Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'de dijital devrim

Güzelbahçe Belediyesi'nin 40 yıllık arşivi yenilendi. Çoğu İmar Müdürlüğü'ne ait olan 3 bin 800 dosyada yer alan toplam 968 bin evrak dijital ortama yükleniyor. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Belediye olarak biz de çağa ayak uyduruyoruz” dedi.
Güzelbahçe'de dijital devrim
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Kasım 2012 Perşembe 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  Güzelbahçe Belediyesi, içerisinde dosya, ruhsat evrakları, projeler, kurum yazıları ve hak edişlere ilişkin bir milyona yakın belgenin bulunduğu toplam 3 bin 800 bin dosyayı,  yenilenen belediye binasındaki yeni arşiv odasına taşıdı ve  dijital ortama almaya başladı.

“Bir kentin kimliği imar planlarıdır” diyen Güzelbahçe  Belediye Başkanı Mustafa İnce, yapılan çalışma ile belediye arşivini tahrip olmaktan kurtardıklarını söyledi.

Güzelbahçe'nin kimliğini sağlam tutmayı amaçladıklarını belirten Başkan İnce şunları söyledi:

 

“DOSYALAR, 10 AY SAVCILIKTA KALDI”

“Güzelbahçe Belediyesi'nin arşivi, kurulduğu günden bu yana hiç bir düzenleme görmemiş. 2009 seçimleri öncesinde belediyeye yapılan Sarmaşık Operasyonu sonrasında  arşivdeki bütün dosyalar savcılığa götürüldü. Yaklaşık 10 ay belediyede çalışmalar neredeyse kilitlendi.  Biz göreve geldiğimizde ortada doğru dürüst dosya ve arşiv bile yoktu. Hepsi savcılıktaydı. Şimdi bütün dosyalar  elden geçiriliyor ve vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek adına tüm evrakları  dijital ortama alıyoruz. Arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla şu an bu iş için çalışıyor. Arşiv odasında ise yangın, nem gibi dosyaların zarar görebileceği tüm etkenlere karşı önlemlerimizi aldık. Bilgisayar ortamına aktardığımız tüm dosyaları,  çelik raflarda muhafaza ediyoruz.  Vatandaş bir iş için belediyeye geliyor dosyayı çok zor buluyor ve işlemi uzuyordu. Amacımız  vatandaşın mutluluğuna ve devlete olan güvenin artmasına yönelik katkıda bulunmak.”

Her dosyada 6 projenin  yanı sıra ortalama 200 sayfa evrak bulunduğuna dikkat çeken Başkan İnce, “Bu sayede işlemler daha hızlı, daha kolay yapılacak. Zamandan kazanılacak.  Daha önce yarım veya bir saatte tamamlanan işlemler, 5-10 dakikaya inecek.  Şehircilik ve İmar Müdürlüğü'nde işler daha hızlı olacak, ruhsatlar daha kısa sürede verilebilecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası