Ege Postası
Geri

Eski Bakan Günay'dan İzmir kamuoyuna çarpıcı mesajlar

Eski Kültür ve Turizm Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay iki günlük programı kapsamında İzmir’e geldi.Partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin sorulara yanıt veren Günay çözüm süreciyle ilgili “ülkenin yüzde 80’ni yakından takip ediyor. 30 yıldır silah da ısrar edenler terörden vazgeçme eşiğine geldiler. Biz yıllardır o tarlayı kurutmaya çalışıyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir belediye Başkanlığı için isminin sıkça dillendirilmesinin hatırlatılması üzerine, “Bu işe çok daha niyetli kararlı arkadaşlarım olduğunu düşünüyorum” diyen Günay 2014 yerel seçimleri için hedefinde ve hayalinde 21 ilçe olduğunu ilk kez dile getirdi. Günay’ıın son sözleri ise teşkilata yönelik oldu: “Başkası bize akıl öğretmeye kalkmazsa işimizi daha güzel yaparız. Başka bir ilin politikacısı gelip bize yol göstermeye kalkmasın”
Eski Bakan Günay'dan İzmir kamuoyuna çarpıcı mesajlar
Haberler / Politika
25 Nisan 2013 Perşembe 18:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Eski Kültür ve Turizm Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay iki günlük programı kapsamında İzmir’e geldi.Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Günay gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.Günay AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a kitap hediye etti.

“ASLAN YATAĞINDAN BELLİ OLUR”

İl binasını ilk kez gezdiğini ifade eden Günay, “ İl binamızı gezdik. Parti merkezlerinin bakımlı geniş temiz olmasını önemsiyorum. Aslan yatağından belli olur. Burası aslana yakışır bir merkez olmuş. İzmir’e böyle binada hizmet etmek lazım” dedi.

“NİYETİMİZ HAYIR AKIBETİMİZ DE HAYIR OLSUN”
Partisinin çözüm sürecine ilişkin politikası hakkında açıklama yapan Günay, “ Toplumun kılcal damarlarına girmeye çalışıyoruz. 10 yılı aşkın süredir ülkeye hizmet ediyoruz. Hizmetin de karşılığını alıyoruz. Kangren olmuş bir sorunumuz vardı. Anneler ağlıyordu. Bu acıları sona erdirmeye çalışıyoruz. Az sayıda anlayışla karşılamayan da var. Onlara niyetimizin temiz olduğunu anlatıyoruz. Barışı anlatıyoruz. Niyet hayır akıbet hayır diye söz var. Bizim niyetimiz hayır inşallah akıbetimiz de hayır olacak” dedi.



“İNKARCILIKLARI ORTADAN KALDIRINCA TARLA KURUDU”

“Birlikte kardeşçe yaşamaya çalışıyoruz” diyen Günay çözüm sürecine ilişkin gelen tepkilerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi; “ Zaman zaman toplantılara gidiyoruz bin kişi var. 10 kişi kalkıp itiraz ediyor. Dinleyen 900 kişi onların dikkati sağduyusu haber olmuyor, 900 kişi yanında 10 kişinin kaba davranışı haber oluyor. Bunu milletin takdirine sunuyoruz. Büyük bir kitle bizi dinliyor. Silahlarını bırakıp çıkıp gideceklerini söylemeleri, kimse kimseyi öldürmesin niyazında herkesin birleşeceğini söylemesi önemli… Bir pazarlık yok. Bir kültürü bir dili yok sayma politikasını terk ettik.Herkesi doğuştan gelen özellikleriyle bu ülkenin değeri kabul ediyoruz. 2009’un birinci günü TRT Kürtçe yayın yapmaya başladı kıyamet koptu. Bugünlere kadar geldik. Bir olumsuzluk olmadı.30 yıldır silah da ısrar edenler terörden vazgeçme eşiğine geldiler. Biz yıllardır o tarlayı kurutmaya çalışıyoruz.İsim kullanmak istiyoruz diyorlardı. Tabi ki kullanın. İzmir’in ismi Latince’den geliyor. Latince’den geliyorsa Kürtçe’den de gelebilir.İnkarcılıkları ortadan kaldırınca tarla kurudu. Önemli bir eşiğe geldik. Bunun pazarlıkla ilgisi yok. AK Parti vatanını herkes gibi seviyor. Sesini yükseltenlerden daha fazla seviyor. Bu vatanla ilgili bir sıkıntı olsa başkalarına gerek olmadan isyan ederiz. Bizim bir bayrağımız devletimiz var. Başbakanımız bunu söylüyor. Bir vatanı parçalara ayırmak tek devlet modelinden vazgeçmek bizim kırmızı çizgilerimiz. Biz fikirleri de biz dinliyoruz. Kendimizi revize etmeye de hazırız. 10 yıldır halktan destek alan bir siyasi parti halkın desteğini yitireceği bir adımı atar mı'Bana sorarsanız yüzde 80 bu işi dikkatle dinliyor. Geriye kalan fanatik grup bağırıp çağırıyor. Biz sabırla tahammülle kırmızı çizgilerimiz tartışma konusu yapmadan yürüyoruz.

HEDEFİ VE HAYALİ 21 İLÇE
İzmir’in önemli ve özel bir şehir olduğunu belirten Günay, 2014 yerel seçimlerinde partisi için koyduğu hedefini de ilk kez açıkladı. “İzmir Gazidir şanlıdır bence mübarektir kutsaldır” diyen Günay şöyle devam etti; “ 19 Mayıs’ta Kurtuluş mücadelemiz başladı ancak 16 Mayıs’ta İzmir düşmana ilk sesi yükseltmiştir. Kurtuluş mücadelesi burada başladı ve burada sona erdi. 9 Eylül’de mübarek o günde Türk Bayrağı çekilerek bitti…İzmir aziz bir şehir…En medeni en önemli merkezlerinden biridir. İzmir’dekilerin daha güzel yaşamalarını sağlamak boynumuzun borcudur.Bunun için her türlü çalışmayı yapacağız. İzmir’de iddialı bir yarış götüreceğiz. Geçen seçimlerde önemli işaretler aldık.30 ilçenin 11’inde birinci parti çıktık. 21’e çıkarmak gibi kafamda bir hedef hayal var. 10 ilçeyi de muhalefet partilerine verelim demokrasinin gereği…Hepsi de bir tarafta olmaz”

“ÇOK DAHA NİYETLİ ARKADAŞLARIMIZ VAR”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına adaylık için partisinin çok değerli isimlerinin anıldığını söyleyen Günay, “ Kim aday olursa üzerime ne düşerse yapacağım. Mahalle mahalle dolaşacağım. Genel merkezimiz ciddi bir nabız yoklaması yapacaktır .Başbakanımızın tercihi önemli... Herkesin içine sinen bir seçim yapılacaktır. Çok nitelikli isimlerin adaylık düşündüğünü biliyorum. Mutlu oluyorum. Demek ki İzmir’in kazanılması konusunda demek ki bir inanç var.Bu işe çok daha niyetli kararlı arkadaşlarım olduğunu düşünüyorum” dedi.



TEŞKİLATA MESAJ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Ege Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda İzmir’e yönelik açıkladığı anketin hatırlatılması üzerine Günay, “ Makasın daralmaya başlandığı sürpriz değil. Ancak bir dileğim var..Bizim işimize başkaları çok karışmasın. İzmir politikasını biz yürütelim. İzmir teşkilatımız, İzmirli bakanlarımız, milletvekillerimiz ilçe başkanlarımız belediye meclis üyelerimiz yürütür. Başkası bize akıl öğretmeye kalkmazsa işimizi daha güzel yaparız. Başka bir ilin politikacısı gelip bize yol göstermeye kalkmasın” derken sözlerini “Biz biliriz bizim işimizi,işimiz kimseden sorulmamıştır, kılıçla, mızrakla, topla, tüfekle,başımız bir kere eğilmemiştir” diyerek bitirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası