Ege Postası
Geri

Güven'den seçim mesajı: Tüzüğe uygun yaptık!

CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in ardından il yönetiminin Genel Merkez'e danışmadan yaptığı seçim sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının tavrı merak konusu. Yeni başkan Asuman Ali Güven, tüzüğün gereğini yerine getirdiklerini, genel merkeze kararı sunduklarını ve sıkıntı olmayacağını savundu. Genel Merkez'e danışılmadan yapılan seçimle ilgili konuştu
Güven'den seçim mesajı: Tüzüğe uygun yaptık!
Haberler / Yerel Politika
11 Ağustos 2016 Perşembe 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir'de Alaattin Yüksel'in, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Seferihisar ve Çanakkale programlarında il başkanlığının by-pass edildiğini düşünerek tepki istifasının ardından sıcak saatler yaşanıyor.

İl yönetimi kendi içinde Genel Merkez'e danışmadan tüzük gereği başkan seçti. Yönetim oybirliğiyle Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven'i il başkanı seçti.

Partinin kalesi diye lanse edilen İzmir'de Genel Merkez'e danışılmadan yapılan seçimin Kılıçdaroğlu ve kurmaylarını kızdırdığı kulislere yansıdı. Genel Merkez'in tavrının ne olacağı merakla beklenirken, yeni başkan Güven Ege Postası'na konuştu.


TÜZÜĞE UYUN HAREKET ETTİK

Güven, tüzüğün gereğini yerine getirdiklerini genel merkeze kararı sunduklarını ve sıkıntı olmayacağını savundu. 

Güven şunları söyledi;

“Bizim tüzüğümüz açık ve net. İl başkanı istifa ettiğinde yerine yönetim kurulu bir il başkanı seçer. Beş arkadaşımız il dışındaydı. Kalanlar toplandık, bütün arkadaşlar benim il başkanı olmamı istedi. Bu tamamen tüzüğe uygun. Tartışmalar siyasi. Siyasi partiler tüzükleriyle, yönetmelikleriyle yönetilir. Herkes uymak zorunda. Genel merkeze de bu kararı sunduk. Genel merkezin bu kararla ilgili olumsuz düşüncesi olacağını, bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Ben 40 yıllık CHP’liyim. Çok insandan eski CHP’liyim. Ecevit ile 77 seçimlerini yaşadım. Ben o yıllardan geliyorum. CHP’nin devamındaki siyasi oluşumlarda da hep yer aldım, kurultay delegeliği yaptım. Biz bu işi partimize destek olsun diye yapıyoruz. Özveride bulunacağız diyoruz. Zaman harcayacağız. Biz profesyonelce değil, amatörce destek veriyoruz. 7-8 aydır yaptığımız faaliyetler ortada. Partimize yeni heyecan getirmek için çabalıyoruz. Başkanımız rahatsızlık duydu, istifa hakkını kullandı. Saygı duyuyorum. Biz iyi niyetle, samimi , beklentisiz çalışıyoruz. Benim hedefim yerel ve genel seçimde partimi en iyi noktalara getirmek. Yerelde, kaybettiğimiz 8 ilçeyi geri almak, genel seçimden de daha başarılı çıkmak."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası