yıldır maruz kaldığımız tüm tehditleri bertaraf ettik.” diyen Erdoğan, “Bu sayede tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği medeniyetler inşa ettik, devletler kurmayı başardık. Israrla bizi güçlü kılan şeyin, genç ve dinamik nüfuslar olduğunu unutmamalıyız. Ekonomideki başarının sırrı insandır, diğer bütün her şey insanın türevidir. Emek, sermaye, tüketim, üretim, yatırım insanın türevidir. İnsan varsa bunların hepsi var, insan yoksa bunların hiçbiri yok. İnsanda genç nüfus çok büyük önem arz ediyor. Onun için Beypazarlı amcayı unutmuyoruz. 'Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur dengi olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah Kerim' diyeceğiz, yola devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bazı komşu ülkelerde olduğu gibi nüfusu azaltmak yöntemiyle kalkınma olmayacağını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi; “Son 10 yılda her yıl ortalama nüfusumuz 1 milyon arttı. Ama bu artarken de bizim milli gelirimiz 1’e 3 arttı. Gelen rızkı ile gelir. Kimse maharet bende diye havaya girmesin. Gelen rızkı ile gelir. Çağın insanlığın pek çok değerinin aile kurumu üzerinde de ciddi tahribatlara yol açtığını biliyoruz. Bu ülkede yıllarca doğum kontrolü mekanizmalarını çalıştılar. Adeta bizim vatandaşlarımızı, halkımızı kısırlaştırdılar. Bununla ilgili tıbbi müdahalelere varıncaya kadar her şeyi yaptılar. Sezaryen denilen olay budur. Kürtaj denilen olay budur. Hep bunları yaptılar. Bunları yaparken de adeta cinayet işlediler. Adeta aldattılar. ‘Ölüyorsun seni ölümden kurtaracağız' dediler. Halbuki dert başkaydı. Dert hem fazla para kazanmak hem de maalesef öyle kampanyalar başlattılar ki 'sezaryenle ikiden fazla yapamazsın' dediler. İnandırdılar ve birçok anneler aileler buna inanmak zorunda kaldı. 'Eğer sezaryen olmazsam ne olur' dediler buna inandılar. İşin aslı bu muydu, değildi. Dert bu milletin nüfusu azalsın ve bu millet milletler yarışında geri kalsın. Bu oyunu artık bozuyoruz. Bozmamız lazım, onun için ailelere bu ülkede çok büyük iş düşüyor."

ANNE VE BABALARA: OYUNU BOZACAK OLAN SİZLERSİNİZ

Özellikle annelere seslendiğini belirten bu oyunu birinci derecede bozacak olanın anneler ve kadınlar olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Burada tavrınızı koymak durumundasınız. Bir Türk kadını, annesi olarak bunu birinci derecede bozacak olan sizsiniz, ikinci derecede de babalara sesleniyorum. Sizlerde bu oyunun bir tarafı olmamalısınız. Sizler eşlerinizle dayanışma içinde bunu çözmek durumundasınız. Bizim, demokratik haklar, temel hak ve özgürlükler konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Biz bu hakların en kuvvetli en samimi savunucusuyuz. İcraatlarımızla da buna şüphe vermeyecek şekilde ortaya koyduğumuza inanıyorum. Milletimizin kadim değerlerini hedef alan saldırıların, demokrasiyle insan haklarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Derdi demokrasi olanla, derdi hak ve özgürlük davası olanla, derdi bu ülkeyi güçlü kılan ebedi kılan değerleri örselemek olan arasındaki farkı biz çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar demokrasi hak ve özgürlük davası peyinde olanlarla beraberdir bundan sonra da beraber olmayı sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan için hazırlanan fotoğraflarla süslenen bir aile ağacı oluşturuldu. Erdoğan, ağaçtaki eksik olan fotoğrafı yerine koydu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası