Ege Postası
Geri

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu'ndan 'gaz salınımı' protestosu

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu ENKA LNG Terminalindeki gaz salınımını protesto etti; “Havamızı, suyumuzu, yaşam alanlarını kirlettiğiniz yetmezmiş gibi bir de psikolojimiz ile oynamayın."
Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu'ndan 'gaz salınımı' protestosu
Haberler / İzmir
14 Haziran 2023 Çarşamba 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu, Yüzer Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Depolama ve Yeniden Gazlaştırma ENKA LNG Terminalinde 11 Haziran Pazar günü gaz salınımı yapılmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Gencelli'de toplanan platform üyeleri alkış ve sloganlar eşliğinde tesisin önüne yürüdü. Tesis önünde platform adına açıklama yapan Özgür Küçüktüylü, Foça’nın Türkiye’de çevre kirliliğini en yoğun yaşayan Aliağa ilçesine komşu olduğuna dikkat çekerek, “11 Haziran günü akşam saatlerinde Etki Liman'ın LNG tesisinde yapılan işlem bölge halkını paniğe düşürdü ve tedirginlik yaşanmasına neden oldu” dedi.

Küçüktüylü, “Limanın yukarısındaki iletim hattından on metrelerce yukarıya çıkan doğal gazın gürültüsü yüzünden Gencelli, Çakmaklı, Kozbeyli, Yeniköy ve Yeni Foça’da yaşayanlar panik halinde sokağa çıkıp sesin nereden geldiğini anlamak için ilk olarak Aliağa yönüne baktılar. BOTAŞ ve Etki Liman AŞ yıllardır saldıkları zararlı gazlar, yaktıkları kimyasallar, onlardan yayılan pis kokular yetmezmiş gibi gürültü kirliliğine de neden oluyor” diye konuştu.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bölge halkını, endişeye, paniğe sürüklemeye, rahatsız etmeye hiç kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Küçüktüylü, “Havamızı, suyumuzu, yaşam alanlarımızı kirlettiğiniz yetmezmiş gibi bir de psikolojimiz ile oynamayın. Gürültüyü duyan hayvanlar korkudan bir yerlere saklanmaya çalıştı. Vatandaşlar, ağrı kesici ve sinir hapları alarak sakinleşmeye çalışırken, yakında yaşayanlar patlama ihtimaline karşı daha uzak yerlere gitmek zorunda kaldı. Tesis çalışanlarının gürültüden dolayı profesyonel kulaklıklarla zoraki orada durmaya çalıştığı bir günü bir daha hiçbirimize yaşamak istemiyoruz. Enka, Kolin, BOTAŞ, Etki liman ve diğerleri bu işten kim sorumluysa bizi can kulağıyla dinleyin; bölge halkı olarak uygulamalarınıza sessiz kalmayacağız. Burada sizin tesisiniz yokken de biz vardık. Buranın gerçek sahibi burayı kirleten siz değil burada yaşayan bizleriz. Yaşanan bu olayın bir daha tekrar yaşanmaması için yargı yoluna gideceğimizi ve sürecin takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz” diye ekledi (Evrensel)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası