Ege Postası
Geri

GEKA'dan Karacasu seramiği için tanıtım kitabı

Karacasu ilçesinde üretimi halen geleneksel yöntemlerle devam ettirilen ve bugün hala birçok ailenin geçim kapısı olan Karacasu seramiklerini geniş kitlelere duyurmak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın(GEKA) hazırladığı kültürel...
GEKA'dan Karacasu seramiği için tanıtım kitabı
Haberler / Kültür - Sanat
26 Haziran 2013 Çarşamba 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karacasu ilçesinde üretimi halen geleneksel yöntemlerle devam ettirilen ve bugün hala birçok ailenin geçim kapısı olan Karacasu seramiklerini geniş kitlelere duyurmak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın(GEKA) hazırladığı kültürel tanıtım kitapçıkları serisinin beşinci kitabı olan “Kızıl Toprağın Büyüsü; Karacasu Seramikleri” tamamlandı.
GEKA, kültürel tanıtım kitapçıkları serisinde yer verdiği Karacasu seramikleri fotoğraf sanatçısı Nadire Günday’ın çalışmalarıyla kitaba yansıyacak.

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ile ardından da geleneksel üretimin halen yoğun olarak devam ettirildiği atölyelere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde yaptıkları görüşmeler ve bu konuda örnek araştırma çalışmalarını incelemeleri neticesinde tespit ettikleri veriler ışığında tamamlanan tanıtım kitapçığı, Karacasu seramik sanatı açısından önemli bir kaynak olma özelliği taşıyacak. Antik çağdan itibaren Karacasu seramik sanatının günümüze kadar geldiği noktayı anlatan tanıtım kitapçığında ayrıca, hammadde temininden, çamurun karılmasına, usta ellerde şekillendirilip fırınlanmasına son olarak da paketlenip araçlara yüklenmesine kadar yoğun emek gerektiren bir sanata samimi bir anlatımla ışık tutacak.

GEKA Genel Sekreter Vekili Yusuf Esgin ise "Karacasu seramiklerinin tanıtımına büyük katkısı olacak çalışmüney Ege’nin kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası platformlara tanıtmak ve böylelikle bu ürünlerin bölgemiz ve ülkemiz için katma değeri yüksek markalaşmış ürünler haline getirmek amacıyla başlattığımız kültürel tanıtım kitapçıkları serisinin devamı Kavaklıdere Bakırcılık Sanatı kitapamızda, emeği geçen ve tüm süreçlerde destek veren herkese teşekkür ederiz. Gçık çalışması ise araştırma aşamasındadır.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası