Ege Postası
Geri

Hamza Dağ: Sorun çözülecek herkes mutlu olacak

AK Partili İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, 54 milletvekili arkadaşıyla Doğu ve Güneydoğu'da 3 kenti gezdi ve çözüm sürecini anlattı, "Sorun bitecek ülke hak ettiği konuma gelecek" dedi
Hamza Dağ: Sorun çözülecek herkes mutlu olacak
Haberler / Politika
8 Nisan 2013 Pazartesi 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çözüm süreci için Doğu ve Güneydoğu illerinde üç günlük tura çıkan 54 milletvekili arasındaki tek İzmirli olan Hamza Dağ, Diyarbakır, Batman ve Siirt'te esnaf ve köylü vatandaşlarla bir araya geldi, çözüm sürecini anlattı. Bölge halkının zihnindeki soru işaretlerini gidermek istediklerini, yıllardır ülkenin en önemli sorunu olan teröre halk ile birlikte çözüm getirmek istediklerini kaydeden Dağ, "İzmir'in en genç vekili olarak çözüme bir nebze dahi olsa katkı sağlamak amacıyla bölgede bulunmak beni fazlasıyla mutlu etti" dedi.

Gönül bağı önemli
Gerçek iletişim dil ile olmaz, gerçek iletişim gönüller arasında bağ kurarak olur, önemli olan gönül bağını kurmaktır" diyen Dağ, “Ak parti 780 milyon kilometre karelik bu vatanın her bölgesinde yaşayan insanlarla gönül bağı kurdu. Bunun içindir ki bugün Ak Parti 7 bölgenin yedisinden de oy alabilen tek partidir. Bu millet bize bir görev verdi, dedi ki; Artık bu sorunu çözün. Ben 1980 doğumluyum kendimi bildim bileli bu terör sorunu her dönem ülkenin en önemli sorunu oldu. Artık bu sorun daha fazla devam edemez dedik ve taşın altına tüm gövdemizi koyduk. Allahın izniyle bu millet hep birlikte bu sorunun üstesinden gelecektir.” dedi.

İnkarcı değil kucaklayıcı anlayış
Ak Parti iktidarı döneminde inkarcı politikaların sona erdiğini ifade eden Dağ, “ 1980 darbesi sonrası ülkede kasıtlı olarak uygulanan inkar politikaları ile bu milleti birbirine düşman etmeye çalıştılar. Akıl ve mantıkdışı yasaklarla bu millete zulmettiler. Bugün gelinen noktada insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında bu yasaklar bir bir kaldırıldı. Kürtçe eğitim kursları serbest bırakıldı, Kürtçe yayın serbest bırakıldı, Kürtçe savunma hakkı getirildi, üniversitelerde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümleri açıldı. Herkes kendini nasıl mutlu hissediyorsa o şekilde yaşamasına olanak sağlandı. Bu gezide şunu çok net gördüm. Bugün artık gelinen noktada herkes umutlarını çözüm sürecine bağlamış. Bölge halkının gözlerinin içi gülüyor, insanlar bu sürecin başarıya kavuşmasını yürekten istiyorlar. Bu milletin bu sürecin başarı ile üstesinden geleceğine gönülden inanıyorum” dedi.

Çözüm umudu bölgede kalkınmanın hızlanması için yetti
Çözüm sürecini konuştuğumuz bu günlerde, çözümün adı bile umutların yeşermesine yetti. Türkiye’de ki en büyük sorunların başında gelen işsizlik, çarpık kentleşme gibi temel sorunların altında terörden kaynaklan göç yatmaktadır diyen Dağ, “bu insanların çoğu zorunlu göç ettiler. Bugün eğer çözüm süreci başarılırsa tersine bir göç başlayacaktır. Bölge ekonomik anlamda canlanacaktır. Bölge tarım, turizm, sanayi gibi alanlar için eşsiz özelliklere sahip, inşallah bu süreç ile birlikte bu alanlarda patlama yaşanacak ve bölge hak ettiği zenginliğe, gelir dağılımına kavuşacaktır” dedi.

Sokak sokak gezip anlatacağız
Yapılan anketlerde Ege bölgesinde sürece desteğin diğer bölgelere oranla daha az olmasını değerlendiren Dağ, bunun nedeni Ege’de yaşayan insanların çözüm istememesinden kaynaklanmamaktadır. İzmir’de yaptığım ziyaretlerde hemşerilerimin aslında sürece destek verdiklerini, millete korku salarak bu sorunun devam etmesini isteyenlerin söylemlerinden olumsuz etkilenerek bu kadar iyi gitmesine rağmen sonucunda olumsuz bir durumla mı karşılaşacağız şüphesi içinde olmalarıdır. Ne yazık ki bir takım art niyetli, sorundan beslenen insanlar yalan yanlış propagandalarla insanların kafasını karıştırmaktadır. Önümüzde ki günlerde seçim bölgelerimizde sokak sokak gezmeye devam ederek bütün ayrıntıları ile bu süreci anlatacağız. Bu süreç ülkemizin sorunlarından arınıp, şahlanma sürecidir. Bu milletin, bu vatanın o şanlı tarihinde ki hak ettiği konuma yeniden gelme sürecidir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası