Ege Postası
Geri

Karayalçın: Çözüm sürecinin önünü kesmeyeceğiz

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, PKK terör örgütünün silah bırakması için yürütülen sürecin önünü kesmeyeceklerini, ancak katkıda da bulunmayacaklarını söyledi.
Karayalçın: Çözüm sürecinin önünü kesmeyeceğiz
Haberler / Politika
6 Nisan 2013 Cumartesi 17:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen ile Ankara'nın Yenimahalle İlçe Belediye Başkanı CHP'li Fethi Yaşar, Afyonkarahisar CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Sosyal Belediyecilik' konulu panele katılmak için Afyonkarahisar'a geldi.

Karayalçın ve beraberindekiler, panel öncesinde CHP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada, gazetecilerin, soruları üzerine PKK terör örgütünün silah bırakması için yürütülen süreci değerlendiren Murat Karayalçın, 'Çözüm süreci' adı altında yürütülen çalışmaların önünü kesmeyeceklerini söyledi. Süreci yakından takip ettiklerini belirten Karayalçın, "Bizim çözüm yöntemimiz bu değil. CHP'nin geçen yaz getirdiği öneri kabul görmemiştir. AKP'nin başlattığı başka bir süreç gündemde. Bizim dışımızda, AKP'nin kendi geliştirdiği bir yöntem. Cumhuriyet Halk Partisi, bunun önünü kesmeyeceğini, ama kendi önerisi olmadığı için de bunun içinde yer almayacağını beyan etmiştir. Bizim öngördüğümüz 'Akil Adamlar Komisyonu' bu değildir. Sayın Başbakan'ın açıklamaları, bu konuda davet edici değildir. Biz hala bizim önerimizin doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle sürecin önünü kesmeyeceğiz ancak katkıda da bulunmayacağız" dedi.

BİLGİ VERİLMİYOR

Akil İnsanlar Listesi'nin kimseden öneri alınmadan hazırlandığına dikkat çeken Karayalçın, "Hiç kimseden öneri almadan, AKP kendi düşüncesine göre bir liste hazırlamaktadır. Ben bunun sürecin yalnızca küçük bir parçası olduğunu düşünüyorum" dedi. Karayalçın, çözüm süreciyle ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapılmadığına da dikkati çekti.

KENT ESNAFINA ZİYARET

Karayalçın ve beraberindekiler daha sonra şehir merkezinde 2'nci Dumlupınar Caddesi ve Uzun Çarşı esnafını ziyaret etti. CHP'li heyete, Uzun Çarşı'da Afyon lokumu ikram edildi. Esnaf ziyaretinin ardından CHP heyeti, Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nda düzenlenen 'Sosyal Belediyecilik' konulu panele katıldı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası