Ege Postası
Geri

Güzeloğlu: Esnaflar birlik ve beraberliğin çimentosudur

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu esnafların birlik ve beraberliğin çimentosu olduğunu belirtti. Güzeloğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin (MESOB) iftarına katıldı. Burada yaptığı konuşmada milletçe en büyük zenginlin...
Güzeloğlu: Esnaflar birlik ve beraberliğin çimentosudur
Haberler / Genel
18 Temmuz 2013 Perşembe 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu esnafların birlik ve beraberliğin çimentosu olduğunu belirtti.

Güzeloğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin (MESOB) iftarına katıldı. Burada yaptığı konuşmada milletçe en büyük zenginlin birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çeken Vali Güzeloğlu, "Bir araya gelmemiz, tasada, kıvançta, sevinçte, kederde bir olabilmemiz ve bununla sevinçleri çoğaltarak üzüntüleri azaltmamız en büyük zenginliğimizdir." dedi.

Güzeloğlu, "Beraberlik duygusuna sarıldıkça aşamayacağımız hiçbir engel söz konusu değildir. Bu iftar sofrası bunun en büyük göstergesidir. Her kesimi kucaklayan, alnının teri ve helal emeğiyle kazanan esnaf, kazanmayı sadece para kazanmak değil, gönül kazanmak olarak düşünen insanın adıdır. Esas zenginlik de gönül kazanmaktır. Sermayenin en büyüğü sevgidir. Zenginliğin en büyüğü gönüllerde yer alıp hoş bir sada olabilmektir. Sınırlı dünya hayatında kazancın en büyüğü hayırla ve hoşça anılmaktır." şeklinde konuştu.

Esnafın 'Ahilik' anlayışıyla siftah yapmayan komşusuna müşteri yollayan, sıkıştığında dost elini uzatan bir temsilin adı olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Esnaf milletimizin birlik ve beraberliğinin çimentosudur, mayasının özüdür. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah millet güçlenerek daha iyiye yol almayı nasip etsin." ifadesini kullandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise çalışkan olan esnafların en önemli amacının helalinden kazanmak olduğunu söyledi.

MESOB Başkanı Talat Dinçer ise kendilerine gösterdiği yakınlıktan dolayı Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası