Ege Postası
Geri

Partisinde istifalara neden olan o isim konuştu: Sıralarını beklesinler

AK Parti Genel Merkezi tarafından başkan adayı olarak gösterilince tartışmalara neden olan ancak dün Genel Başkan Yardımcısı tarafından ilçe başkanı olarak atanarak, mazbatasını alan AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, kendisine yöneltilen ‘tabana uygun aday değil’ eleştirilerini komik bulduğunu söyledi. İstifacıların eleştiri oklarına hedef olan başkan konuştu:
Partisinde istifalara neden olan o isim konuştu: Sıralarını beklesinler
Haberler / Yerel Politika
30 Mart 2018 Cuma 15:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Çift liste krizi yaşanması beklenen AK Parti Çeşme’de, İlter Etike'nin ilçe başkanı olarak atanması üzerine, kendisine rakip olan kadın kolları başkanı Fulya Barbaros ve yönetim kurulu üyelerinin istifası yankı uyandırdı. Fulya Barbaros ve ekibinin ‘Tabana uygun aday değil, temayülden biz çıkmıştık’ diyerek karşı çıktığı ancak dün itibariyle ilçe başkanı olarak atanan İlter Etike, eleştirileri yanıtladı.

TEMAYÜLDEN BİRİNCİ ÇIKMA TEK KRİTER DEĞİL

Temayülden birinci çıkmanın tek kriter olmadığını belirten AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, “Genel merkezi kararını STK’lar, milletvekilleri ve teşkilat mensuplarıyla görüştükten sonra bizden yana verdi. Görevi bize verdi. Çok önemli değil. Temayülden birinci çıkanın ilçe başkanı, milletvekili olması söz konusu değil. Baz alınan kriterlerden bir tanesi sadece temayül. Burada pek çok kriter var. Parti içinde şahıs siyaseti değil de kurucu liderimizin yolunda ilerlemek gayesindeler ise sıralarını beklemelerini ve görev verildiğinde görevi yerine getirmelerini diliyorum” dedi.

TABANA UYGUN DEĞİL KISMI KOMİK GELDİ AMA ÇOK EHEMMİYETİ YOK

Tabana uygun olmadığı eleştirilerini ‘komik’ bulduğunu kaydeden İlter Etike, Refah Partisi kökenli olduğunu, 2006 yılında AK Parti’de siyasete başladığını, iki dönem gençlik kolları başkanlığı yaptığını anlatarak, şahıs siyaseti yapmadığını söyledi:

“Tabana uygun değil kısmı komik geldi. Refah kökenliyiz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin temellerini atanlar Refah kökenlilerdir. Oradan gelmeyiz. 2006’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nde göreve başladım. İki dönem gençlik kolları başkanlığı yaptım. Çok komik bir açıklama olmuş. Ama çok ehemmiyeti yok. Bu bir bayrak yarışı. Birbirimizle yarışmıyoruz. Ben şahıs siyaseti yapmam. Öyle bir siyasi karakterim yok. Hepimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu  görevleri alan bireyleriz.”

SÜKUNETİMİZİ KORUYUP ENERJİMİZİ PARTİMİZE HARCAYACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Eleştirileri sükunetle karşıladığını, enerjisini partisine ve seçim çalışmalarına yönelteceğini, kendisin rakip olacağını açıklayan Fulya Barbaros’a karşı bir kırgınlığı olmadığını dile getiren AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, Barbaros’un görevine geri dönmesi için ikna etmeye çalışmayacağını kaydetti:

“Şahsım ve oluşturduğum yönetim kurulu adına yapılan açıklamalara karşın sükunetimizi koruyup enerjimizi partimize harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Fulya Hanım ile de herhangi bir kırgınlığım yok. Kararına saygı duyuyorum. Çalışmak istememiş olabilir. Pazarlık meselesi yapılmayacak kadar kıymetli bizim davamız.  Ali’nin Veli’nin partisi değil burası. İsimler gelip geçer. Bu dönem bize verildi. Bence teşkilatçılık ruhuna yakışır şekilde, 32 yaşındayım ben, ilk kez İzmir’de gençlik kolları başkanlığından ilçe başkanlığına atanmış kişiyim. Karşıyaka İsmail Çiftçioğlu ile birlikte. Bence bunun gururunu ve hazzını yaşamamız gerekiyor.”

BÜYÜĞÜMÜZ OLARAK ABLALIK GÖREVİNİ YAPMASINI DİLİYORUM, SEÇİME ODAKLANMA ZAMANI

Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, kaybedecek zamanı olmadığını, 2019 seçimlerine az bir zaman kaldığını anımsatarak, Fulya Barbaros’a da ablalık görevi yapması temennisinde bulundu:

“Siyasette üzgünlüğe yer olduğunu düşünmüyorum. Kaybedecek zamanım olduğunu düşünmüyorum. Önümüzde 2019 seçimlerine bir yıl kaldı. İki seçim geçireceğiz.  Kendimi ifade etmeye de gerek duymuyorum o konuda. Makam ve mevki siyaseti yapmadım. Aldığım görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Gençlik kollarında sergilediğimiz performans sonunda ilçe başkanlığı takdir edildi. Tabanla uyumlu kısmı herhalde benimle ilgili yapılabilecek en son eleştiri. Şahıs siyaseti yapmadığımız için öyle bir karakterim olmadığı için Fulya Hanım’a da saygı duyuyorum. Anlık refleksidir. O da etten kemikten sonuçta. Kırgınlığım yok. Kendisini teşkilatçılık ruhuna uygun şekilde bundan sonraki süreçte görev verilirse görev yapmasını, büyüğümüz olarak ablalık görevini yapmasını diliyorum. Polemikleri sonlandırıp seçimlere odaklanma zamanı.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası