Ege Postası
Geri

Foça'daki orman yangını kontrol altına alındı

İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale başlatıldı. Alevlerin tehdit ettiği bir mahalle için tahliye kararı verildi. Saat 15.00 sıralarında çıkan orman yangını, saat 22.30 sıralarında kontrol altına alındı. Foça Kaymakamı Mehmet Türköz soğutma çalışmalarının sabaha kadar devam süreceğini söyledi.
Foça'daki orman yangını kontrol altına alındı
Haberler / İzmir
18 Temmuz 2024 Perşembe 21:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Foça ilçesi Yeni Bağarası Mahallesi 7'nci Jandarma Komando Eğitim Alayı bölgesinde saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle ormana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Alevlerin tehdit ettiği Koca Mehmetler Mahallesinde oturanlar için tedbir amacıyla tahliye kararı verildi.

Bölgede mahallelinin tahliyesine başlandı. Yangının söndürülmesi için karadan ve havadan müdahale sürdürülüyor. 

ALEVLER BAĞ EVİ VE BAHÇESİNDEKİ TRAKTÖRE ZARAR VERDİ

Alevlerin sıçradığı bir bağ evi ile bahçesindeki traktör zarar gördü. Alevlerin ilerlediği istikametteki hayvan damları tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu alevlerin yerleşim yerlerine doğru ilerlemesinin önü kesilirken, yangının daha çok makilik alanda ilerlediği bildirildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Foça'da saat 15.00 sıralarında çıkan orman yangını, saat 22.30 sıralarında kontrol altına alındı. Foça Kaymakamı Mehmet Türköz soğutma çalışmalarının sabaha kadar devam süreceğini söyledi.

Yanan bölgede zeytin bahçesi olduğunu kaydeden Hilal Yolcu ağaçlarının ve komşusunun hayvanlarının yanmaması için iki saate yakın bir süre kendi olanaklarıyla müdahale etmeye çalıştıklarını belirterek, “Yangın buraya ininceye kadar hiç kimse yoktu. Biz müdahale ettik. İtfaiye ve uçaklar çok sonra geldiler." dedi.

Asiye Güven ise Foça'da hayvancılık yaptıklarını ve arkadaşlarının uyarısı ile hayvanlarının olduğu yere geldiklerini belirterek, “Geldiğimizde jandarmalar vardı. Söylediler. Komşular da yardım etti. Hayvanlarımızı çıkarttık. Çok fena oldu. Her tarafımızı yangın sardı. Zor kurtulduk. Hayvancıklarım, koyuncuklarım nerede şimdi. Akşam damlarına koyabilecek miyiz. Arka taraflar hala yanıyor. Komşunun evi yandı, motoru yandı." Diye konuştu.

50 HEKTAR ALAN YANDI

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, yangının saat 22.30 sıralarında kontrol altına alındığını ve 50 hektar alanın etkilendiğini bildirdi. Türköz, "Yenifoça Jandarma Teröristle Mücadele Komutanlığı'nda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle okulun dışına taşmış, yaklaşık 50 hektar alan saat 22.30 itibariyle yanmıştır. Orman işletmeye bağlı 10 itfaiye aracı, 2 yangın söndürme helikopteri, 3 yangın söndürme uçağı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 10 itfaiye aracı yangına müdahale etmiştir. Ayrıca okulun kendi itfaiye aracı ve Foça Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı itfaiye araçları ile emniyet ve jandarmaya ait 3 TOMA aracı destek vermiştir. Yangın, şu saat itibariyle kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmalarına başlanmıştır. “ ifadelerine yer verdi.

Yangın söndürme çalışmalarına bölge ekiplerinin yanı sıra Sakarya, Manisa, Balıkesir gibi illerden gelen ekiplerin de katıldığı ve soğutma çalışmalarının sabah saatlerine kadar süreceği belirtildi. Soğutma çalışmalarının ardından da hasar tespit çalışmasının başlatılacağı kaydedildi.  (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası