Ege Postası
Geri

Fevzi Topuz: Belediye başkan adayı belirlemelerinde atamaya karşıyım

CHP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Fevzi Topuz, aday belirlemelerinin atama yoluyla değil, ön seçim ile yapılmasını istedi.         Milas eski Belediye Başkanı ve 23. dönem CHP...
Fevzi Topuz: Belediye başkan adayı belirlemelerinde atamaya karşıyım
Haberler / Politika
26 Haziran 2013 Çarşamba 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan Fevzi Topuz, aday belirlemelerinin atama yoluyla değil, ön seçim ile yapılmasını istedi.

        Milas eski Belediye Başkanı ve 23. dönem CHP Muğla Milletvekili olan Fevzi Topuz, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Ülkenin içinde bulunduğu genel siyaset ve aday adaylığı ilgili açıklamalar yapan Topuz, Türkiye’de 30 ilin yeni bir yasa ile bütünşehir kapsamına alındığını söyledi. Topuz, Muğla’nın diğer illerden farklı bir konumda olduğunu altını çizerek, “Bugüne kadar 16 ilde uygulanan büyükşehir yasası, bir çember içinde dar bir kapsamda hizmet veriyordu. Fakat yeni yasaya göre büyükşehrin sınırları il sınırları olarak belirlendi. Bu yasanın iyi ve olumsuz yönleri de var. İyi tarafı, planlamanın tek elden çıkacak olması ve bir bütünlük içinde hareket edilecek olması. Olumsuz tarafı ise hizmet anlamında bazı eksikler olabileceğini görüyorum. Aksaklıklar yaşanacak ve sıkıntılar artacak. Ben bir mühendis olarak planlama, yerel yönetimler ve parlamenter olarak tecrübeli birisiyim. Siyasetin her alanında bulunan birisi olarak, bugüne kadar edindiğim birikimlerimi ve deneyimlerimi Muğla’da yaşayan vatandaşlara hizmet etmek için yola çıktığımın altını çiziyorum. Muğla’nın büyükşehir yönetimine talip olmam için gerekli bilgi ve tecrübem nedeniyle her kesimden destek aldım ve yola çıktım.” dedi.

        Partisinin aday belirleme sürecini değerlendirirken resmi ön seçim yapılmasını isteyen Topuz, “Yerel seçimlere artık çok az bir süre kaldı. Ama ülke gündeminin yoğun olması nedeniyle maalesef ülke gündeminde yerel seçimler fazla yer almıyor. Bazı arkadaşlar ‘Ben aday olduğum takdirde bütün ilçelerde aynı düşünceyle sahip insanlarla çalışacağım’ diyor. Ben buna tamamen karşıyım. Ben yasal çerçevede herkes ile çalışırım. Herkesin aynı düşünceye sahip olması mümkün değildir. Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimine göre, siyasi partilerdeki aday belireme yöntemi ile ilgili çalışmalar başladı. Partimizde aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin 15 Temmuz’a kadar istifa etmeleri gerekiyor. 7 Temmuz’dan itibaren de aday adayı olmak isteyen arkadaşların müracaatları alınacak. Benim ve benim gibi düşünen arkadaşlarımızın talebi resmi ön seçim yapılması. Bugüne kadar Fevzi Topuz olarak tüm seçimlere resmi ön seçim ile girdim. Bazı arkadaşların seçim süresinin az kaldığı ve propaganda yapma zamanı daralıyor gibi iddiaları var. Bu tamamen bazı olayları gizleme ve örtmekten başa bir eşey değildir. Politika eskisi gibi ahbap-çavuş ilişkisi ile olmuyor. Devir, teknoloji devri. Bunu Gezi Parkı olaylarında gördük. Mal defosuz ise pazarlamak kolaydır. Bence resmi ön seçim olması daha sağlıklı olur. Atama yöntemine karşıyım. Genel merkez 851 bin kişiden kaç kişiye ulaşacak ki sağlıklı bir karar versin.” ifadelerini kullandı.

        Topuz, bugüne kadar birçok uygulamada eksiklikler gördüğünü söyleyerek, “Muğla Belediyeler Birliği'ni, bütün Muğla’daki belediyelerimizin birliği haline getirmek istiyorum. Her siyasi parti de resmi olarak birliğin içinde olmak zorunda. Ayrıca büyükşehir ile ilçe belediyeler arasında eş güdümü sağlayacak bir eş güdüm birimi oluşturacağız. Büyükşehir belediyesinin hukuk birimini oluşturacağız. Proje geliştirme AR-GE gibi bir birim oluşturacağız, Büyükşehrin asli görevlerinden birisi de her ilçenin geliştirdiği projelerin verimlilik ve olabilirlik oranını orada tartışılmasını sağlayacağız. Bunun yanında ulusal ve uluslar arası fonlardan yararlanılması için fon birimi oluşturulacak ve bu yardımlardan yararlanmak istiyoruz. Sosyal ve kültürel anlamda projeler üretilecek. İnsanlarımızın iş dışında yaşam biçimlerini değiştirecek projeleri hayata geçirecek bir birim oluşturacağız.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası