Ege Postası
Geri

KGAÖ zirvesi Kırgızistan’da

Rus NATO’su olarak bilinen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Devlet Başkanları Zirvesi, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapılacak. Zirve kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek...
KGAÖ zirvesi Kırgızistan’da
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 09:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rus NATO’su olarak bilinen Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) Devlet Başkanları Zirvesi, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te yapılacak. Zirve kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev ile Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman üçlü zirve çerçevesinde bir araya gelecek.
Tacik basınında yer alan habere göre, KGAÖ gayri resmi liderler zirvesinin en önemli gündem maddesini, NATO güçlerinin Afganistan’dan çekilmesi ve 2014 yılından sonraki güvenlik konuları oluşturacak.

Zirveye katılacak liderler, bugün Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e gidecek. Rus lider Putin’in de katılacağı toplantıda, kolektif güvenlik sistematik olarak güçlendirilmesi, örgütün ortak operasyonlara hazır bulunması gibi konuların değerlendirilmesi bekleniyor.
Liderler, Tacikistan ile Afganistan sınırının güçlendirilmesi, Afgan uyuşturucusuna karşı mücadele, yasadışı göç ve diğer olabilecek tehditlere karşı alınacak önlemleri masaya yatıracak.

ZİRVE ÖNCESİNDE SAVUNMA BAKANLARI BİR ARAYA GELDİ
KGAÖ liderler zirvesi öncesinde örgüte üye ülke savunma bakanları toplantısı yapıldı. Kırgızistan Savunma Bakanı Talaybek Omuraliyev’in ev sahipliğinde yapılan toplantı sonrasında örgüte üye ülkelerde istikrar ve güvenliğin sağlanmasına yönelik mutabakat imzalandı.

KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja’nın da katıldığı toplantıya, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kazakistan Savunma Bakanı Adilbek Caksıbekov, Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Hayrullayev, Belarus Savunma Bakanı Yuri Jabodin ve Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Oganyan katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası