Ege Postası
Geri

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü: Kütüphaneler halka açık

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, Urla ilçesi Bademler köyünü ziyareti sırasında kütüphanenin kapalı olduğunu ifade etmesi üzerine bir açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, halk kütüphanelerinin açık...
İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü: Kütüphaneler halka açık
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, Urla ilçesi Bademler köyünü ziyareti sırasında kütüphanenin kapalı olduğunu ifade etmesi üzerine bir açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri, halk kütüphanelerinin açık olduğunu bildirdi.

Milletvekili Güler, kütüphanelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğunu belirterek, "10 yıllık AK Parti iktidarında kütüphaneler sürekli olarak azaldı. 76 milyon nüfuslu ülkemizde, toplam bin 69 kütüphane var. Komşularımızla bu sayıyı kıyasladığımızda ortaya çıkan sonuçlar iç acıtıcı. 10 milyon nüfusa sahip Bulgaristan'da, 5 bin halk kütüphanesi var. Kütüphane sayımızın azlığından dolayı kütüphaneci sayımız da dolayısıyla çok az. Kütüphanecilik Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu olanların istihdam edilmesi de bu vesileyle pek mümkün olmuyor.” demişti.

Güler'e, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü cevap verdi. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "Basında yer alan, 'Halk kütüphanesi halka kapalı' şeklindeki haberlerin, gerçeği tam yansıtmadığı görülmektedir. İl Müdürlüğümüz'e bağlı Urla İlçe Halk Kütüphanesi'ne bağlı Bademler Köyü Halk Kütüphanesi'nde, 18.06.2013 tarihinden geçerli olmak üzere Urla İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Felsefe Öğretmeni Hüseyin Kaplan, 18.06.2013 tarihli ve 1420124 sayılı valilik oluruyla görevlendirilmiş olup bu kütüphanenin hizmetleri, adı geçen personelce yürütülmektedir. Yine Kiraz İlçe Halk Kütüphanesi'ndeki Memur Fikren Efe, 25.04.2012 tarihinde emekli olmuştur. Adı geçen kütüphanedeki hizmetler, kaymakamlık oluruyla Kiraz İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mustafa Yavuz tarafından yürütülmektedir. Dikili İlçe Halk Kütüphanesi'nde kadrolu personel olmayıp kütüphane hizmetleri, Dikili Kaymakamlığı'nın 24.05.2013 tarihli ve 969 sayılı onayıyla Mesleki Eğitim Merkezi Teknisyeni Celal Gün tarafından yürütülmektedir. Öte yandan Karaburun İlçe Halk Kütüphanesi hizmetlerinin yürütülmesi için valilik makamının 02.01.2013 tarihli ve 1 sayılı onayıyla Ödemiş Kaymakçı Halk Kütüphanesi'nde görevli Memur Harun Karbukan görevlendirilmiştir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası