Ege Postası
Geri

Hindistan'da “Koyu renk güzeldir” kampanyası

Hindistan’ın film sektörü Bollywood’un ünlü isimlerinden Nandita Das, ülkesinde daha açık deri rengi edinme çılgınlığının ve ırkçılığın önüne geçmek için “Koyu renk güzeldir” kampanyasına katıldı. Genel olarak Hindistan’da...
Hindistan'da “Koyu renk güzeldir” kampanyası
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2013 Cuma 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hindistan’ın film sektörü Bollywood’un ünlü isimlerinden Nandita Das, ülkesinde daha açık deri rengi edinme çılgınlığının ve ırkçılığın önüne geçmek için “Koyu renk güzeldir” kampanyasına katıldı.

Genel olarak Hindistan’da daha açık deri rengine sahip olmanın ırkçılık noktasına geldiğini savunan Das, herkesin sanki ideal güzelliğin beyaz olmakla olacağına inandığını söyledi.

Irkçılığın önüne geçmek için “Koyu renk güzeldir” (Dark is beautifuıl) kampanyasına destek veren ünlü aktris amaçlarının başarının deri rengi ile geleceğine olan inancı kırmak olduğunu söyledi. İnsanların derilerinin rengi ile barışık olmalarını istediğini dile getiren Das, “Koyu renk güzeldir ” kampanyası hakkında da bilgi verdi.

1978 yılında Hindistan’da dünyaca ünlü bir kozmetik firmasının “güzel ve çekici” sloganı altında kremler satmaya başladığını dile getiren güzel sanatçı Nandita Das, 2010 yılında insanların deri renklerini daha beyaz ve güzel yapmak için yılda 432 milyon dolar harcadıklarını söyledi. Bunun yılda 233 ton cilt beyazlatma malzemesi anlamına geldiğini de sözlerine ekleyen Das, bunun bir senede insanların Coca Cola’ya verdikleri paradan daha fazla olduğunu söyledi.

Hindistan’ın başta kriket yıldızları, Bollywood yıldızları ve diğer meşhur yüzlerinin de bu firmaların reklamlarında daha başarılı olmak için daha beyaz olmak gerektiğini vurguladıklarını söyleyen Das, yıldızların reklamlarda oynamadan önce en azından ne mesaj verdiklerini düşünmelerini istedi.

Film yaşamında da bu farkında olmadan yapılan “ırkçılık” olayına şahit olduğunu anlatan Das, ne zaman eğitimli, zengin birinin rolünde olsa yönetmen ya da makyöz tarafından “endişelenme, makyaj ile rengini açarız” ifadelerine şahit olduğunu anlattı.

44 yaşındaki Nandita Das, başta Bollywood olmak üzere bir çok filmde rol alıp hem aktrislik hem de yönetmenlik yapan isimlerin arasında bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası