Ege Postası
Geri

Hotar'dan Çanakkale Zaferi mesajı

18 Mart 1915, kahramanlık destanlarıyla dolu Türk tarihinde onur duyduğumuz en parlak sayfalardan birisidir. Bu tarih, milletimizin zamanın en güçlü ordularına karşı inançla, vatan aşkıyla, birlik ve beraberlik duygularıyla vermiş olduğu kutsal mücadelenin tarihidir.
Hotar'dan Çanakkale Zaferi mesajı
Haberler / Yerel Politika
18 Mart 2016 Cuma 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çanakkale Zaferi askeri ve siyasi başarı olmaktan öte bir anlam ifade eder, bu anlam inanç, azim ve yiğitlikle örülüdür. Bu zaferle Türk milleti, tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağının mesajını en net şekilde vermiştir.

Bu öyle bir zaferdir ki koşulsuz, şartsız sadece Vatan toprağını savunmak için ölüme giden nice yiğitler, nice kahraman kadınlar ve yaşlıların emek verdikleri, can verdikleri bir zaferdir.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günde milletçe atalarımızın verdiği vatan, bayrak mücadelesini bir kez daha idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmalıyız. Dört bir tarafımızda yaşanan savaşlar ve buna bağlı olarak insanların yaşadıkları zulümler bize dirlik olmanın, birlik olmanın önemini bir kez daha en dramatik bir şekilde anlatmaktadır. Şunu iyi bilmeliyiz ki “vatan” varsa biz varız, ”bayrak” dalgalandıkça insanca yaşayabiliriz. Biz bağımsızlığın ne olduğunu ecdadımızın, yüzbinlerce şehidimizin kanlarıyla yazılan şanlı tarihimizden öğrendik ve bunu hiç unutmadık. Vatanın, bayrağın, bağımsızlığın ne demek olduğunu bildiğimiz için zulme uğrayıp vatanlarından uzakta yaşamaya mecbur edilen tüm mazlumların yanında yer almaktayız.

Bu duygularla Çanakkale zaferinin 101 inci yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası