Ege Postası
Geri

Günay'dan Yıldırım için çarpıcı yorum: Bir efsane arıyorlarsa...

1 Kasım için AK Parti’nin İzmir adayı gösterdiği Binali Yıldırım, teşkilat tarafından havalimanında “Efsane geri döndü” sloganıyla karşılanırken, partide oyların artması beklentisi oluştu. Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir eski Milletvekili Ertuğrul Günay, 2011 yılında AK Parti çatısı altında İzmir’de birlikte sahada yer aldığı Binali Yıldırım’ın 1 Kasım adaylığıyla ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu. Günay, “Yerel seçimde aldığı sonucun üstüne bir şey koyamaz. Kıyaslarsanız 2011 sonuçlarını benim bölgem daha başarılıydı. Bir efsane arıyorlarsa efsane terk etti AK Parti'yi"dedi. Ertuğrul Günay'dan çarpıcı Binali Yıldırım yorumu:
Günay'dan Yıldırım için çarpıcı yorum: Bir efsane arıyorlarsa...
Haberler / Yerel Politika
28 Eylül 2015 Pazartesi 14:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – 7  Haziran’da İzmir'de hüsran yaşayan AK Parti İzmir Teşkilatı’nda, Binali Yıldırım heyecanı yaşanıyor. 7 Haziran'da 3 dönem kuralı nedeniyle herhangi bir kentten aday gösterilmeyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, İzmir eski Milletvekili Binali Yıldırım 1 Kasım için İzmir’den aday gösterildi. 2011’de 2. Bölge’den aday gösterilen Yıldırım bu kez 1. Bölge’de liste başında yer aldı.

Geçtiğimiz hafta sonu kente gelen ve havalimanında “Efsane geri döndü” sloganıyla karşılanan Yıldırım’ın adaylığı İzmir Teşkilatı’nda sevinçle karşılanırken, oyların ve vekil sayısının artması beklentisi oluştu.


GÜNAY’DAN ÇARPICI YORUM
2011 yılında AK Parti çatısı altında İzmir’de birlikte sahada yer aldığı Binali Yıldırım’la partinin oy oranını yüzde 37’lere taşıyan Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir eski Milletvekili Ertuğrul Günay, Yıldırım’ın  1 Kasım’da yeniden İzmir’den aday gösterilmesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu.

NE GİBİ BİR EFSANE ANLAMIŞ DEĞİLİM
Günay, Ege Postası’na yaptığı değerlendirmede, “AK Parti’nin İzmir’e yönelik Binali Yıldırım hamlesi çok önemli bir hamle değil. 30 Mart adaylığı da oldu kendisinin. Büyükşehir adayı oldu. Oradaki sonuç ortada. O sonucun üstüne bir şey koyamaz. İzmir için ne gibi bir efsane anlamış değilim. Kıyaslarsanız 2011 sonuçlarını  benim bölgem daha başarılıydı. Bir efsane arıyorlarsa efsane terk etti AK Parti’yi…” ifadelerini kullandı.

2011’de Bakırçay’ın da yer aldığı 2. Bölgede Binali Yıldırım’ın liderliğinde yarışa giren Ak Parti, CHP’nin 2 koltuk altında, 5 milletvekilliği kazanmıştı.

Balçova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Konak, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ve Urla’yı kapsayan 1. Bölge’de 37.42’lük bir oy oranına erişen AK Parti 6 milletvekilliği elde etmişti.

2011'de İzmir'de AK Parti'den milletvekili seçilen Ertuğrul Günay, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan'la birlikte partiden istifa ederek bağımsız İzmir Milletvekili olmuştu. Günay, 7 Haziran itibariyle vekilliğe nokta koydu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası