Ege Postası
Geri

Eritre’de 10 bin siyasi tutuklu işkence görüyor

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), Eritre’de binlerce siyasi suçlunun cezaevlerinde “tarifi mümkün olmayan kötü koşullarda” tutulduğunu duyurdu. Bildiride, Devlet Başkanı İsaias Afewerki’nin 20 yıllık iktidarında tutuklanan 10 binden...
Eritre’de 10 bin siyasi tutuklu işkence görüyor
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 14:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), Eritre’de binlerce siyasi suçlunun cezaevlerinde “tarifi mümkün olmayan kötü koşullarda” tutulduğunu duyurdu. Bildiride, Devlet Başkanı İsaias Afewerki’nin 20 yıllık iktidarında tutuklanan 10 binden fazla insandan şu ana kadar tek bir kişinin serbest bırakılmadığı açıklandı.
Af örgütünün açıklamasında aralarında gazetecilerin de olduğu tutukluların çoğunluğunun hükümeti eleştirenler şahıslardan oluştuğu bildirildi. Ayrıca Eritrelilerin ailelerinin ve yakınlarının nerede tutuklu oldukları bilmedikleri rapora yansıdı.

Amnesty’nin Eritre görevlisi Claire Beston, yaptığı açıklamada, “ Hükümet sistemli bir şekilde keyfi olarak bütün muhalefeti tutuklayarak karşıtları susturuyor, farklı düşüncelere hayat hakkı tanımıyor. Eritre bağımsızlığını kazandığı 20 yıldır dünyanın en baskıcı, şeffaf olmayan ve dışarıya kapalı ülkelerinden birisi ” dedi.

Eritre cezaevlerinde işkencenin çok yaygın olduğunun belirtildiği Anmesty’nin yeni raporuna Eritre hükümetinden henüz yanıt gelmedi.

Amnesty’nin raporunda, Eritre’de “suçluların” yeraltı mahzenlerinde, yüzen konteynırlarda tutulduğu yer aldı. Barentu’da bir tutuklu kalan bir kişi ise Amnesty’e şöyle konuştu, “ 7 metrekarelik odalarda 33 insan kalıyorduk, kapıları kapıyorlardı, 50 derece oluyordu sıcaklık.Konuşmamız yasaktı” dedi.

1993'de bir BM referandumuyla Etiyopya'dan bağımsızlığını kazanan Eritre’de ki binlerce tutuklunun hiç birinin suçu kanıtlanmış değil.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası