Ege Postası
Geri

Gezi Parkı olaylarında yaralanan genç iyileşiyor

İstanbul'da Gezi Parkı olaylarında polisin attığı gaz bombası fişeğinin kafasına isabet etmesiyle yaralanan ve beyin kanaması geçiren 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul, sağlığına kavuşuyor. Gezi Parkı olayları öncesinde konser için İstanbul'a...
Gezi Parkı olaylarında yaralanan genç iyileşiyor
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul'da Gezi Parkı olaylarında polisin attığı gaz bombası fişeğinin kafasına isabet etmesiyle yaralanan ve beyin kanaması geçiren 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul, sağlığına kavuşuyor.

Gezi Parkı olayları öncesinde konser için İstanbul'a giden Mustafa Ali Tonbul, arkadaşlarıyla buluşup, eğlendikten Gezi Parkı'na gideceği sırada Tarlabaşı'nda polis ile yaşanan arbedede polisin gazlı müdahalesi karşısında kafasına aldığı 2 gaz fişeği darbesi sonrası yere yığıldı. Taksiyle Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı ve kalbi durmuş halde hastaneye yetiştirilen 16 yaşındaki Tonbul için 22 günlük yoğun bakım süreci yaşandı. Hayatta kalma mücadelesini kazanan Tonbul, bir süre sonra taburcu edilerek, İzmir-Bayraklı, Doğançay Mahallesi'ndeki evine getirildi. Kafasından alınan kemiğin daha hızlı iyileşmesini sağlamak için karnına dikildiği Tonbul, olay anını hatırlamıyor. Başarılı geçen 2 ameliyat sonrası ayağa kalkabilen Tonbul, 20 gün sonra yapılacak son ameliyatla da sağlığına kavuşacak. Midesindeki kafatası kemiği yeniden yerine dikilecek. Sağlığına kavuştuktan sonra eğitimine devam etmek istediğini dile getiren Tonbul, üniversitede tarih bölümü okumak istediğini söyledi.

Oğlunun sağlık problemleri nedeniyle sürekli yanında olmak zorunda kalan baba Mehmet Tonbul, "Haziran ayında yeni başladığım işten oğlumun sağlık problemleriyle ilgilendiğim için çıkarıldım. Çünkü tedavi sürecinin ne kadar uzun olacağı belli değildi ve işe yeni başlamıştım. Böylece işimden de oldum ancak şükür ki; oğlum şu anda mucizevi şekilde hayatta ve bizimle. İnşallah daha da iyi olacak. Bu durumda bize çok destek oldular. Özellikle Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ, İstanbul'da dahi ziyarette bulundu ve her türlü destek veriyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Öte yandan konuyla ilgili de soruşturma sürüyor. Suç duyurusunda bulunduk. Umarım kısa sürede suçlu bulunur ve cezasını çeker" dedi.

Olayı duyduktan sonra en başından itibaren Tonbul ailesinin yanında olarak her türlü ihtiyaçlarının imkanlar dahilinde karşılanmasını sağlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul sağlığına kavuşana kadar eşya ve erzak başta olmak üzere, maddi-manevi desteklerin süreceğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası