Ege Postası
Geri

Gezici hastane köylülerin ayağına gidiyor

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde tek olan ve Polatlı’da hizmet veren gezici hastane, haftada dört gün köylünün ayağına gidiyor. Araç, köylülere hastane hizmeti veriyor.        Polatlı Kaymakamı...
Gezici hastane köylülerin ayağına gidiyor
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde tek olan ve Polatlı’da hizmet veren gezici hastane, haftada dört gün köylünün ayağına gidiyor. Araç, köylülere hastane hizmeti veriyor.

        Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, mobil sağlık aracı ile sağlık hizmetlerin vatandaşın ayağına gittiğini söyledi. Bilgin, 40’a yakın köyde mevsimlik tarım işçisi çalıştığını belirtti. Gezici sağlık aracının her konuda donanımlı olduğunu anlatan Kaymakam Bilgin, “Burada bulunan vatandaşlarımıza her türlü sağlık hizmetini mobil sağlık aracımız verecektir. İçerisinde buzdolabından, operasyon odasına kadar her türlü tıbbi aracın yer aldığı, küçük cerrahi müdahalelerin bile yapılabileceği bir araç.” dedi.

        6 köyde METİP projesinin uygulandığını hatırlanan Gürsoy Osman Bilgin, proje kapsamında mevsimlik işçilere çadır, su ve elektrik sağladıklarını ifade etti. Bilgin, “Mobil sağlık aracımız bu yerleşim yerlerini haftada 4 gün dolaşıyor. Özellikle bebeklerin bakımına, hamile kadınların bakımına, yaşlıların bakımına, hasta olanların bakımına olanak sağlıyor, tedavi ediyor. Mayıs ayından günümüze kadar 40 defa köylere giderek sağlık hizmetinde bulundular. Bu çalışma Türkiye’de örnek bir çalışmadır. Bu projeden METİP işçilerimiz de memnun.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası