Ege Postası
Geri

Gezi davasında yargılanan 63 kişiye karakolda dayağın görüntüsü ortaya çıktı

İZMİR'de, gezi olaylarının yıldönümüne katıldıkları için yargılanan 63 kişinin, gözaltına alındığı polis karakolundaki dayak görüntüleri, dava dosyasına polis tarafından konuldu. Görüntülerde, gözaltına alınan kişilerin, yerlere yatırıldığı, resmi giyimli ve sivil polislerin da onları tartaklayıp, tekmelemeleri yeraladı. Avukat Dinçer Çalım, mukavemetten işlem yapan polisin, mahkemeye gönderdiği görüntülerle kendisini ihbar ettiğini söyledi. İzmir’deki Gezi davasında çok konuşulacak görüntüler
Gezi davasında yargılanan 63 kişiye karakolda dayağın görüntüsü ortaya çıktı
Haberler / 3. Sayfa
11 Aralık 2015 Cuma 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir'de, geçen yıl, Gezi olaylarının yıldönümüne katıldıkları için yargılanan 63 kişinin, gözaltına alındığı Kantar Polis Karakolu'nda işkence gördüğü ortaya çıktı. 

Karakolun güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde sivil ve üniformalı polisler, gözaltına aldıkları gençleri, elleri arkada birleşik vaziyette yüzükoyun yere yatırarak “balık istifi” diziyor. Bunu yaparken de gençleri darp etmekten geri durmuyor.



Tekme, tokat, jop, yumruk kullanan polis, bazı göstericilerin de kafasından tutup, betona vuruyor. Kimisini de yaka paça kaldırıp yere atıyor. Polislerin güvenlik kamerası kayıtta olmasına karşın hiç çekinmediği görülüyor. Hatta, sivil giyimli bir polis, dayak atmaktan usandığı göstericinin “kafasına” oturarak “dinleniyor”.



Gözaltı ve dayak işlemi bittiğinde, polislerden biri, kova ve paspas getirerek yerlerdeki kanları temizliyor. 




Geçen yıl Haziran ayında, gezi olaylarının yıldönümü protestolarına katıldıkları için gözaltına alınan 63 kişi için, İzmir 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'kolluk gücüne mukavemet, gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet, mala zarar verme' suçlamalarıyla dava açıldı.

Dava dosyasına polisin gönderdiği görüntüler ise, gözaltılardan sonra Kantar Polis Karakolu'nda, yaşanan dayak olaylarını, gözler önüne serdi.



DAYAK SANİYE SANİYE KAMERADA 
Karakolun güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, resmi giyimli ve sivil polislerin, gözaltına aldıkları kişileri, elleri arkadan plastik kelepçeli olarak yüzükoyun yere yatırıp balık istifi dizdikleri, bu sırada da, tekme attıkları, copla vurdukları, bazılarının da, kafasından tutup, betona vurdukları yer aldı. Bu sırada, polislerin güvenlik kamerasınca kaydedilmelerine ise aldırış etmedikleri gözlendi. 



POLİS KENDİSİNİ İHBAR ETTİ
Davayı takip eden Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlardan Dinçer Çalım, görüntüleri polisin delil olarak dava dosyasına koyluğunu söyledi. Dinçer Çalım, “Biz karakolda işkence olduğunu o zamanda söylemiştik ama bir işlem yapılmadı. Şimdi otaya çıkan bu görüntülerle, polis kendisini ihbar etmiş oldu. Artık bu görüntülerden sonra polise mukavemet, suçlaması kalmamıştır. Burada işkence vardır" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası