Ege Postası
Geri

Rusya ve Türkiye yıllık 1 milyar dolarlık silah ticaret hacmine ulaşabilir

Rusya Federal Askeri Teknik Şirketi Başkan Yardımcısı Mihail Petuhov, Rusya ve Türkiye’nin yıllık 1 milyar dolarlık toplam silah ticaret hacmine ulaşabileceğini söyledi.Interfax’ın haberine göre İstanbul’da düzenlenen savunma fuarında...
Rusya ve Türkiye yıllık 1 milyar dolarlık silah ticaret hacmine ulaşabilir
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Federal Askeri Teknik Şirketi Başkan Yardımcısı Mihail Petuhov, Rusya ve Türkiye’nin yıllık 1 milyar dolarlık toplam silah ticaret hacmine ulaşabileceğini söyledi.

Interfax’ın haberine göre İstanbul’da düzenlenen savunma fuarında konuşan Petuhov, “Türkiye çok umut verici bir pazar ve umut verici bir ortak. Savunma sanayi ile ilgili toplam 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşacağımıza inanıyorum. Buna geçme imkanımız da var.” dedi.

Rus silah ihraç şirketi Rosoboronexport Genel Direktörü Anatoli İsakin de yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin Rusya’nın ortağı olduğunu, silah ve askeri malzemelerin Türkiye’ye satışının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bölge lideri ülkeler ve komşuları ile askeri teknik konularda işbirliklerine önem verdiklerini vurgulayan İsakin, “Türkiye’ye ortak askeri endüstriyel üretim konusunda önerilerde bulunduk. Füze savunma sistemleri ile ilgili ihalede Rus yapımı Antei-2500 füze savunma sistemlerinin şansı yüksek.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin açtığı 4 milyar dolarlık uzun menzilli hava savunma sistemi ihalesinde Rusya, ABD, Çin ve Fransa-İtalya ortaklığıyla yarışıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki komisyon yılbaşında yapılan toplantıda ihale sürecini ertelemişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası