Ege Postası
Geri

GAPGİAD Başkanı Çalışkan: Demokratikleşme paketinden umutluyuz

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan, açıklanan demokratikleşme paketini olumlu bulduklarını, ancak sivil anayasanın en kısa zamanda yapılmasının da şart olduğunu vurguladı. İş...
GAPGİAD Başkanı Çalışkan: Demokratikleşme paketinden umutluyuz
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 17:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan, açıklanan demokratikleşme paketini olumlu bulduklarını, ancak sivil anayasanın en kısa zamanda yapılmasının da şart olduğunu vurguladı.

İş adamları olarak güvenin ve demokrasinin elzem bir durum olmasının önemine değinen Akın Çalışkan, bölgede terör olaylarının son bulması ile yatırımcının önünün açıldığını dile getirdi. Konuyla ilgili değerlendirmesinde Çalışkan, “Zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklara sahip bir ülke olmamıza rağmen enerjimizi her daim iç çekişmelere ayırmışız, bu sebepledir ki bir türlü istenilen refah seviyesine ulaşamadık. Dünyada sermaye her daim güveni takip etmiştir. Yasalar ve kanunlarla güvence altına alınan özgürlüklerin olduğu yerlerde yaşam koşullarının en üst seviyede olduğu bir gerçektir. Türkiye olarak vatandaşlarımızın her türlü yaşam hakkını anayasal güvence altına alarak bireyin devlet nezdinde ne kadar kıymetli olduğunu hissettirmek zorundayız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi anlayışını düstur ederek bireyin en iyi yaşam koşulları sağlanmalıdır.” diye konuştu.

Demokrasi paketinin ülkede yaşayan birçok farklı kesim tarafından yeterli bulunmamasına rağmen desteklemek gerektiğinin altını çizen Çalışkan, kendileri için 'yetmez ama evet' demenin en önemli sebebinin geçmişte yaşanılan kötü günlerin halen hafızalarda canlılığını koruması olduğunu kaydetti. İş adamları olarak her türlü özgürlük ve yaşamsal hakların verilmesini istediklerini belirten Çalışkan, şunları söyledi: “Ortadoğu bölgesinde kan ve gözyaşının bir an önce durdurulması için siyasetin üzerine düşen görevi çok iyi şekilde yapmasının zorunlu olduğu bir zamandayız. Sivil anayasa çalışmalarının henüz sonuçlandırılmamış olması çok üzücüdür. Askeri darbelere hayır derken 30 yıl önceki bir askeri darbe sonucu yapılmış olan anayasayla yönetiliyor olmak siyasi iradenin samimiyetini ölçmek adına çok üzücüdür.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası