Ege Postası
Geri

İYİ Parti ve CHP’li başkanlardan ittifak açıklamaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, beraberinde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila olduğu halde İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Galip Çukurlu’yu ziyaret etti. İYİ Parti ve CHP'li başkanlar bir araya geldi
İYİ Parti ve CHP’li başkanlardan ittifak açıklamaları
Haberler / Yerel Politika
30 Mart 2018 Cuma 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Bir süre önce İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de ifade ettiği İzmir’de oylarının yüzde 22’lere ulaştığı, bu durumun yerel seçimlerde AK Parti’ye yarayacağı ve CHP’nin birçok noktada yerelde seçimi kaybedebileceği ve buna izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarının ardından yaşanan bu gelişme CHP-İYİ Parti ittifakı konusunu yeniden gündeme getirdi.

ÇUKURLU’DAN CHP İTTİFAKINA YEŞİL IŞIK

Konuyla ilgili konuşan İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Galip Çukurlu, iki partinin ittifak çalışması yapması durumunun söz konusu olması durumunda kendilerinin de bu karara uyarak Bornova’da ortak çalışma yapabileceğini belirtti.

UYGUN GELİŞMELER OLURSA BİZ DE ONA EŞLİK EDERİZ

İYİ Parti İlçe Başkanı Çukurlu, Bornova’da durumlarının çok iyi olduğunu, hatta partilerine yerel seçimlerde Bornova’da iktidar yolu göründüğünü savunarak, ittifak olması durumunda hazır olduklarını söyledi:

“Biz hazırız Bornova’da. Nitelikli arkadaşlardan oluşan yönetim kurulumuz var. Bornova’da çok iyiyiz gerçekten. Önemli çalışmalar yapıyoruz. Bütün STK temsilcileri, muhtarlar, halk, iş ve spor dünyası bize yoğun ilgi gösteriyor. Son derece memnunuz. Bize yerelde Bornova’da iktidar yolu görünüyor. Yüzde 22 olan oy anket sonuçları seçimlere az kala daha üst düzeyde seyredecek. İttifak konusu ne getirir ne götürür zamana ihtiyaç var. Protokolü olur ittifakın tabi. İki parti arasındaki gelişecek değerlendirmelere göre şekillenecek durum.  Partimizin genel merkez ve il başkanlığı politikalarına uygun gelişmeler olursa biz de ona eşlik ederiz.”

İADE-İ ZİYARETTİ, ORTAK SORUMLULUK GÖREVİMİZ VAR, BEN DUYGULARINI BIRAKACAĞIZ

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın kendilerinin göreve geldiklerinde yaptıkları ziyarete karşılık iade-i ziyaret olduğunu kaydeden İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Galip Çukurlu, görüşme hakkında, “İade-i ziyaret. Belediye başkanını ziyaret etmiştik biz. Onun dışında iyi çalışma temennisinde bulundu. Türkiye gündemiyle ilgili genel başkanımızın açıkladığı ve il başkanımızın açıklamaları ittifakı işaret ediyor. Ortak sorumluluk görevimiz var. Ben duygularını bırakacağız. Vatandaşın umudu olmaya yönelik istikrarlı bir yürüyüşü sergilememiz lazım. İl başkanımızın yaptığı açıklamalar doğrultusunda yaptığımız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel bir değerlendirme yapılmadı. Kurucu üyesi arkadaşlarımızın da hazır olduğu ziyarette İzmir’in değerleri tartışıldı” şeklinde bilgi verdi.

NEVZAT KAVALAR: MEMLEKET MENFAATİNE OLAN HERŞEYDE BİZ DE VARIZ

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da, başta Cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere yerel seçimlerin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Gelişmeleri izliyoruz. Genel merkez düzeyinde olursa ittifak yaparız. Yerelde değil de büyükşehirde ittifak olabilir. Genel merkez düzeyinde karar verilecek işler bunlar. Kendilerini kutladık başarılar diledik. Cumhurbaşkanlığında mutlaka ittifak olacak. Bizim belediye başkanımız CHP’li. Onlar da bize destek olurlarsa seviniriz. O bizi mutlu eder. Büyükşehirde de aynı şekilde. Meral Akşener bu şekilde bir açıklama yaptı. Bizim oyumuz bu CHP’nin oyu şu. AKP kazanabilir dedi. Bu fırsatı vermemeliyiz dedi. Birlikte hareket etmemiz gerektiğine biz de inanıyoruz. Birlikte hareket etmekte memleket menfaati var. Memleket menfaati olan her şeyde biz de varız” değerlendirmesini yaptı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası