Ege Postası
Geri

Farklı kutuplar'da fark yaratan yorumlar

Farklı Kutuplar programı her hafta Salı günleri olduğu gibi geçtiğimiz gün de gündemdeki konulara ev sahipliği yaptı. Moderatörlüğünü Mithat Umutoğulları’nın yaptığı programda Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necat yılmaz ile AK Parti Çiğli ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Sıddık Soysal gündemdeki konuları değerlendirdi. Gündemde bu hafta konuşulan diğer konuların yanı sıra özellikle, Türkiye’nin uzun zamandır en büyük sorunlarından biri olan “terör” vardı.
Farklı kutuplar'da fark yaratan yorumlar
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2012 Çarşamba 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER-HABER SERVİSİ-   Ege Postası TV’de Salı günleri ‘Farklı Kutuplar’la İzmir siyasetinin nabzının attığı yer olmaya devam ediyor. CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Necat Yılmaz ve AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Sıddık Soysal bu kez Mithat Umutoğulları’nın moderatörlüğünde karşı karşıya geldi. Zaman zaman stüdyoda gergin saatlerin yaşandığı programda yine İzmir’e ve gündeme dair bir şeyler bulacaksınız..

İşte Programdan Satır Başları;

ŞEHİTLERE ALLAHTAN RAHMET

Programda konuşulan ilk konu geçtiğimiz gün Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde kalabalık terörist bir grup ile askerlerimiz arasında çıkan çatışmada şehit olan 10 askerimiz idi. Hem Sıddık Soysal hem Necat yılmaz şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine baş sağlığa diledi. Bir daha bu gibi olayların yaşanmamasını diledi. Bu kadar şehit verilmesinin nedeni olarak iki taraf da birbirlerini suçladı, çözüm aradı.

BAYRAĞA ZARAR GELMEMESİ İÇİN

Fısıltı gazetesi Hakkari’de olan PKK’lı cenazesinin geçerken askerlerin türk bayrağını indirmesi programdaki diğer konulardan biri idi. Yapıldığı iddia edilen bu eylemin “Bayrağı Korumak” adına yapıldığını söyleyen Soysal, “Bu tarz olayları almak istediğiniz gibi almayın. Bayrağa zarar gelmemesi adına yapılan bir işlemi siz tutuyorsunuz ne olarak alıyorsunuz. Ayıp.” dedi.

BAŞBAKAN SİZİN BAŞBAKANINIZ DEĞİL

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıddık Soysal’ın bir söylemi stüdyoda hem tatlı hem gergin anlar yaşattı. Soysal, “Başbakan benim başbakanım sizin değil. Ona laf söyleyen biri, benim başbakanım diyemez” dedi. Bunun üzerine moderatör Mithat Umutoğulları kimliğini çıkarıp “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Kimliğimde de TC yazıyor. Demek ki Sayın Başbakan benim de başbakanım”dedi. Necat Yılmaz ise konu ile ilgili “Bu söylemleriniz nedeni ile insanları böldünüz. İnsanları ötekileştiriyorsunuz. ” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası