Ege Postası
Geri

Eroğlu: Rumların ekonomik sıkıntısı 3 günlük değil

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güney Kıbrıs’ın ekonomik sorunları olduğunu ancak bu sorunların 3 günde geçecek sorunlar olmadığını belirtti. Eroğlu, “Rumlar, ekonomik sorunlarını halletsin ve müzakerelere o zaman başlayalım,...
Eroğlu: Rumların ekonomik sıkıntısı 3 günlük değil
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güney Kıbrıs’ın ekonomik sorunları olduğunu ancak bu sorunların 3 günde geçecek sorunlar olmadığını belirtti. Eroğlu, “Rumlar, ekonomik sorunlarını halletsin ve müzakerelere o zaman başlayalım, şeklinde davranamayacağız." dedi.

Eroğlu, bugün bir kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta kalıcı yaşayabilir bir anlaşmanın yollarını aradıklarına işaret ederek, bugün var olan gerçekler ışığında varılacak bir anlaşmanın kalıcı olabileceğini söyledi.

Kıbrıs konusunda artık vatandaşların da sabrının taştığını dile getiren Eroğlu, "Bir anlaşma olacaksa olsun, olmayacaksa onu da bilelim." düşüncesinin hakim olmaya başladığı bir zamanda müzakereleri uzatmanın da bir anlamı olmadığını vurguladı.

“BİZ DE EKONOMİK SORUNLARIMIZ DEVAM EDERKEN MÜZAKERE MASASINA OTURDUK…”

Müzakere masasındaki hassasiyetlerinin bu konuda olduğunu da vurgulayan Eroğlu, “Bu sadece tek tarafın arzusuyla hallolacak bir konu değildir, karşı tarafın da çözüm iradesin ortaya koyması lazım ki bir yere varabilelim. Biz de ekonomik sorunlarımız devam ederken müzakere masasına oturduk, oturmamız için BM’den AB’den baskılar altında kaldık. Dolayısıyla ekonomik sorunları uzun süre gerekçe olarak devam ettiremezler." şeklinde konuştu.

Eroğlu, KKTC’de bir mücadeleyi devam ettirdiklerini, bu mücadelenin uzun yıllar aldığını ancak henüz bir anlaşmaya varmadıklarını belirtti.

Bir anlaşma umudu taşıyarak en erken zamanda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideriyle müzakere masası etrafında buluşmayı temenni ettiklerini ifade eden Eroğlu, bu konudaki arzularını çeşitli yollarla Rum Yönetimi’ne ilettiklerini vurguladı.

“Ulusal davadır, zaman alır” şeklinde düşünceler de olduğunu belirten Eroğlu, “Ancak müzakere faslı 40 küsür yıl devam etmişse artık buna bir sınırlama getirmenin de zamanı gelmiştir gerçeğinden hareket ederek müzakerelere bir zaman limiti konmasını istiyoruz.” diye konuştu.

29 MAYIS’TAKİ AKŞAM YEMEĞİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile 29 Mayıs’ta akşam yemeğinde bir araya geleceklerini hatırlatan Derviş Eroğlu, bu ortamı yol haritasını belirlemeye çalışarak değerlendireceklerini vurguladı. Eroğlu, Anastasiadis’le samimiyetlerini biraz daha geliştirme gayreti içerisinde olacaklarını da belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası