Ege Postası
Geri

‘Güneş Nemrut’tan doğar’ defilesi Rus kültürüyle buluştu

Türk-Rus Kültür Vakfı’nın organize ettiği ve İstanbul’da devam etmekte olan Rus Kültürü Festivali’nde ‘Güneş Nemrut’tan doğar’ defilesi gerçekleştirildi.Rus Kültürü Festivali, İstanbul’un en işlek caddelerinden İstiklal...
‘Güneş Nemrut’tan doğar’ defilesi Rus kültürüyle buluştu
Haberler / Kültür - Sanat
18 Nisan 2013 Perşembe 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk-Rus Kültür Vakfı’nın organize ettiği ve İstanbul’da devam etmekte olan Rus Kültürü Festivali’nde ‘Güneş Nemrut’tan doğar’ defilesi gerçekleştirildi.

Rus Kültürü Festivali, İstanbul’un en işlek caddelerinden İstiklal Caddesi İmam Adnan Sokak’ta devam ediyor. Caddeye kurulan çadırlarda geleneksel Rus el sanatlarından giysiye, el yapımı oyuncaklardan matruşkalara kadar birçok el yapımı ürünü görmek mümkün. Rus Kültür Festivali’ne bugün İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘Güneş Nemrut’tan doğar’ defilesi misafir oldu. Keçeden yapılan 42 adet kıyafet öğrenciler tarafından podyumda tanıtıldı. Birbirinden ilginç kıyafetlerin sergilendiği defileye izleyiciler yoğun ilgi gösterdi.
Defilenin ardından izleyiciler keçe kıyafetleri giyen öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.
Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nden Ayten Gedik çok emek gerektiren bu koleksiyonu öğrencilerle beraber hazırladıklarını dile getirdi. Gedik, “Rus kültürüne hayranız. Kültürün Rusya’da çok değer gördüğünü biliyoruz. Burada olmaktan çok mutlu olduk, devamını diliyoruz. Bu defileyi Rusya’da da gerçekleştirmek istiyoruz.” diye konuştu.
Defilede keçe kıyafetiyle podyuma çıkan Aydın Üniversitesi öğrencisi Büge Aydemir, “Rusya ile Nemrut’u birleştirdik. Hocalarımızla beraber tasarladığımız tasarımlarımızı burada sergiledik.” dedi.
Koleksiyonda birçok öğrencinin emeği olduğunu belirten Aydın Üniversitesi öğrencisi Yasemin Alver, “Teklif olursa koleksiyonlarımızı Rusya’da da sergilemek isteriz.” şeklinde konuştu.
Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği 'Rus Günleri' 21 Nisan'a kadar gezilebilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası