Ege Postası
Geri

Güzelbahçe 'Ben de varım' dedi

Güzelbahçe Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bünyesinde çalışmalarını sürdüren Solaris Güneş Arabası Ekibi'nin katılacağı World Solar Challenge'a (Dünya Güneş Arabaları Yarışı) sponsor oldu.
Güzelbahçe 'Ben de varım' dedi
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Haziran 2013 Çarşamba 09:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Belediye meclisinin kararıyla İzmirimizin en güzide üniversitelerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen böyle bir projeye küçük de olsa (beş bin TL) katkıda bulunmak çevre dostu insanların yaşadığı bir kentin belediye başkanı olarak bize onur ve gurur verdi. Öğrencilerimize çalışmalarında ve Avusturya'daki yarışda şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

ARABANIN YAKLAŞIK MALİYET150 BİN TL
Bu arada Solaris Güneş Arabası Ekibi'nin sponsorluk grubu sözcüsü olan Endüstri Mühendisliği öğrencisi Meral Dost, büyük emek gerektiren bu çalışmanın serüvenini şöyle anlattı:
“Hepimizin de bildiği gibi günümüzün en büyük sorunlarından biri enerji. Enerji sorununa parlak bir çözüm de şu an güneş enerjisi. Karbon ayak izinde ulaşım büyük bir bölümü kaplıyor. Güneş enerjisinin, kullanıldığı yerden tüketilebilme avantajını kullanarak, bu sistemleri araçlarda kullanabiliyoruz. Güneşten gelen enerjinin fazlasını bataryalarda depolayarak, güneşin olmadığı durumlarda da aracı rahatça kullanabiliyorsunuz. Güneşle şarj olamadığı durumlarda evlerde kullandığımız elektrikle de şarj edebiliyoruz. Şu anda 3 aracımız mevcut ve 4. aracımızın üretim sürecini yürütüyoruz. Amacımız ürettiğimiz aracı önceki araçlardan daha verimli hale ve günümüz koşullarına uygun bir forma getirmek. Bir aracımızın maliyeti yaklaşık olarak 150 bin TL. Tabi bir de buna emeklerimizi katınca araç paha biçilemez oluyor. Biz bu maliyeti sponsorlarımızdan karşılamaya çalışıyoruz. Aracımızın birçok parçasını kendimiz tasarlayıp, üretiyoruz. Yine de bu işi en az maliyetle yapmak büyük başarı. Bizim de amacımız bu. Dünya'da bu projelerle genelde üniversite bölümlerindeki mühendislik öğrencileri ilgileniyor. Dolayısıyla etkinlikler bilgi paylaşımı avantajı sağlıyor. Genelde Avustralya, Amerika, Güney Afrika'da yarışlar düzenleniyor. Şu anda dünyanın en prestijli güneş arabaları yarışı WSC (World Solar Challange). Biz de Ekim ayında yapılacak olan WSC 2013 için yeni aracımızla birlikte çalışmaları sürdürüyoruz.
Dünya Güneş Arabaları Yarışı’nda yer alabilmek için ürettiğimiz aracı Avustralya’ya taşıyacak bir lojistik firmasının bize destek olması gerekiyor, daha sonraki aşamalar ise ekip üyelerinin Avustralya'nın Darwin kentine ulaşımı ve organizasyon sırasındaki zorunlu ihtiyaçlar. Bu yarışma Avustralya hükümeti tarafından destekleniyor ve katılımcılara birçok kolaylık sağlanıyor, fakat yine de bu problemleri çözebilmemiz için sponsorluk desteklerine ihtiyacımız var. Bu yolda destekçilerimizden biri olduğu için Güzelbahçe Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası