Ege Postası
Geri

İP Büyükşehir adayı Şen'den CHP'li Engin'e sert çıkış

İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin’in 7 Mart 2014 Cuma tarihli Zaman gazetesine verdiği demeçle ilgili bir basın açıklaması yaptı.
İP Büyükşehir adayı Şen'den CHP'li Engin'e sert çıkış
Haberler / Yerel Politika
9 Mart 2014 Pazar 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i sert bir dille eleştiren Şen açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, 7 Mart 2014 Cuma günkü Zaman gazetesine vermiş olduğu demeçlerle CHP’nin bugün Cemaat Halk Partisi’ne dönüştüğünü ispatlamıştır. Ali Engin’in dün Zaman gazetesinde yayınlanan bu geniş beyanatında Fethullah Gülen cemaatine, F Tipi yapıya dizdiği övgüler aslında CHP’nin bugün hangi safta yer aldığını net bir şekilde ortaya koymaktadır.

 “Hizmet hareketi” adını verdikleri örgütlenmenin yüzlerce ülkede Türkçeyi yaymak adına faaliyetler yürüttüğünü ve yine Fethullahçı işadamlarının merkezinde yer aldığı örgütlenmenin de Türkiye’ye önemli bir ekonomik kaynak yarattığını iddia eden Ali Engin, gerçekleri çarpıtmaktadır.

Fethullah Gülen’in dünyadaki okullarından övgüyle bahsetmeden önce, o okulların Rusya’da, Azerbaycan’da, Özbekistan’da Amerikan CIA’sına faaliyet yürüttüğü için kapatıldığını saklamaktadırlar. Fethullah Gülen örgütlenmesine bağlı bu okullar, Amerikan CIA’sının, Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı CIA’nın, dünyada yürütmek istediği operasyonların, misyoner faaliyetini yürütmek amacıyla açılmış okullardır.
 
HANGİ HİZMETLERİ TAKDİR EDİYORSUNUZ!
Ali Engin “aklı olan, vicdanı olan herkes bu hizmetleri takdir eder” demiştir. Hangi hizmetleri takdir ediyorsunu? Fetullah Gülen’e biat etmiş, F Tipi yapıda yer almış hakimlerin, savcıların, emniyet mensuplarının Türkiye’nin yurtseverlerine, daha dün tahliye olmasının sevincini yaşadığımız Genel Kurmay Başkanı’na, Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek ve birçok yurtsevere düzenlediği kumpasları mı takdir edeceksini? Burada takdirle karşılanacak hiçbir şey olmadığı gibi, CHP Fethullah Gülen’in icraatlarını, F Tipi yapının Türkiye karşıtı, Cumhuriyet karşıtı icraatlarını, Türkiye’nin Atatürkçü, yurtsever tabanına karşı savunma görevini yerine getirmeye başlamıştır.

Ali Engin, aynı gazetedeki açıklamasında, Fethullah Gülen cemaatinin Türkçe Olimpiyatları’na geçen sene katıldığını ve o olimpiyatlara katıldığında göğsünün kabardığını ifade etmiştir. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da 2013 senesinde İzmir’de de düzenlenen Türkçe Olimpiyatları adlı etkinliğin açılış konuşmasını yapanlardan biriydi ve o konuşmasında Fethullah Gülen’e ve o organizasyonu gerçekleştiren  yapıya övgüler dolu bir konuşma gerçekleştirmişti. Şimdi de CHP İl Başkanı Ali Engin, bu etkinliğe katılarak göğsünün kabardığını ifade etmektedir. Sizin göğsünüzü kabartan etkinliği yapanlar Türkçeyi yayma derdiyle değil, Türkçe üzerinden Amerika’nın faaliyetlerini dünyaya yayma derdi olan, asıl amaçları bu misyonerlik faaliyetini yürütmek olan ve ülkemizde de yurtseverlere karşı İşçi Partisi’ne, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yurtsever aydınlarımıza karşı kumpasın merkezinde olan Gladyo yapılanmasıdır!
 
CHP SAFINI BELLİ EDEREK FETHULLAH GÜLEN’LE KOL KOLA GİRMİŞTİR
Bakın, Ali Engin açıklamasına cemaat mensubu insanların Türkiye’ye hizmet ettiğini söyleyerek devam etmiş ve ardından demiş ki hükümetin bu dönemde bazı cemaat mensuplarına suç uydurma, delil üretme yoluna gidebileceği ve bu yüzden de cemaat mensuplarının dikkatli olması gerektiğini söylemiş. Sayın Ali Engin, Fetullah Gülen cemaati mensuplarını uyarmak sizin göreviniz midi? Fetullah Gülen cemaati mesuplarının tertipleriyle sizin milletvekilleriniz Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal tutuklanmadı m? Cemaatin, o F Tipi Gladyo yapısının tertipleriyle, ürettiği sahte delillerle, ürettikleri sahte belgelerle Türk Ordumuzun değerli komutanları, Mustafa Kemal’in subayları, askerleri, yurtseverleri tutuklanmadılar m? Siz artık hesap sorma aşamasını geçmişsiniz. Siz safınızı belli etmiş, Fethullah Gülen’le kol kola girmiş, Tayyip Erdoğan’a karşı mücadelenin bu yoldan geçeceğini zannetmişsiniz.  Ama her yerde, her zaman söylediğimiz gibi Türk Milleti Türkiye’yi bugüne getiren, bu noktaya getiren Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Fetullah Gülen iktidarının topunu birden yıkmak ve tüm cumhuriyet yıkıcılarından hesap sorma sürecine girmiştir ve bu sürecin sonunda Türkiye’yi Ankara’dan yönetecek bir milli hükümet kurulacaktır.
 
Cemaat Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 gün önce Tekirdağ’da yaptığı mitingdeki konuşmasında “Devletteki namuslu kadrolar hükümetin hırsızlıklarını ortaya çıkarmış” demiştir. Devletteki namuslu kadrolar kimdir Sayın Kılıçdaroğl? Devletteki namuslu kadrolar diye kastettiğiniz Fetullah Gülen cemaatine mensup, devletin içine sızmış, F Tipi yapının elemanları mıdı? Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in dün akşam Silivri’den yayınladığı mesajda da belirttiği üzere Türkiye’de önümüzdeki dönemde tarikatların ve cemaatlerin aynı Atatürk’ün yaptığı gibi, Atatürk’ün demir süpürgesiyle kökleri kazınacaktır! Tarikatlara, cemaatlere ilişkin devlette ve toplumsal hayatımızda hiçbir iz, hiçbir belirti bırakılmayacaktır! Laik bir Türkiye ancak bu şekilde kurulabilir. O yüzden Atilla Kart’ın geçtiğimiz günlerde cemaatlerin tarihimizin sosyal bir olgusu olduğunu ifade etmesi ve buna ilişkin anayasal güvence verilmesi gerektiğini belirtmesi de CHP’nin geldiği noktayı göstermektedir.
 
CHP’NİN MİSYONUNU YERİNE GETİREN TEK PARTİ İŞÇİ PARTİSİ’DİR
CHP Genel Başkanı Fetullah Gülen kadrolarını övüyor, CHP milletvekili cemaat ve tarikatlara anayasal güvence istiyor, CHP İl Başkanı Fetullah Gülen cemaatine övgüler diziyor, CHP’li İzmir Büyükşehir İl Başkanı Aziz Kocaoğlu bu cemaatin düzenlediği olimpiyatın açılış konuşmasında Pennslyvania’ya selamlar yolluyor işte size Cumhuriyet Halk Partisi! Artık yeni adıyla “Cemaat Halk Partisi”. Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi misyonunu bugün yerine getiren, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkan ve o yolda yürüyen tek parti İşçi Partisi’dir! Bu yüzden başta CHP seçmenleri olmak üzere İzmirli bütün Atatürkçülerimizi, yurtseverlerimizi, milliyetçilerimizi 30 Mart günü oylarını Atatürk’te birleştirmeye, oylarını Atatürk’ün partisi İşçi Partisi’nde birleştirmeye davet ediyoruz ve Fethullah Gülen’le kol kola girip iktidar olacağını zannedenlerden, Türk Milleti’ni Tayyip ve Fethullah arasında tercih yapmaya zorlayanlardan hesap sormaya davet ediyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası