Ege Postası
Geri

AB dışişleri bakanları, Suriyeli muhaliflere ambargonun kaldırılmasını görüşecek

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Cenevre Konferansı öncesinde Esed rejimine baskı yapmak için Suriyeli muhaliflere silah ambargosunun kaldırılması teklifini görüşmek üzere toplanıyor. İngiltere ve Fransa’nın desteklediği bu teklife...
AB dışişleri bakanları, Suriyeli muhaliflere ambargonun kaldırılmasını görüşecek
Haberler / Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Cenevre Konferansı öncesinde Esed rejimine baskı yapmak için Suriyeli muhaliflere silah ambargosunun kaldırılması teklifini görüşmek üzere toplanıyor. İngiltere ve Fransa’nın desteklediği bu teklife Almanya’nın başını çektiği ülkeler karşı çıkıyor.

Toplantı öncesinde açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Esed rejimine açık bir mesaj verilmesi için Suriyeli muhaliflere silah ambargosu uygulamasının tadil edilmesini istedi. Bu konuda AB’nin ortak siyaset belirlemesinin önemli olduğunu dile getiren Hague, bunun mümkün olmaması durumunda ise her ülkenin kendi politikasını belirleyebileceğini dile getirdi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ise Esed’in silahlara sınırsız ulaşabildiğine dikkat çekerek, “Bu mücadeleyi askeri yöntemlerle kazanabileceğine inanıyorsa bu yapacaktır. Bu adamın, kazanmak için en barbarca terör yöntemlerini kullanacağını biliyoruz. Eğer silah ambargosu kararını değiştirmek Esed’e ‘Cenevre’de müzakere masasına oturmazsan karşı taraf da silahlanabilir’ mesajı verilirse, bu durumda yararlı bir araç olabilir.” AB’nin bu konuda tek bir ses olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Timmermans, müzakerelerle orta yol bulunması gerektiğini dile getirdi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Michale Spindelegger ise muhaliflere silah ambargosunun kaldırılmasına karşı olduklarını, bunun yerine Suriyeli sivillerin nasıl desteklenebileceğinin konuşulabileceğini dile getirdi. Avusturyalı bakan, bu konuda Almanya ile ortak hareket ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası