Ege Postası
Geri

İYİ Parti'den flaş hamle; CHP'ye seçim kaybettiren ismi transfer etti...

Yerel seçimlerden önce yaptığı açıklamalarla millet ittifakıyla ilişkileri askıya alan İYİ Parti İzmir'de ilk hamlesini yaptı. İYİ Parti CHP'den istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olan ve Menderes'te CHP'ye 2014'te seçim kaybettiren Ergun Özgün'ü transfer etti. Ergün'ün adaylığını İYİ Parti Büyükşehir Adayı Özlale, "İzmir’e Ümit, Menderes’e Ergun yakışır" diyerek duyurdu. Öte yandan Konak Belediye Meclisi'nin İYİ Partili meclis üyesi Dr. Burcu Bostancıoğlu Meclis Başkanlığına istifa dilekçesini sunarak İYİ Parti'den istifa etti.
İYİ Parti'den flaş hamle; CHP'ye seçim kaybettiren ismi transfer etti...
Haberler / Yerel Politika
5 Ocak 2024 Cuma 23:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde hareketlilik sürüyor

İYİ Parti, 2014'te yapılan seçimde Menderes'te CHP'ye seçim kaybettiren Ergun Özgün'ü transefer etti. Özgün, SODEP, SHP ve CHP'de siyaset yapmış, belediye başkan adayı gösterilmediği için CHP'den istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olmuştu. Özgün, Menderes'te CHP'nin seçim kaybetmesine neden olmuş ve seçimi AK Parti kazanmıştı.

"MENDERES'E ERGUN YAKIŞIR"

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Özgün'ün İYİ Parti'ye katılmasıyla ilgili açıklamada bulunarak, "Bugün İyi Parti Menderes İlçe Başkanlığımızda; Grup Başkanvekilimiz Sayın Müsavat Dervişoğlu, İzmir İl Başkanımız Sayın M. Sinan Bezircilioğlu, Menderes İlçe Başkanımız Sayın Birgül Kovank ve değerli teşkilatımızla beraber rozet takma ve üye katılım törenimizi gerçekleştirdik. 3 Dönem Menderes Belediye Başkanlığı yapmış Sayın Ergun Özgün aramıza katıldı. İyi ki varsınız, İyi'ler ailesine hoş geldiniz. İzmir’e Ümit, Menderes’e Ergun yakışır" dedi.

BOSTANCIOĞLU İSTİFA ETTİ!

Öte yandan Konak Belediye Meclisi'nin İYİ Partili meclis üyesi Burcu Bostancıoğlu Meclis Başkanlığına istifa dilekçesini sundu. Ardından istifası hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Bostancıoğlu, "Gördüğüm lüzum üzerine bugün itibariyle İYİ Parti’den istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla bildiririm." dedi.

Bostancıoğlu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde;

"İzmir Konak ilçe kurucusu olarak yola çıktığım İyi Parti’de kuruluşundan bu yana birçok görevde bulundum. Üç kuşak İzmirli bir kadın olarak İzmir’in “Kalbi” olan Konak’ta Meclis üyesi görevimi yaklaşık 5 yıldır özellikle alanım olan Madde Bağımlılığı ile Mücadele konusunda önemli çalışmalara imza atarak sürdürdüm. Amacım her zaman ülkeme, doğduğum, büyüdüğüm ve yaşamımı sürdürdüğüm İzmir’e ve İzmirli hemşehrililerime en iyi hizmeti ve desteği sağlayabilmektir. Gördüğüm lüzum üzerine bugün itibariyle İyi Parti’den istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla bildiririm.

İyi Partinin çok kıymetli üyelerinden de bu süreçte çok şey öğrendim. Özellikle en başta Genel Başkan Sayın Meral Akşener’e, beni hep desteklediğini hissettiren Genel Sekreter Sayın Ayfer Yılmaz’a, kendisiyle çalışma fırsatı bulduğum ve hep desteğini hissettiğim Kadın Politikaları Başkanı Sayın Av. Ünzile Yüksel’e ve onların nezdinde tüm İyi Partililere teşekkürü borç bilirim."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası