Ege Postası
Geri

Gazeteci Solak'tan çarpıcı değerlendirmeler: Emekten tasarruf edilmez!

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak,Bayraklı'da devam eden maaş krizine yönelik değerlendirmelerde bulunarak, " Emekçinin 3 kuruşundan, alın terinden kesintiyle tasarruf edilmez" dedi. Öte yandan Solak, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan'ın makamında Müsavat Dervişoğlu'nun portresinin olmaması ilişkin açıklamalarını eleştirerek, “O makamda ister istemez gözler Genel Başkan’ın fotoğrafını arar. Burada bir haber niteliği vardır. Muhabirimiz haberini yapmış. İl Başkanı ise 'kötü niyetliler' diye açıklama yapmış. Bizi kötü niyetlilikle yargılamasını acemiliğine veriyorum. İl başkanı olmak kolay değil" dedi.
Gazeteci Solak'tan çarpıcı değerlendirmeler: Emekten tasarruf edilmez!
Haberler / Yerel Politika
17 Mayıs 2024 Cuma 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV'de yayınlanan Haftanın Notları programında gazeteci Gönül Morsünbül ile birlikte gündemi değerlendirdi.

"4 PARTİ İLE SINIRLANDIRILMAMALIYDI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın hafta başında gerçekleştirdiği AK Parti, İYİ Parti, MHP ve Dem Parti ziyaretlerini değerlendiren Solak, " Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve CHP Lideri Özgür Özel’in buluşması bir normalleşme, yumuşama dönemi olarak adlandırılıyor. Bu doğal olarak İzmir siyasetine de yansıdı. Tugay da siyasi partileri ziyaret etti. Ben diğer partileri de ziyaret etmesini beklerdim. Bu görüşmelerde iş birliği vurgusu yapıldı. Keşke yelpazeyi daha da genişletselerdi. 4 parti ile sınırlandırmamalıydı. Genel anlamda ziyaretler parti çevrelerinde de olumlu karşılanıyor. İzmir'in çözüm bekleyen sorunları var. Bu sorunlar atışmalarla çözülmez, herkes elini taşın altında koyacak. AK Parti iktidar, yerelde de CHP iktidar. İster istemez aralarında çekişmeler yaşanınca 'engellendi' söylemleri oluyor. Ancak bu görüşmeler havada mı kalacak? İlerleyen günlerde göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

"HAVADA KALMASIN"

DEM Parti ziyaretinde DEM Parti eş Başkanı Karabulut'un 'gözükmeyen ittifak' söylemine dikkat çeken Solak, " Genel seçimlerde size destek verdik. Yerelde de ittifak olmadı ancak yerelde de destek geldi diye vurgulamak istedi. Üstü kapalı bir şekilde bizim 'ittifakımız' var demeye getirdi. Tugay'ın da söylemleri 5 yılın ılımlı geçeceğini gösteriyor. “MHP'nin de, AK Parti'nin de DEM Parti'nin de fikirlerini alacağız” dedi. Kısa vadede bir şey olmayabilir ancak uzun vadede ılımlı bir perspektif ortaya koyuyor. İzmir zaten ılımlı bir kent ancak ben bu 5 yılın daha ılımlı geçeceği izlenimini aldım. Liderler zaman zaman gerilebilir ancak bunlar tabanda çok hissedilmez. İl başkanları birbiriyle görüşür. Demokrasinin gereği bu. Belediye başkanı hangi partiden olursa olsun diğer partileri de gözetmek zorunda. MHP İl Başkanı Veysel Şahin açıklama yapmadı ancak Devlet Bey'de açıklama yapmadı. Demek ki bu görüşmelerin saklı kalmasını isteniyor. Burada önemli olan kritik nokta, bu ziyaretlerin havada kalmaması. Bu ziyaretler oldu bitti olmazsa İzmir'in faydasına olur" diye konuştu.

ÜLKÜ DOĞAN'A KÖTÜ NİYET YANITI: ACEMİLİĞİNE VERİYORUM

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan'ın makamında Müsavat Dervişoğlu'nun portresinin olmaması dikkat çekmişti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Halil Solak, "Kurucu Genel Başkan Akşener seçim başarısızlığının ardından bıraktı ve kurultay yapıldı. Kurultayın ardından 15 günlük bir süre geçti. O makamda ister istemez gözler Genel Başkan’ın fotoğrafını arar. Burada bir haber niteliği vardır. Muhabirimiz haberini yapmış. İl Başkanı ise 'kötü niyetliler' diye açıklama yapmış. Ne alakası var? Siz 15 günde oraya bir fotoğraf asamıyorsanız bunun bizimle alakası yok. Biz kötü niyetli değiliz. Onun bir haber niteliği var. Bu ulusalda da zaman zaman haber olur. Özel ile Erdoğan'ın görüşmesinde boş koltuk tartışıldı. Bu durum da öyle bir şey. ‘Biz zaten kurultayda destek verdik’ diye açıklama yapıyor biz destek vermediniz mi dedik? Kurucu genel başkan niye var demiyoruz. Biz yeni genel başkanın portresi niye yok diye sorduk. Bizi kötü niyetlilikle yargılamasını acemiliğine veriyorum. İl başkanı olmak kolay değil" dedi.

"EŞREFPAŞA İÇİN EL ELE"

Eşrefpaşa Hastanesi’nin ihalesi konusunda AK Parti’nin destek vermesini değerlendiren Gazeteci Solak, "Eşrefpaşa Hastanesi’nin bir bölümü riskli diye kapatıldı. İhaleye çıktı ama kimse katılmadı. Büyükşehir Belediyesi'nin hastane ihalesine kimsenin katılmaması dikkat çekici. Demek ki firmalar ekonomik krizden önlerini göremiyor. Bu ihalenin 2,5 ay sonra Sağlık Bakanlığı izni bitiyor. Bu süre yeter mi diye tartışılırken AK Parti mecliste destek vereceğini açıkladı. Bu kentin faydasına olacak bir durum. Tugay ise ihalenin yapılacağını söyledi. AK Partili Uğur İnan Atmaca, kooperatif modelini önerdi. Bu hastanenin yapılması gerekiyor. Başhekim ve yardımcıları istifa etmeye kalkıştı. İhaleye katılan olmazsa hükümet ve yerel yönetimin el ele yapması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

90 DAKİKA İÇİN UZLAŞIN!

90 dakika uygulamasının reddedilmesine tepki gösteren Solak, "90 dakika uygulamasını kaldırdığı için Tunç Soyer'e kızıyorum. 12 yıldır işleyen bir sistemi kaldırdı. Üzerinden neredeyse 4 yıl geçti. Ardından CHP kendisini aday göstermeyince gider ayak '120 dakika yapacağım’ dedi. UKOME'den 2 kez ret yanıtı aldı. ‘Engelliyorsunuz’ diyerek hükümete yüklendi. Sen kaldırdın, neden başkasını suçluyorsun? Burada tezatlık var. Tugay'ın ve Dağ'ın seçim vaadi idi. Adaylar gittikleri her yerde 90 dakika uygulamasını sordu. Çünkü İzmirlilerin bir hakkı gasp edildi. Adaylar da peş peşe vaatleri verdi. Tugay gündeme getirdi ancak UKOME'de reddedildi. Reddetme gerekçesi olarak da İZBAN'ın sübvanse edilmesi gösterildi. İZBAN'ın ulaşımda payının yüzde 14 olduğunu açıklayan Tugay, tepki gösterdi. Tartışmalar bu yönde devam ediyor. Eşrefpaşa Hastanesi'nde olduğu gibi ortak akılda buluşmalarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"EMEKTEN TASARRUF EDİLMEZ"

Bayraklı'da devam eden maaş krizine yönelik değerlendirmelerde bulunan Solak, "Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal göreve geldiğinden beri iki sorunla karşı karşıya kaldı. İşçi alımları ve maaş. Önceki ay yüzde 15 eksik yatıracağını söylemişti. Bu ay ise yüzde 30 kesinti olacağını söyledi. Emek en yüce değer değil mi? Emekten kesilmez. Bunun başka bir çözümü olmalı. 3 gündür işçiler eylem yapıyor. Memur ve işçilerin yemek ücretleri de kesilince yer sofrasıs kurdular, olacak şey değil. Emekçinin 3 kuruşundan, alın terinden kesintiyle tasarruf edilmez" dedi.

"BAKANLIK DURURKEN BELEDİYE NEDEN YAPSIN?"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın HPV aşısı için topu Sağlık Bakanlığı’na atmasını değerlendiren Solak, "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi aşıyı ücretsiz yapmak için uygulama başlattı. CHP'li belediyeler harekete geçerken Sağlık Bakanlığı kulağının üstüne yatıyor. Cemil Tugay da ‘Çalışmalara başlayacağız’ dedi ancak topu bakanlığa attı. Haklı da. Bakanlık dururken neden belediyeler yapsın?" ifadelerine yer verdi.

KATLI OTOPARKA ALTERNATİF BULDUNUZ MU?

Çankaya Katlı Otopark'ın yıkılacağını duyuran Tugay'a AK Parti cephesinden çok büyük tepki geldi. Solak yıkım kararını ve sonrasını değerlendirirken, "İnsanların hayatını riske atmaktansa oranın yıkılması gerekiyor. Ancak önemli olan katlı otoparka karşı alternatif yer yapılıp yapılmadığı. Kemeraltı esnafının mağdur edilmemesi lazım. Riskli yapıyı yıkmazsanız orada herhangi bir olumsuz durum olursa herkesin başı yanar. Belediyeye düşen ise alternatif yer bulması. Bu durumdan Tugay da sorumlu değil. Ona düşen ise çözüm bulması. Yoksa bu konu başını ağrıtır. AK Parti'den ise, başkanın seçim döneminde yıkmayacağını söylediği eleştirileri geldi. Başkan o dönemlerde raporları görmemiş olabilir. Detaylı bir şekilde bakamamıştır. Ancak eline gelen son verilerden sonra 'Üzülerek belirtiyorum ki burayı yıkmak zorundayız' dedi. Kentte hali hazırda otopark sorunu var. Bunun çaresi basit yer altı otoparkı. Yerel yönetimlere çok iş düşüyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası