Ege Postası
Geri

Hayırsever işadamı 84 yaşında yazdığı kitabını genç girişimciler için imzaladı

İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki hayırsever işadamı Mithat Öztüre, bir kitap yazarak tecrübelerini anlattı. “Ben Mithat Öztüre” adlı kitabını, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) eğitim salonunda...
Hayırsever işadamı 84 yaşında yazdığı kitabını genç girişimciler için imzaladı
Haberler / Genel
3 Temmuz 2013 Çarşamba 12:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Bergama ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki hayırsever işadamı Mithat Öztüre, bir kitap yazarak tecrübelerini anlattı. “Ben Mithat Öztüre” adlı kitabını, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) eğitim salonunda düzenlene törende işadamları için imzaladı. Törene Bergama İlçe Emniyet Müdürü Hüsamettin Ataseven, Koza Altın İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Cemalettin Çetin, Ticaret Odası eski başkanı Melih Kahraman, BASİAD Eğitim Danışmanı Nazmi Peker, bazı oda başkanları, çok sayıda işadamı ve esnaflar katıldı.

BASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Durmaz'ın açılış konuşmasının ardından Öztüre mikrofona davet edildi. Konuşmasında dernek yöneticilerine teşekkür eden Öztüre, hayat hikayesini anlattı. Genç girişimcilere, Bergama da yapılabilecek yatırımlar konusunda ipuçları verdi. Allah’ın yardımıyla bugünlere geldiğini ifade eden Mithat Öztüre, gençlere dürüst olarak çok çalışmayı önerdi. İş tecrübeleri ve ticari hayatta karşılaştığı zorluklardan örnekler vererek, bunların kendisini hiçbir zaman yıldırmadığını, aksine mücadeleye devam ettiğini söyledi. Yörede yatırım yapılabilecek çok kalemler olduğuna değinen Öztüre, Anadolu'da trenin kaçmadığını vurgulayarak, “Tren hiçbir zaman kaçmaz, insan çok fırsatlarla karşılaşıyor. Önemli olan, bu fırsatları değerlendirebilmek. Bölgemizde orman ürünleri, sulu tarım, kuru tarım, çam fıstığı, hayvancılık gibi varlıklar, insanları sanki biraz tembelliğe itiyor. Oysa turizm şehri olan Bergama'da turisti tutabilecek, eğlendirecek yatırımlara büyük ihtiyaç var.” dedi. Bergamalı sanayicilerin, üzerlerindeki ölü toprağını bir an önce atması gerektiğinin altını çizen tecrübeli işadamı, tarıma dayalı sanayi yatırımlarının bölgede rahatça yapılabileceğini sözlerine ekledi. Öztüre, kitabından da örnekler verdi.

Konuşmasının ardından Mithat Öztüre’ye, Kahraman tarafından plaket takdim edildi. Ardından Öztüre, kitaplarını imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası