Ege Postası
Geri

Türkeş’ten Heyet-İ Nasiha benzetmesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İzmir'de babası Alparslan Türkeş'in ölüm yıldönümü nedeniyle partisinin Bornova İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 1200 fotoğraflık sergiyi gezdi. Türkeş, "Akil İnsanlar Heyeti' için, partisinin 'Heyet-i Nasiha' benzetmesini yinileyerek, AK Parti'nin bunu düşen oylarını yükseltmek için yaptığını öne sürdü.
Türkeş’ten Heyet-İ Nasiha benzetmesi
Haberler / Politika
7 Nisan 2013 Pazar 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-   İzmir'de MHP Bornova İlçe Başkanlığı bir yıl önce Facebook'ta "basbugalparslanturkesfotografsergisi' adında sayfa açarak, partili ve çevredekilerin ellerindeki Türkeş fotoğraflarını digital ortamda paylaşmaları çağrısında bulundu. Bir yıl da gelen 10 bin fotoğraftan 1200'ü ile Çamdibi Çok Katlı Pazaryeri'nde sergi açıldı. Sergide babasına ait her fotoğrafı inceleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, şöyle dedi:

"Çok iyi düşünülmüş. Türkeş'in hayatından çok farklı zamanları içeren güzel bir resim sergisi olmuş. Çok zengin farklı yerlerden bulunmuş önemli liderlerle çekilmiş fotoğraflar var. 12 Eylül sonrası yargılama dönemi, liderlik dönemi, başbakan yardımcılığı dönemine dair güzel resimler var. Başarılı buldum, bunu düşünen ve yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum."



Gazetecilerin çözüm süreci ve Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili sorularını yanıtlayan Türkeş, partisinin Heyet-i Nasiha benzetmesini tekrarladı. Akil insanların AK Parti propagandistliği yaptığını öne süren Türkeş şöyle konuştu:

"Çözüm süreci, AKP'nin içine düştüğü bunalımı çözmeye yarıyor. 'Akil adamlar' denilen insanlar, zaten bugüne kadar AKP yandaşı olan insanlardır ve bunların şu anda yaptığı çalışmalar sadece AKP propagandistliğidir. Bunların yapacağı, Türkiye'ye sağlayacağı bir katkı yoktur. Bu konunun Türk siyaseti ile doğrudan bir ilgisi de yoktur. Burada bir hukuksuzluk işleniyor. Devlet parası ile vatandaşların vergileriyle oluşan milli bütçeden AKP propagandistleri hazırlanmıştır ve bölgelere yollanmıştır. Halkı ikna etmeye çalışmak demek halkın bugüne kadar yapılanlardan hoşnut olmadığını kabul etmektir. AKP'nin düşen oyunu toplamak için Heyet-i Nasiha. 1919'da rahmetli Atatürk ve arkadaşları, Osmanlı'nın sonlandığını gördüğü dönemde yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmaya hazırlanırken Damat Ferit Hükümeti de İngilizler'in tavsiyesi üzerine tam bundan 100 yıl önce bunun gibi bir heyet çıkarmışlardı. Aynı zihniyettir. Türkiye'ye bir yararı olmaz. AKP kendine yararı olur sanıyor ama ben onlara da yararı olacağını sanmıyorum."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, yerel seçimde İzmir'i kazanacaklarını öne sürerek, "İzmir'i alacağız. Hem ilçelerinde hem de Büyükşehir'de iddialıyız. Bununla ilgili kamuoyu yoklamaları ve araştırmalar yapıyoruz. İzmir'de başa güreşen siyasi partilerden biri de MHP'dir" dedi.

KONFERANSA KATILDI


MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, babası Alparslan Türkeş’in ölümünün 16. yıldönümü nedeniyle İzmir’de partisinin Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Babam Türkeş, liderim Türkeş' konferansına konuşmacı olarak katıldı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansı yaklaşık 600 kişi izledi. Toplantı, ölümünün 16. yıldönümü nedeniyle Alparslan Türkeş için okunan mevlitle başladı. Ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasından oluşan video gösterildi. Görüntüleri izleyen partililer, ayağa kalkıp 'Öl de ölelim, vur de vuralım' sloganı attı.

“AKP MANTAR PARTİ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, köksüz olduğunu öne sürdüğü AK Parti’yi mantara benzeterek, “Bir havuç, patates gibi toprağa gömülü olmak var bir de mantar gibi kökü olmamak var. AKP de mantar parti. Mantar da bir yere tutunmak ister toprakla bir ilişki ister. Onun için kendine bir kök bulmak istiyor" dedi. Ak Parti'nin kendine kök imal etmeye kalkınca Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı referans verdiğini hatırlatan Tuğrul Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sen mantarsın. Mantarın kökü olmaz. Terör örgütü ile işbirliği yapmaya kalkınca halkın tepkisini çekiyor, terörist başı ile anlaşmaya kalktığında halk öfkeleniyor o zaman da rahmetli Türkeş’ten söz ediyor. Sen başka siyasi parti liderlerini kök seçtin. Her başın sıkıştığında Türkeş ipine sarılman doğru değil. Senin aymazlığın, olmayan izanınla, yaptığın yanlışlarla Türkeş’in söylediği ile bir bağ bulman tesis etmen mümkün değil."

"PKK SENİN M? AL HAYRINI GÖR”

Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 21 Mart’ta Bursa’da yaptığı kurtuluş mitinginde bir grup partilinin 'Vur de vuralım, öl de ölelim' diye slogan atmasına, “Sabredin onun da zamanı gelecek” dediğini hatırlatarak, şöyle dedi:

"MHP, Türk bayrağına saygısızlıkla ilgili bu davranışlara karşı uyarıda bulunmak amacıyla mitingler düzenliyor. Bursa’daki mitingde bir grup, ki bu MHP’nin belirlediği bir slogan değil, 21 Mart’ta Diyarbakır’daki rezalete Türk milletine saygısızlığa, Türk bayrağına hürmetsizliğe, ihanete, bölücülüğe verilen prime karşı tepki gösterdi. Bursa’daki mitingde bir grup arkadan bağırıyor. 'Vur da vuralım, öl de ölelim’ diyorlar. Bahçeli de 'Sabredin onun da günü gelecek’ diyor. Başbakan bu lafı diline dolamış. Oysa Devlet Bey’e teşekkür etmesi gerekir. Sorumlu bir lider olarak 'yapın edin’ demiyor ama 'olursa bir gün onun da günü gelir’ diyor. Siyasette normal karşılanması gereken demokratik bir tepki. Başbakan ise televizyona çıkıp, 'Böyle bir şey olur mu benim teröristim kötü de seninki iyi mi' diyor. Eyvah ki ne eyvah. Bu milletin helal, tertemiz oylarıyla iktidara gelmişsin. 'Benim teröristim’ dediğin ne seni? PKK terör örgütünü bu kadar mı benimsiyorsu? Biz seni sadece Apo ile karşılıklı görüşüyorsun sanıyorduk, kucaklaştığından haberimiz yoktu. PKK senin m? Mübarek olsun al hayrını gör. Ama sen bu milletin saf ve temiz evlatlarına terörist diyemezsin. Onların ne dediğinin tercümesine bakmak lazım. 'Ülkeyi böldürmeyeceğiz, bayrağı indirmeyeceğiz, ezanı dindirmeyeceğiz, bölücülüğe geçit vermeyeceğiz’ diyorlar. Ülkenin Başbakanının, ülkenin birlik ve bütünlüğü için terörist demeye hakkı var mı, ne çirkin bir yaklaşım. 'Benim’ dediği terör örgütü 40 bin insanı öldürdü. Senin terör örgütün bu. Gör bunu, gör bunu!”

TÜRKEŞ REFERANSINA TEPKİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, Başbakan’ın “Ben yola çıkarken kefenimle yola çıktım. Ben inandığım dava uğruna gerekirse canımı ortaya koyarım” dediğini hatırlatarak, “Demek ki inandığın dava uğruna canını ortaya koymak hoş bir şey. Senin inandığın dava uğruna ölmeye hakkın var da 'Bu ülkeyi böldürmeyeceğim gerekirse canımı ortaya koyarım’ diyen vatandaşın inandığı dava uğruna ölmeye hakkı yok mu'" diye sordu. 

Bu davada 5 bin şehit olduğunu kaydeden Tuğrul Türkeş, "Senin meydanda alkış alayım diye söylediğin kefen, bizde binlerce var. Böyle bir siyasi kafanın rahmetli Türkeş’ten referans göstermesi çok garip” dedi. 

Türkeş, “Milliyetçiliği ayağımın altına alırım” diyen Başbakan’a “Allah’ın hikmetine ahkam kesmeyeceksin. Bilmediğin işe girmeyeceksin. Allah muhafaza senin o bacağını kırarlar” sözleriyle tepkisini sürdürdü.

“FİKİRLERİNİN TEMSİLCİSİYİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, eğer Alparslan Türkeş yaşasaydı onun çözüm sürecine en büyük desteği verenler arasında olacağını savunduğunu hatırlatan Tuğrul Türkeş, “Mehmet Ali Şahingiller arada bir çıkıp 'Türkeş sağ olsaydı sizin yanlışınızın içinde olmazdı’ diyor. Bunlara verilecek cevap şudur; Yaşamıyor diye fikirleri siyasi ideolojisi de yaşamıyor değil. Türkeş yaşamıyor ama biz onun evlatları olarak hayattayız. Fikirlerinin temsilcisiyiz. O yaşasaydı ne yapacağını biliyoruz. Bu vatanı böldürmeyeceğiz, bu bayrağı indirmeyeceğiz, ezanı dindirmeyeceğiz” dedi. 

Tuğrul Türkeş kendisini dinleyenlere, “Teröristin anayasasını akil adamlarla Türkiye’ye dayatmasına rıza göstermeyeceğiz demenizi istiyorum. Benim sizden kardeşlik hakkım budur” diye seslenerek konuşmasını bitirdi.

KONFERANSA KATILDI

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, babası Alparslan Türkeş'in ölümünün 16. yıldönümü nedeniyle İzmir'de partisinin Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Babam Türkeş, liderim Türkeş' konferansına konuşmacı olarak katıldı. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansı yaklaşık 600 kişi izledi. Toplantı, ölümünün 16. yıldönümü nedeniyle Alparslan Türkeş için okunan mevlitle başladı. Ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından oluşan video gösterildi. Görüntüleri izleyen partililer, ayağa kalkıp 'Öl de ölelim, vur de vuralım' sloganı attı.

 

"AKP MANTAR PARTİ"

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, köksüz olduğunu öne sürdüğü AK Parti'yi mantara benzeterek, "Bir havuç, patates gibi toprağa gömülü olmak var bir de mantar gibi kökü olmamak var. AKP de mantar parti. Mantar da bir yere tutunmak ister toprakla bir ilişki ister. Onun için kendine bir kök bulmak istiyor" dedi. Ak Parti'nin kendine kök imal etmeye kalkınca Adnan Menderes'i, Turgut Özal'ı referans verdiğini hatırlatan Tuğrul Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Sen mantarsın. Mantarın kökü olmaz. Terör örgütü ile işbirliği yapmaya kalkınca halkın tepkisini çekiyor, terörist başı ile anlaşmaya kalktığında halk öfkeleniyor o zaman da rahmetli Türkeş'ten söz ediyor. Sen başka siyasi parti liderlerini kök seçtin. Her başın sıkıştığında Türkeş ipine sarılman doğru değil. Senin aymazlığın, olmayan izanınla, yaptığın yanlışlarla Türkeş'in söylediği ile bir bağ bulman tesis etmen mümkün değil."

 

"PKK SENİN M? AL HAYRINI GÖR"

 

Tuğrul Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 21 Mart'ta Bursa'da yaptığı kurtuluş mitinginde bir grup partilinin 'Vur de vuralım, öl de ölelim' diye slogan atmasına, "Sabredin onun da zamanı gelecek" dediğini hatırlatarak, şöyle dedi:

 

"MHP, Türk bayrağına saygısızlıkla ilgili bu davranışlara karşı uyarıda bulunmak amacıyla mitingler düzenliyor. Bursa'daki mitingde bir grup, ki bu MHP'nin belirlediği bir slogan değil, 21 Mart'ta Diyarbakır'daki rezalete Türk milletine saygısızlığa, Türk bayrağına hürmetsizliğe, ihanete, bölücülüğe verilen prime karşı tepki gösterdi. Bursa'daki mitingde bir grup arkadan bağırıyor. 'Vur da vuralım, öl de ölelim' diyorlar. Bahçeli de 'Sabredin onun da günü gelecek' diyor. Başbakan bu lafı diline dolamış. Oysa Devlet Bey'e teşekkür etmesi gerekir. Sorumlu bir lider olarak 'yapın edin' demiyor ama 'olursa bir gün onun da günü gelir' diyor. Siyasette normal karşılanması gereken demokratik bir tepki. Başbakan ise televizyona çıkıp, 'Böyle bir şey olur mu benim teröristim kötü de seninki iyi mi' diyor. Eyvah ki ne eyvah. Bu milletin helal, tertemiz oylarıyla iktidara gelmişsin. 'Benim teröristim' dediğin ne seni? PKK terör örgütünü bu kadar mı benimsiyorsu? Biz seni sadece Apo ile karşılıklı görüşüyorsun sanıyorduk, kucaklaştığından haberimiz yoktu. PKK senin m? Mübarek olsun al hayrını gör. Ama sen bu milletin saf ve temiz evlatlarına terörist diyemezsin. Onların ne dediğinin tercümesine bakmak lazım. 'Ülkeyi böldürmeyeceğiz, bayrağı indirmeyeceğiz, ezanı dindirmeyeceğiz, bölücülüğe geçit vermeyeceğiz' diyorlar. Ülkenin Başbakanının, ülkenin birlik ve bütünlüğü için terörist demeye hakkı var mı, ne çirkin bir yaklaşım. 'Benim' dediği terör örgütü 40 bin insanı öldürdü. Senin terör örgütün bu. Gör bunu, gör bunu!"

 

TÜRKEŞ REFERANSINA TEPKİ

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, Başbakan'ın "Ben yola çıkarken kefenimle yola çıktım. Ben inandığım dava uğruna gerekirse canımı ortaya koyarım" dediğini hatırlatarak, "Demek ki inandığın dava uğruna canını ortaya koymak hoş bir şey. Senin inandığın dava uğruna ölmeye hakkın var da 'Bu ülkeyi böldürmeyeceğim gerekirse canımı ortaya koyarım' diyen vatandaşın inandığı dava uğruna ölmeye hakkı yok mu'" diye sordu.

 

Bu davada 5 bin şehit olduğunu kaydeden Tuğrul Türkeş, "Senin meydanda alkış alayım diye söylediğin kefen, bizde binlerce var. Böyle bir siyasi kafanın rahmetli Türkeş'ten referans göstermesi çok garip" dedi.

 

Türkeş, "Milliyetçiliği ayağımın altına alırım" diyen Başbakan'a "Allah'ın hikmetine ahkam kesmeyeceksin. Bilmediğin işe girmeyeceksin. Allah muhafaza senin o bacağını kırarlar" sözleriyle tepkisini sürdürdü.

 

"FİKİRLERİNİN TEMSİLCİSİYİZ"

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, eğer Alparslan Türkeş yaşasaydı onun çözüm sürecine en büyük desteği verenler arasında olacağını savunduğunu hatırlatan Tuğrul Türkeş, "Mehmet Ali Şahingiller arada bir çıkıp 'Türkeş sağ olsaydı sizin yanlışınızın içinde olmazdı' diyor. Bunlara verilecek cevap şudur; Yaşamıyor diye fikirleri siyasi ideolojisi de yaşamıyor değil. Türkeş yaşamıyor ama biz onun evlatları olarak hayattayız. Fikirlerinin temsilcisiyiz. O yaşasaydı ne yapacağını biliyoruz. Bu vatanı böldürmeyeceğiz, bu bayrağı indirmeyeceğiz, ezanı dindirmeyeceğiz" dedi.

 

Tuğrul Türkeş kendisini dinleyenlere, "Teröristin anayasasını akil adamlarla Türkiye'ye dayatmasına rıza göstermeyeceğiz demenizi istiyorum. Benim sizden kardeşlik hakkım budur" diye seslenerek konuşmasını bitirdi.

(Elif Demirci/DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası