Ege Postası
Geri

Şengül’den Metro Hattı açıklaması: Konu İzmir ise gerisi teferruattır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun AK Parti İzmir İl Başkanı’na sunduğu İzmir’in onay bekleyen projeleri dosyasında bulunan Halkapınar-Otogar Hattı’nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, karardan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Başkan Şengül, “İzmir’i güzel günler bekliyor. Bu güzel haberin ardından İzmirlilere başka güzel haberlerimiz de olacak. Konu İzmir ise gerisi teferruattır” dedi. AK Parti İl Başkanı Şengül’den Metro Hattı açıklaması
Şengül’den Metro Hattı açıklaması: Konu İzmir ise gerisi teferruattır
Haberler / Yerel Politika
30 Mart 2018 Cuma 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisini ziyaret ettiğinde sunduğu 14 maddeden oluşan İzmir’in onay bekleyen projelerine dair dosyayı alır almaz harekete geçti.

Çoğunluğu ulaşımla ilgili konuları kapsayan dosyayı beraberinde AK Parti İzmir Milletvekilleri olduğu halde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, aradığı desteği buldu.

İZMİRLİLERİ BEKLEYEN MÜJDEYİ BAKAN ARSLAN VERDİ

Otogar-Halkapınar Hattı’nın yapımını üstleneceğini açıklayan Bakan Ahmet Arslan, partisinin Bornova İlçe Kongresi’ne katılarak, “4,5 kilometrelik Halkapınar-Otogar Metro hattını yapacağız demiştik. Bakanlar Kurulu kararı çıkacak. Bakanlık olarak onu biz yapacağız” açıklamasını yapmasının hemen ardından harekete geçti ve İzmir’in beklediği müjde hayata geçti.

HATTIN BAKANLIĞA DEVRİ KARARI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait  İzmir Halkapınar-Otogar Hattı’nın Bakanlığa devredilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

AYDIN ŞENGÜL: BAKANLIĞIN DESTEĞİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sunduğu İzmir dosyasıyla ilgili hemen harekete geçerek, çoğunluğu ulaşımla ilgili maddeleri içeren projelerin hayata geçmesi için ilgili Bakanlıklarla yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç almalarından memnuniyet duyduklarını belirtti.

PARTİ AYRIMI GÖZETMEKSİZİN HER DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

İl Başkanı Aydın Şengül, amaçlarının kavga, ikilik çıkarmadan İzmir’e hizmet etmek olduğunu, hükümet olarak İzmir’e hizmet kapsamında yürütülen tüm projelerde parti ayrımı gözetmeksizin her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini kaydederek, İzmir Halkapınar-Otogar Hattı’nın yapımını üstlenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a teşekkür etti.

KONU İZMİR İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

“İzmir’i güzel günler bekliyor. Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bize sunduğu dosyada yer alan maddelerden biri de buydu. Kendisinin bizden talep ettiği tüm istekleri olduğu gibi bunun da hayata geçmesi için elimizden geleni yaptık” diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,

“Otogar-Halkapınar hattını Bakanlığımız yapacak. Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz. Bu maddenin ardından dosyada bulunan diğer maddelerin de tek tek hayata geçmesi için girişim ve çabalarımız sürecek. Konu İzmir ise parti ayrımı gözetmeksizin İzmirlilerin emrinde olduğumuzu tüm hemşehrilerimizin bilmesini isteriz. Bu vesileyle taleplerimize büyük duyarlılıkla yaklaşan sayın Bakanımıza da teşekkür ederiz. Bu güzel haberin ardından İzmirlilere başka güzel haberlerimiz de olacak. Konu İzmir ise gerisi teferruattır” şeklinde konuştu.

BAKANLIK YENİ PROJE HAZIRLADI VE REVİZYONA GİTTİ 

İzmir Halkapınar-Otogar Hattı’nın Bakanlığa devredilmesiyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlanırken; Bakanlığa sunulan ilk projede metronun hızlı tren sistemine dahil edilmesi planlanırken, Bakanlık yeni proje hazırladı ve revizyona gitti. Yeni projeyle Halkapınar’daki depo ve bakım sahasındaki bölgede aktarma istasyonu yapılması kararlaştırıldı.

Kent içindeki trafikte büyük rahatlama sağlaması beklenen yaklaşık 4,5 kilometrelik hatta 5 durak bulunacak.  Metro,  Halkapınar İstasyonu’ndan başlayacak, Şehitler Caddesi (Vakıflar İstasyonu) altından ve Kamil Tunca Bulvarı (Altındağ ve Çamdibi İstasyonları) altından devam ederek, Otogar’da sona erecek. Halkapınar’da yer alan mevcut depo sahasına bağlantı yapılacak. İniş çıkışlar, asansör ve yürüyen merdiven ile gerçekleştirilecek.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası