Ege Postası
Geri

Hastanede dört dilde sağlık hizmeti

Özel Batman Dünya Hastanesi, 4 dille sağlık hizmeti vermeye başladı. Hastane Başhekimi Uzman Doktor Tuncer Toklu, "4 dilde yazılan tabelalarımızı hastanemizin bütün bölümlerinin kapısına taktık." dedi. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce...
Hastanede dört dilde sağlık hizmeti
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 16:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özel Batman Dünya Hastanesi, 4 dille sağlık hizmeti vermeye başladı. Hastane Başhekimi Uzman Doktor Tuncer Toklu, "4 dilde yazılan tabelalarımızı hastanemizin bütün bölümlerinin kapısına taktık." dedi. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce tabelaların asıldığı hastanede, doktorların neredeyse tamamı ve tanıtım ofisi Kürtçe hizmet veriyor.
Yaklaşık 2 hafta önce verilmeye başlanan hizmetten kentte yaşayan yurttaşlar kadar savaş nedeniyle Suriye’den kentte göç eden aileler de memnun. Dört dilde verdikleri sağlık hizmetine ilişkin bilgi veren Özel Batman Dünya Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Tuncer Toklu, hastane yönetimi olarak artık Kürtçe hizmet verilmesi konusunda karar aldıklarını ifade ederek, bölgede kullanılan ortak dilin Kürtçe olduğunun altını çizdi. Toklu, "Gelen hastalarımızın çoğu Kürtçe konuşuyor. Az bir kısmı Arapça ve Türkçe biliyor. 4 dilde yazılan tabelalarımızı, hastanemizin bütün bölümlerinin kapısına taktık. Taktığımız Kürtçe tabelalar az olsa da var olan ihtiyacı gideriyor. Haftada 200 kişi hastanemize başvuru yapıyor. Bunların çoğunluğu Kürtçe konuşuyor. Doktorlarımızın çoğu genel olarak Kürtçe hizmet veriyor." diye konuştu.

Batman Tabip Odası Başkanı Mehmet Demir ise sağlıkta iyi bir hizmet için en önemli etkenin doktor hasta arasındaki iletişim olduğunu ifade ederek, "Doktor ile hastanın ortak dil kullanması çok önemlidir. Bu nedenle hastanın derdi iyi anlaşılır. O hastanın yüzde 50 hastalığını teşhis ediyorsun. Hastalarımız hangi dil çok kullanıyorsa biz o dille konuşarak hizmet veriyoruz. Gelen hastaların yüzde 90'nı zaten Kürtçe konuşuyor. Herkes bu uygulamadan çok memnun." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası