Ege Postası
Geri

Vali Güzeloğlu: Ahilik, ekonomik faaliyetten ziyade insan olma erdemidir

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ahiliğin ekonomik bir faaliyetten ziyade insan olma erdemine ulaşmak olduğunu belirtti.Mersin'de, Ahilik Haftası kutlama töreni, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Törene,...
Vali Güzeloğlu: Ahilik, ekonomik faaliyetten ziyade insan olma erdemidir
Haberler / Güncel
23 Eylül 2013 Pazartesi 17:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ahiliğin ekonomik bir faaliyetten ziyade insan olma erdemine ulaşmak olduğunu belirtti.

Mersin'de, Ahilik Haftası kutlama töreni, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanısıra CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ile Aytuğ Atıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, MESOB Başkanı Talat Dinçer ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, ahiliğin Türk kültürünün en temel, en özel ve en güzel yanlarından ve değerlerinden biri olduğunu söyledi. Ahiliğin, özünde ekonomik bir faaliyetin ve ticari bir alanın düzenlenmesi gibi göründüğünü ifade eden Güzeloğlu, ancak gerçekte insan olma erdemine doğru yol açan, herkesin düstur edinmesi gereken, hayata aktarması gereken en temel ve en gerekli özellikler olduğunu söyledi.

Mersin’de de Türkiye’nin toplam esnafının yaklaşık yüzde 4’ünün bulunduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Barış ve huzurun teminatı siz değerli esnaf kardeşlerimizdir. Sabah kepengini açan, kendi ve yanındakiyle emeği ile çalışan, akşam kepengini huzur içinde kapatan, helal teri ve emeğini evine götürüp ve paylaştırırken, Mersin’in birlik ve beraberliğine katkı koyan siz değerli esnaflarımıza gönülden ve yürekten teşekkür etmek istiyorum." dedi.

MESOB Başkanı Talat Dinçer ise esnaf ve sanatkar kesiminin küreselleşmenin olumsuz etkilerini son yıllarda yoğun bir şekilde yaşadığına dikkat çekerek, "İlimizde 70 bin, ülke genelinde 2 milyon esnaf ve sanatkar bulunmaktadır. Yanımızda çalışanlar ve ailelerimizle birlikte ülke nüfusumuzun yaklaşık üçte birini oluşturmaktayız. Bu kesimin ayakta kalması, çalışma hayatına devam etmesi ülkemizin gerek ekonomik, gerek sosyal ve gerekse kültürel olarak gelişmesi, büyümesi için bir zorunluluktur. Ülkemizde esnaf ve sanatkarımızı geliştirmek ve büyütmek için yapılacak çok çalışmalar var. Bu çalışmaları birbirimizi severek, bilgi alışverişinde bulunarak, ortak çalışarak güç birliği içinde başarmak zorundayız. Birlik ve beraberliğe, ortak çalışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ile Aytuğ Atıcı'nın konuşma yaptığı programda, halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Daha sonra ahiliğin sembolü olarak bilinen şed kuşatma temsili töreninin sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Ardından, Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, başarılı esnaflara ve esnaf odası başkanlarına başarı belgesi verildi. Vali Güzeloğu'na ise MESOB Başkanı Talat Dinçer tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası