Ege Postası
Geri

Gelecek Partili Sivaslı: AK Parti'nin İzmir'i kazanma şansı sıfır

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, Canan Beyazkaya ile Beyaz Masa programında 2024 yerel seçimleri ve muhalefette yaşanan gerilimler hakkında konuştu. Sivaslı, muhalefetin silkelenip kendine gelmesi gerektiğinin altını çizdi.
Gelecek Partili Sivaslı: AK Parti'nin İzmir'i kazanma şansı sıfır
Haberler / Yerel Politika
28 Eylül 2023 Perşembe 17:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Zilan PENBEGÜL/EGEPOSTASI- Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Beyaz Masa programında önemli açıklamalarda bulundu.

‘İZMİR BİZE DEFANS KOYMADI’

Sivaslı, İzmirlilerin Gelecek Partisi’ne karşı olan bakışını ‘’İzmir bize defans koymadı. İzmir belli siyasilere defans koyan bir şehir. Bu ülkenin kurucu idaresiyle kurucu iradesinin hiçbir zaman çatışması olmamıştır. Son 3 senedir vatandaşla diyoloğumuz iyi, bizi hoş karşılıyorlar, dürüst kimliğini seviyorlar. Tabii bu sevgiyi oya devşirmek bu seçimlerde zor oldu bizim için. Karşımızda bir devlet gücü gördük sadece bir parti değil, bir devletle seçime girdik. Kaymakamı valisi, sivil toplum örgütleriyle beraber. Ama dediğim gibi izmir bize bi defans koymadı. İzmiri de güzel görüyoruz. Ahmet hocanın da dediği gibi İzmir türkiyenin ufuk şehridir. Sadece kazanmak yetmez izmirde aldığımız oy biraz da türkiyenin bakışını gösterir.’’ şeklinde ifade etti.

‘’BİZİ BİRLEŞTİREN PARLAMENTER SİSTEMDİ’’

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kurulmuş olan altılı masaya ilişkin açıklamalarda bulunan Sivaslı, ‘’Biz bir önceki seçim türkiyedeki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ittifakları zorunlu kılmıştı %50 +1 almanız gerekiyordu. Bu sayıya ulaşmak içi ittifaklar kuruldu. Bu ittifaklar hükümet sisteminden parlamenter sisteme geçmek için kurulmuştu, masadaki altı parti de parlamenter sistemi istiyordu bizi birleştiren de buydu zaten. Insanlar bunu kaçırıyor çünkü sistem değişti %50 +1 almak zorundasınız tek başına bunu yapmak da zor. Ak Parti de yanına Hüdapar Yeniden Refah ve MHP’yi aldı tek başınıza çıkamazsınız yani. Tabi yerel seçimde böyle bir zorunluluk yok ve şu an görünüyor ki iki aday üzerinden geçecek. Tabi bunun yanı sıra her parti kendisi girecek. Bizler de gelecek partisi olarak 30 ilçede aday çıkarmayı düşünüyoruz. Büyükşehirde adaylar çıkarmayı düşünüyoruz. Oylarda bölünmeler ve kaymalar olabilir bunlar normal şeyler.’’ dedi.

‘’HERKES DAĞILIRKEN BİZ BİRLEŞTİK’’

Saadet Partisi ile ilgili mecliste kurdukları gruba ilişkin açıklamalarda bulunan Onur Sivaslı ‘‘Şu an muhalefetteki bu dağınıklığı toplayabilen yalnızca saadet partisyle biziz. Türkiye neyi konuşuyor muhalefetin birbirini vurmasını konuşuyor. Seçimden bu yana toparlayıcı partiler biz olduk çünkü biz bir grup kurduk. Herkes dağılırken biz birleştik. Insanlar da yadırgıyorlar neden vekillerinizi verdiniz. Iki tarafta fedakarlık yaptı. Biz de yaptık, ismimizden fedakarlık yaptık saadet isminin altına girerek. Saadet de pozisyonundan fedakarlık yaptı.Tamam seçimi kaybetmiş olabiliriz ama vatandaş hizmet bekliyor.  Biz gelecek partisi olarak grup kurduğumuzdan beri bakın televizyonlara devayı görebildiniz mi demokrat partiyi görebildiniz mi aslında konuşuyorlar ama konuşma hakları birere ikişer dakika, cevap hakları da yok çünkü grupları yok. Şu an mecliste grubu olan dört partiden biriyiz ve bunlardan biri de biz olduk. Böylece vatandaşın hakkını savunabiliyoruz, bütçeye girebiliyoruz, komisyonlara girebiliyoruz. Zaten Kemal bey de saadet ve gelecek partisinin grup kurmasını destekledi niye çünkü söz hakkınız oy hakkınız artıyor.’’ Ifadelerini kullandı.

‘’İZMİR İSTENİLEN YERDE DEĞİL’’

İzmir’in sorunlarıyla alakalı olarak da ‘’Izmirle ilgili izmir istenilen noktada desek yalan söylemiş oluruz, bunda herkes mutabık. Zaten Tunç bey de buna mutabık. Kendi de istediğimiz noktaya gelemedik dedi. İzmirle ilgili insanlar şey üzerinden gidiyor; bir AK Parti  mi bu şehire destek vermiyor yoksa CHP mi yönetemiyor. Şimdi biz ikisine de karşıyız gelecek partisi olarak her zaman söyledik İzmir'in planlamasını baştan yaratmak istiyoruz. Niye çünkü AK Parti 22 senelik bir parti, CHP 100 senelik bir parti ama İzmir Büyükşehir Belediyesi 150 yıllık. AK Parti kurulmadan önce İzmirde belediye vardı, CHP kurulmadan önce de izmirde belediye vardı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce de bir belediye vardı, 1881’de Mustafa Kemal doğdu ondan önce de İzmirde belediye vardı. Osmanlı zamanı kurulmuş belediyelerden biri İzmir. 150 yıl önce İzmir'de imar işleri müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü vardı. Peki 150 senelik imar işleri belediyesi olan bir şehirde çarpık kentleşmeyi nasıl anlatacağız. Belli ki İzmirde bir şeyler ynlış yapılmış. Biz AK Parti veya CHP'ye suç yüklemiyoruz bizim farklı programlarımız var. hatırlayın İzmir bir deprem yaşadı, ayrıca 11 şehirde daha deprem yaşandı. Bu depremlerde neyi gördük acil afet planının önemini. İzmir'de depremle ilgili acil afet planı en son 25 sene önce yapılmış. ‘’ dedi

‘’LGBTİ’YE KARŞI DEĞİLİZ AMA NORMALLEŞTİRİLEMEZ’’

Son zamanlarda çokça konuşulan İzmir’in  LGBTİ desteğiyle ilgili de ‘’Tunç bey lgbti daire başkanlığı değil kentsel eşitlik daire başkanlığını kurdu. Tabi bu televizyon kanallarına lgbti daire başkanlığı olarak yansıdı. Kendi de bunu inkar etmedi. Bizim kentsel eşitlik ve daire başkanlığıyla bir derdimiz yok fakat LGBTİ daire başkanlığı olduğu zaman çıktığı yer farklı geldiği yer farklı. Biz bu tür oluşmlara karşıyız. Nefret söylemine karşıyız, LGBTİ'lere karşı olan nefret söylemini de Kabul etmiyoruz. Fakat bunun normalleştirilmesine de karşıyız. Tunç bey seçimden önce lgbti dostu belediyecilik protokolü imzalamıştı. Bu protokol imzalandığı zaman sonrasında seçimi kazanan adayların da LGBTİ haklarının korunmasında sorumluluğu vardır. Şimdi biz bu protokolü imzalamadık. Ben de grubum adına konuşmam gerekirse Saadet Partisi de biz de bu protokolü imzalayacak insanlar değiliz açık ve net söyleyeyim. Muhafazakar olmanında dışınd abir aile yapısı var ve onu korumalıyız. Çocuklara sirayet etmemeli bu lgbti akımı. Insaların özel hayatın amüdahale edemeyiz ama insanalara rol model olarak sunulamaz belediye bütçesinden de reklamı yapılamaz.’’ diye konuştu.

''ÖZLALE İZMİR'E UYGUN''

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale’nin adaylığını değerlerindiren Sivaslı, ‘’Özlale İzmir'i biliyor, İzmir'e uygun bir kişi. Tabi bütün adaylar da dilediğimiz gibi ona da başarılar diliyoruz.’’ dedi.

‘’VATANDAŞ MUHALEFETE DE İKTİDARA DA KIZGIN’’

Saadet Partisiyle bir ittifaka girmelerinin yerel seçimdeki yol haritalarını nasıl etkileyeceğine dair açıklamalarda bulunan Sivaslı ‘’Saadetle grup olduğumuzdan dolayı bizim güçlü olduğumuz yerlerde biz onların güçlü olduğu yerlerde onlar aday çıkaracak. Fakat bazı şehirlerde de ortak ittifak adaylarımız olacak. Karabağlar, Menderes ilçelerinde kuvvetliyiz. Karabağlar adayını da yakın zamanda açıklayacağız, genel merkezden haber bekliyoruz. Tabi ama diğer partilerin de adaylarını ve anket sonuçlarını aldıktan sonra aday çıkarmak daha doğru bir hamle. Şu an gelen anketlerde muhalefete ve iktidara kızmış vatandaşlar var. itidara ekonomiden, muhalefete de seçim kaybından sonra bir özeleştri yapmadığını düşünüyor. Bu seçimde ne olabileceği ocaktan sonra belli olacak gibi.’’ Ifadelerine yer verdi.

‘’AK PARTİ’NİN İZMİRİ KAZANMA ŞANSI SIFIR’’

İzmir’de AK Parti’nin kazanma ihitmaline dair ‘’Ak Parti’nin İzmir'i kazanma şansı sıfır ama mahmut özgenel aday olursa başa başa gelir, zorlar. Bunun üzerine bir politika oluşturmak lazım. Biz tablolar hazırladık hangi yılda hangi ilçelerde hangi partiler seçimleri almış kimlerin oyları düşmüş hepsi elimizde var. bu tabloya baktığımız zaman CHP  yerel seçimleri 500 bin oy farkla kazanmış 250 bin oy dönerse seçim sonuçları değişir. Şimdi yeni kurulan partilerle sonuçlar nasıl olur nasıl döner göreceğiz ocak ayındaki anketler sonucunda. Muhalefetin silkelenip kendine gelmesi gerekiyor artık.’’ İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası