Ege Postası
Geri

Eroğlu: Bağış'ın Kıbrıs sorununu sürekli dile getirmesi bizi memnun ediyor

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Türkiye'den gelen Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı heyetini kabul etti. Eroğlu, AB Bakanı Egemen Bağış’ın Kıbrıs sorununu sürekli dile getirmesinin kendisini memnun ettiğini söyleyerek, Türkiye’de Kıbrıs’ın...
Eroğlu: Bağış'ın Kıbrıs sorununu sürekli dile getirmesi bizi memnun ediyor
Haberler / Dünya
18 Nisan 2013 Perşembe 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Türkiye'den gelen Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı heyetini kabul etti. Eroğlu, AB Bakanı Egemen Bağış’ın Kıbrıs sorununu sürekli dile getirmesinin kendisini memnun ettiğini söyleyerek, Türkiye’de Kıbrıs’ın gündem olmasının önemine işaret etti.

AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Burak Erdenir, Eroğlu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB süreciyle ilgili bilgi vermek ve tavsiyelerde bulunmak üzere KKTC’de bulunduklarını söyledi. Erdenir, Türkiye’de AB reform sürecinin KKTC’de de etkileri olacağını söyledi ve Kıbrıs sorununun en kısa sürede çözülmesini diledi.

Derviş kabulde yaptığı konuşmada, AB Bakanı Egemen Bağış’ın Kıbrıs sorununu sürekli dile getirmesinin kendisini memnun ettiğini kaydetti. Egemen Bağış’ın bakanlığı itibarıyla AB ülkeleriyle sık sık temaslar gerçekleştirdiğini ifade eden Eroğlu, KKTC’ninse halen AB ile ilgili sorunları bulunduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs’ın tek taraflı AB’ye alınmasının hata olduğunu ve Güney’de de bunu söyleyen kesimler bulunduğunu kaydeden Eroğlu, Kıbrıs’ta çözüm arayışlarında iyimser yaklaşıma Rum tarafından olumlu cevap gelmediğini ve AB’nin bu konuda inisiyatif almasını beklediklerini söyledi.

Bazı sivil toplum örgütlerine Avrupa’daki bazı toplantılara Larnaka üzerinden gitme zorunluluğu getirilmesinin gündemde olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Eroğlu, AB’nin, Kıbrıs Türklerini muhatap gördüğünü söylüyorsa; devletin varlığını, buradaki uçak seferlerini ve Kıbrıslı Türklerin bu uçuşlarla dünyaya açıldığını kabul etmesi gerektiğini aktardı.

Her zaman “Kıbrıs’taki gerçeklere dayalı bir çözüme” vurgu yaptıklarını yineleyen Eroğlu, AB’nin Kıbrıs Türklerini Rum tarafına mahkum görmesinin ancak Rum tarafının uzlaşmazlığı ve sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'nin devamına hizmet edeceğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası