Ege Postası
Geri

Erdoğan’ın telekulak korkusu

Tayyip Erdoğan'ın haftada bir kez uğradığı Meclis'teki odası ev fiyatına yenilendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ‘Başbakan Erdoğan’ın odasında dinleme cihazı bulunduğu yönünde bilgi aldıklarını belirterek ‘odan dinleniyor mu, seni kim dinliyor’ diye sordu.
Erdoğan’ın telekulak korkusu
Haberler / Politika
14 Kasım 2012 Çarşamba 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 ANKARA- Erdoğan'ın haftada bir kez uğradığı oda 330 bin, Meclis Başkanı'nın odası ise 180 bin TL'ye yenilendi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yapılan masrafı twitter'daki resmi hesabından duyurdu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan’ın devlet bütçesinden yaptığı harcamaları sorguladı. İnce, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Erdoğan’ın Meclis’te bulunan ve haftada sadece bir gün kullandığı makam odasında yapılan tadilatların maliyetini sordu.

330 BİN LİRA ÖDENDİ

TBMM Başkanlığı’ndan gelen cevap göre, Erdoğan’ın haftada bir gün kullandığı TBMM’deki makam odasının tadilatı için tam 330 bin lira ödendi.

Zorunlu durumlarda kullanılması için verilen örtülü ödeneğin rekor düzeyde kullanılması tartışmaları bitmeden, şimdi de makam odasının tadilatı için harcanan para büyük tepki topladı. CHP Milletvekili Hurşit Güneş geçtiğimiz gün örtülü ödenekten 870 milyon lira harcandığını ortaya çıkarmıştı.

ÖRTÜLÜ ÖDENEKTE REKOR

AKP Şanlıurfa Milletvekili Meclis’e 30 bin liralık benzin faturası getirerek tartışmalara konu olurken, AKP Sivas Milletvekili Nursuna Memecan da 26 bin lira telefon masrafı ile rekor kırmıştı. Bu rekorlara bir yenisi de Erdoğan ile eklendi. Erdoğan’ın makam odası, bir ev fiyatına yenilendi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin soru önergesi üzerine, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam tarafından verilen bilgiye göre, makam odasının tadilatı için tam 330 bin lira para harcandı.

Verilen bilgiye göre devlet bütçesinden harcanan 330 bin lira, Erdoğan’ın odasındaki ahşap lambri duvar kaplaması, sıva, alçı, parke, lavabo, kapı, dolap imalatlarında ve elektrik ve su tesisatında kullanıldı. Ayrıca odadaki masa, koltuk, sandalye ve sehpalar yenilendi.

İKİ ODAYA 510 BİN TL

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis Başkanı’nın makam odasının yenilenmesinin maliyetini de sordu.

TBMM Başkanlığı’ndan verilen yanıtta, TBMM Başkanlık makamı odasında (makam odası, dinlenme odası, çalışma odası ve tuvalet) Ahşap duvar kaplamaları, ahşap parke ve süpürgelikleri, ahşap kapı kasaları ve kanatları yenilenmiş, ahşap pencere doğramaları ile ısıtme-soğutma havalandırma sistemlerinde bakım ve oranımlar yapılmıştır. TBMM Başkanlık makamı odasındaki tadilatın maliyeti 180.000TL’dir denildi.

DİNLEME VAR MI'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise kendilerine Başbakan Erdoğan’ın odasının dinlendiği yönünde bilgi geldiğini belirterek “Başbakan Erdoğan’a makamın dinleniyor mu, seni kim dinliyor’ diye sordu. (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası