Ege Postası
Geri

İYİ Parti İzmir’den sandık hilesi ve seçim güvenliği atağı

İl Başkanı Koray Ükünç, CHP, Saadet ve Demokrat Parti il başkanlarını arayarak, seçim güvenliği ve sandık hileleri konusunda ortak neler yapılabileceğini konuşmak için randevu talep etti. İl başkanlarıyla oturup görüş alışverişinde bulunmak istediğini belirten İl Başkanı Ükünç, Egepostası’na yaptığı açıklamada, “Seçim güvenliği ve sandık hileleri konusunda dört il başkanı olarak dışarıda bir yerde buluşup konuşalım istiyorum. Bizim Bulut diye programımız var. Onlara bu konuyla ilgili bilgi vereceğiz. Ortak bir sistem kullanılabilir ya da onların da böyle bir sistem kurulmasıyla ilgili önerimiz olabilir” dedi. İYİ Parti’den sandık hilesi ve seçim güvenliği atağı
İYİ Parti İzmir’den sandık hilesi ve seçim güvenliği atağı
Haberler / Yerel Politika
12 Mayıs 2018 Cumartesi 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, sandık ve seçim güvenliği ile olası sandık hilelerine karşı geliştirdiği Bulut adlı programı 24 Haziran seçimlerinde uygulama kararı aldı.

Bu veya buna benzer bir programın Cumhur İttifakı karşısında duran partilerin sandık görevlileri tarafından kullanılmasıyla hem zaman hem hızlı sonuç alma bakımından büyük yarar sağlanacağını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Ükünç, üç partinin il başkanlarıyla biraraya gelerek bu konuda ortak bir çalışma yapma öneri ve talebinde bulunacak.

Seçim güvenliğinin sağlanmasında partilere büyük görev düştüğünü belirten İYİ Parti İl Başkanı Ükünç, İzmir’de CHP, Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi (SP) il başkanlarını arayarak hafta başında bir araya gelmek için randevu talep etti.

SEÇİM GÜVENLİĞİ VE SANDIK HİLELERİ KONUSUNDA DÖRT İL BAŞKANI BİR YERDE BULUŞUP KONUŞALIM İSTİYORUM

DP İzmir İl Başkanı ile görüştüğünü, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran’ı arayacağını ve hafta başı için biraraya gelebilecekleri bir zaman dilimi isteyeceğini kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, “Seçim güvenliği ve sandık hileleri konusunda dört il başkanı olarak dışarıda bir yerde buluşup konuşalım istiyorum. Deniz Beyi arayacağım. Demokrat Parti İl Başkanı ile görüştüm. Metin Dökmeciler. İstifa etti vekillik için. Önemli değil ama vekaleten biri bakıyor, Metin Bey gelse yeter. Saadet Partisi’nden Mustafa Erduran’ı arayacağım. Bu bir ittifak. Cumhur İttifakı nasıl ortak hareket ediyorsa, bizim de ortak bir çalışma yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bununla alakalı görüş alışverişinde bulunmak istiyorum. Seçim ve Hukuk İşleri Başkanımız Murat Çakar ile gidip beraber oturup neler yapabilirizi konuşmak istiyoruz. Akıl akıldan üstündür. Belki onların daha iyi önerisi vardır” dedi.

BİZİM BULUT PROGRAMIMIZ VAR VE TUTANAK FOTOĞRAFI BU PROGRAM ÜZERİNDEN ÇEKİLEREK…

Partilerine ait Bulut adlı bir program olduğunu kaydeden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ükünç, aynı ya da benzer bir programın Cumhur İttifakı karşısındaki bütün partiler tarafından kullanılabileceğini, bu durumda bir yerde sistemsel bir arıza olması durumunda diğer partideki sonuçlardan sandık tutanak sonuçlarının check edilebileceğini söyledi.

PROGRAM ÜZERİNDEN TUTANAĞIN FOTOĞRAFLARINI ÇEKİP ANINDA SİSTEME AKTARABİLECEĞİZ

İl Başkanı Koray Ükünç, Bulut programının nasıl çalıştığını, “Bizim Bulut diye programımız var. Onlara bu konuyla ilgili bilgi vereceğiz. Ya da ortak bir sistem kullanılabilir. Ya da onların da böyle bir sistem kurulmasıyla ilgili önerimiz olabilir, check etme adına. Bir aplication programımız var. Normalde mühürlü sandık tutanağının fotoğrafını çekip merkezlere yolluyoruz. Fakat bu Bulut programında programı açıp program üzerinden fotoğrafı çekiyorsunuz, tutanağın fotoğrafları otomatik olarak anında sisteme aktarılıyor. Çok kısa sürede sonuca ulaşıyorsunuz. Görevli arkadaşlarımızın hepsinin akıllı telefonlarında bu programlar yüklü olacak” şeklinde anlatarak, üç farklı partinin il başkanına bu sistemi anlatarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istediğini vurguladı.

DİĞER PARTİLERİN BÖYLE BİR PROGRAMI VAR MI YOK MU BİLMİYORUM, HEPSİNDE OLURSA SONUÇLARI CHECK ETME ŞANSI OLUR

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ükünç, konuya dair açıklamalarını, “Onların böyle bir programı var mı yok mu bilmiyorum. Bunları konuşacağız. Dört ya da üç partide bu sistem olursa, bizim sistemimizde bir arıza olması durumunda onların sistemindeki sonuçlarla check etme şansı olur. Bu önemli. Bu ve bunun gibi konuları sayın il başkanlarıyla konuşacağız” şeklinde sonlandırdı.

ÜKÜNÇ'ÜN PARTİ BAYRAĞI KULLANILMAMASI ÖNERİSİ DE OLACAK 

Gerçekleşmesini beklediği görüşmede üç partiye propaganda çalışmaları sırasında parti bayrağı kullanılmaması önerisinde de bulunacağını dile getirerek, “Seçim sürecinde bayrak kullanılmaması ile ilgili teklifim olacak. Kabul ederlerse ortak hareket edeceğiz. Hem çevre kirliliği hem görüntü kirliliğine neden oluyor. Parti bayraklarını kullanmayalım propagandada diye. Böyle bir teklifte bulunacağım ama kabul ederler ya da etmezler.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası