Ege Postası
Geri

Atina'da sefireler, kimsesiz çocuklar için yemek sattı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 37 ülke büyükelçiliğinin katılımıyla ilk defa düzenlenen "Uluslararası Yemek Festivali", çok sayıda farklı kültüre meraklı kişi tarafından ziyaret edildi. Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni,...
Atina'da sefireler, kimsesiz çocuklar için yemek sattı
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunanistan’ın başkenti Atina’da 37 ülke büyükelçiliğinin katılımıyla ilk defa düzenlenen "Uluslararası Yemek Festivali", çok sayıda farklı kültüre meraklı kişi tarafından ziyaret edildi. Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, milletvekilleri, büyükelçiler, diplomatlar ve STK temsilcilerinin de gezdiği yemek festivalinde Türk yemek ve tatlıları ilgi çekti. Toplanan gelir, Atina’daki “Vari SOS Çocuk Köyü”ne bağışlandı.

Başkent Atina’da ilk defa 37 büyükelçi eşinin organize ettikleri “Uluslararası Yemek Festivali”, “Vari SOS Çocuk Köyü”nde ziyaretçilerle buluştu. Atina’daki sefirelerin ev sahipliğinde büyükelçilik şeflerinin hazırladığı ülkelerin geleneksel yemek ve tatlıları, kupon karşılığında ziyaretçilere ikram edildi. Elde edilen gelir, çocuk köyünde kalan 72 çocuğun bakım ve eğitim masrafları için harcanacak.

Avrupa’dan Afrika’ya, Amerika’dan Asya ve Ortadoğu’ya uzanan birbirinden farklı 37 ülkenin yemek ve tatlıları ile kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulan ziyaretçiler, festival kapsamında düzenlenen müzik, kültür ve spor gösterilerini izledi. Barış ve dostluk temalı mesajlar verilen etkinlikler kapsamında, Olimpiyat ruhunun vurgulandığı çocuklar tarafından spor müsabakaları da gerçekleşti. Festival, çocukların barındığı 12 aile evinin ziyaret edilmesi ve dondurma ikramı ile sona erdi.

TURİZM BAKANI KEFALOYANNİ FESTİVALDE

Festivale katılarak bütün ülke stantlarını gezen Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, Japon mutfağından Suşi tadarken, Türkiye standında ise lokum yedi. Halterde 3 kez Olimpiyat Şampiyonu olan ve 2012 yılında yapılan seçimlerde PASOK’tan Milletvekili seçilen Pirros Dimas da oğlu ile birlikte Türkiye standını ziyaret ederek lezzetlerden deneme fırsatı buldu. ABD Büyükelçisi Daniel B. Smith ve Türkiye Büyükelçisi Kerim Uras da festivale katılan isimler arasında yer aldı.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras’ın eşi Zeynep Uras, Cihan haber Ajansı’na festivale ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Uluslararası Yemek Festivali’nin çok başarılı geçtiğini belirten Uras, “Aynı zamanda çeşitli dans gösterileri de yapılıyor. Böyle güzel bir tarafı da var. Hem ülkeler kültürlerini tanıttı hem de buradan elde edilecek gelir, kimsesiz çocuklara kalacak. Memnunuz. Başarılı geçti. Devamı da gelir diye düşünüyoruz.” dedi.

EFSANE HALTERCİ DİMAS’TAN ÇOCUKLARA DETSEK

1992, 1996 ve 2000 yıllarında olmak üzere 3 kez üst üste Yunanistan’a Olimpiyat Şampiyonluğunu kazandıran efsane haltercilerden ve son seçimlerde PASOK Milletvekili seçilen Arnavutluk doğumlu Pirros Dimas, Cihan Haber Ajansı’na verdiği demeçte, 20 yıldır Atina SOS Çocuk Köyü’nün ‘iyi niyet elçisi’ olduğunu söyledi. 37 ülkenin yemek, kültür ve geleneklerini bu festivalde tanıtma fırsatı bulduğunu belirten Dimas, SOS Çocuk Köyleri’nde kimsesiz çocuklar için yapılan çabaları desteklediğini söyledi. Dimas, şöyle konuştu: “20 yıldır ben de çocuklara ne kadar dikkat ettiklerini ve çocukların huzurlu olduklarını biliyorum. Bizim çocuklarımıza yaptığımız bakım onlara da yapılıyor. Sevgi ve candan destek ile çocukları büyütmeye çalışıyorlar.”

Atina Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli ve Vari SOS Çocuk Köyü Başkanı Prof. Anastasios Vrettos ise 37 büyükelçiliğin katılımı ile gerçekleşen festivalden elde edilecek gelirin SOS Çocuk Köylerine bağışlanacağını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası