Ege Postası
Geri

İKV: AB üyelik müzakereler için son tarih belirlenmeli

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerin tamamlanması için bir tarih belirlenmesini istedi. İKV, "Böyle bir tarih kararlaştırılması, iki tarafın da bir program çerçevesinde gerekli hazırlıkları yapması için...
İKV: AB üyelik müzakereler için son tarih belirlenmeli
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye’nin AB üyelik müzakerelerin tamamlanması için bir tarih belirlenmesini istedi. İKV, "Böyle bir tarih kararlaştırılması, iki tarafın da bir program çerçevesinde gerekli hazırlıkları yapması için gereklidir." sözlerine yer verdi.

Brüksel’de bugün toplanan 51inci Türkiye-Avrupa Birliği Ortaklık Konseyi toplantısı vesilesi ile bir açıklama yayınlayan İKV, "Bugüne kadar aday ülkeler için AB’ye katılım müzakereleri azami 7 yıl içinde tamamlanmıştır. Müzakere sürecinde aday ülke AB müktesebatını iç hukukuna aktararak, bu müktesebatı uygulamak için gerekli idari kapasiteyi oluşturmaktadır. Dolayısıyla müzakere sürecinin makul bir süre içinde tamamlanması gerekir. Aksi takdirde, AB müktesebatı da sürekli değiştiği ve geliştiği için müzakere başlıklarının tekrar tekrar açılması ve yeniden müzakere edilmesi gerekecektir.Bu bakımdan, Türkiye’nin AB ile katılım müzakerelerinin tamamlanması öngörülen bir son tarih belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. Böyle bir tarih kararlaştırılması, iki tarafın da bir program çerçevesinde gerekli hazırlıkları yapması için gereklidir. Bir son tarihin bağlayıcı olmasa da kararlaştırılması, Türkiye için müzakere sürecinin nihai hedefine ilişkin belirsizlik ve şüpheleri ortadan kaldıracaktır." görüşüne yer verdi.

Açıklamada ayrıca, "AB Konseyi’nin 2006 yılında aldığı karara göre, Türkiye’nin katılım müzakerelerinde fasıllar müzakereye açılsa bile hiçbir fasıl geçici olarak kapatılamamaktadır. Bu durum müzakere sürecinin tamamlanması açısından bir belirsizliğe yol açmaktadır. Müzakere fasıllarının birbiri ardına açılması kadar, müzakereleri tamamlanan fasılların geçici olarak kapatılması da büyük önem taşımaktadır. Bununla ilgili olarak AB tarafının gerekli adımları atması gereklidir." denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası