Ege Postası
Geri

Erkek öğrencilerden 'etekli' protesto

Antalya'da kız öğrencilerin etek giymesine izin vermeyen lise müdürünü protesto eden erkek öğrenciler etek giydi.
Erkek öğrencilerden 'etekli' protesto
Haberler / Güncel
24 Eylül 2013 Salı 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANTALYA- DEV-LİS üyesi lise öğrencileri daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda 'Cinsiyetçi Eğitime Karşı Mücadele Et' pankartı açtı. Grup adına basına açıklama yapan öğrencilerden Hande Büyükacar, Antalya Gazi Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilerin etek giymesinin yasaklandığını belirtti.
Büyükacar, “Okul müdürü Hayri Bahşi, yeni kılık kıyafet yönetmeliğine göre okul aile birliğinin de onayıyla bu yıl kız öğrencilerin gri pantolon, beyaz tişört olan okul forması giymesine karar verildiğini söyledi. Daha önceki yıllarda uygulanan kurala göre üst sınıfta okuyan kız öğrenciler etek giyebilecek. Kız öğrencilerin pantolon giyerek daha rahat edeceğini belirtti" diye konuştu.
Okul müdürü Hayri Bahşi'nin 'Yeni yönetmeliğe göre bu karar alındı. Çocuklarımızın forma giymesi benimsendi. Biz de erkek ve kız çocuklarının pantolon giymesine karar verdik. Böylece çocuklarımız rahat edecek. Sıralar kirli oluyor, tozlu oluyor. Ayrıca okulumuz öğrencileri artık büyük çocuklar. Merdivenden inip çıkmalarında sorunlar olmasın diye düşündük' şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Hande Büyükacar, "Fakat asıl olay kir, toz meselesi değil. Gerici beyinlerin kadın kimliği üzerine cinselliği damgalamış olmasıdır. Eğer kadın kısa etek giyerse erkeğe bakma hakkı doğar. Eğer kadın kısa etek giyerse tecavüzü hak eder. İşte bu zihniyetin izleri, bugün okullarımızda etek giymeyi yasaklamış durumda” diye konuştu.
Ellerinde 'Kadınlar Özgür Olsa Dünya Yerinden Oynar', 'Kadın Düşmanı Hayri Bahşi', 'Kadınlar Bu Yasağı Deler' ve 'Etek Yasağına Hayır' yazılı dövizler taşıyan liseli kız öğrenciler, basın açıklamasının ardından eylemi sona erdirdi.
Ne olmuştu'
Antalya’daki Gazi Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin etek giymesi yasaklanmıştı.
Okul Müdürü Hayri Bahşi, yeni kılık kıyafet yönetmeliğine göre okul aile birliğinin de onayıyla bu yıl öğrencilerin gri pantalon, beyaz tişört olan okul forması giymelerine karar verildiğini söylemişti.
Daha önceki yıllarda uygulanan kurala göre üst sınıfta okuyan kız öğrenciler etek giyebileceği ifade edilmişti.
“Kız öğrencilerin pantolon giyerek daha rahat edeceğini” savunan Bahşi, “Yeni yönetmeliğe göre bu karar alındı. Çocuklarımızın forma giymesi benimsendi. Biz de erkek ve kız çocuklarının da pantalon giymesine karar verdik. Böylece çocuklarımız rahat edecek. Sıralar kirli oluyor, tozlu oluyor. Ayrıca okulumuz öğrencileri artık büyük çocuklar. Merdivenden inip çıkmalarında sorunlar olmasın diye düşündük” diye konuşmuştu. (Başkahaber)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası