Ege Postası
Geri

İYİ Parti’de ilçelerde ittifak zirvesi

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP ile büyükşehirde ittifak kararının ardından ilçe bazında ittifak görüşmeleri öncesi düğmeye bastı. İlçe başkanlarının taleplerini içeren dosyalar kendisine ulaşan İl Başkanı Kırkpınar, bugün o dosyaları 6 kişilik özel bir heyetle tek tek ele alacak. 10-13 ilçe başkanının kendi adaylarımızla girelim taleplerinin de yer aldığı dosyaları tek tek ele alacak olan Hüsmen Kırkpınar ve 6 kişilik heyet, sonuçları yarın da Divan Kurulu’nda görüşecek. O dosyaları bugün 6 kişilik heyet inceleyecek
İYİ Parti’de ilçelerde ittifak zirvesi
Haberler / Yerel Politika
20 Aralık 2018 Perşembe 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti arasında İzmir’de de varılan işbirliği adımının ardından ilçe bazında da ittifak yapılıp yapılmayacağı ve/veya hangi ilçelerde işbirliğine gidileceği konusu iki partinin de ana gündem maddesi oldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yönetim kurulu üyeleri ve hemen ardından hafta sonu ilçe başkanlarıyla toplantı yapmıştı. Yücel toplantıda 30 ilçeyi kazanma şanslarının yüksek olduğunu ancak kendi adaylarıyla seçime gitmenin daha iyi olacağı yönünde ortaya çıkan görüşü Ankara’ya giderek partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da iletti.

YÜCEL, İTTİFAK KONUSUNDA NE DEMİŞTİ'

Yücel, Ankara görüşmesiyle ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, partili adayların gösterilmesi konusunda örgütün ve kendisinin hassas olduğunu belirtmiş ve “Elbette ittifak  konusunda son sözü genel merkezimiz söyleyecek ama yerelde dengelerin ne olduğu, İzmir'deki hedeflere nasıl ulaşılabileceği ve seçmenin beklentilerini de en iyi bilecek olan da il örgütümüz” ifadelerini kullanmıştı.

10-13 İLÇE BAŞKANI ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRİLMESİNİ İSTİYOR

Öte yandan işbirliği kararının ardından İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da, henüz atanmayan Beydağ dışındaki 29 ilçe başkanıyla toplantı yapmıştı. Toplantıda çok sayıda ilçe başkanı seçime hazır olduklarını, tespit ettikleri halkta karşılığı bulunan adaylarla İYİ Parti olarak seçime girmek istediklerini belirtmişti.

28 İLÇE BAŞKANI DOSYASINI TESLİM ETTİ, O DOSYALAR BUGÜN GÖRÜŞÜLÜYOR

İlçe başkanlarının bu talepleri üzerine İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da, başkanlardan kendilerine yazılı rapor hazırlamalarını ve Çarşamba gününe kadar teslim etmelerini istemişti. O ilçelerden 28’i hazırladıkları raporları dün itibariyle il başkanı Kırkpınar’a teslim etti.

İttifak kararının ardından yaptığı ilk açıklamada, “CHP ile işbirliği ile 30 ilçenin tamamını alabiliriz. Seçim sonucunu 30 sıfır yaparız” ifadelerini kullanan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bugün öğleden sonra raporları görüşmek üzere özel bir toplantıya girecek.

BUGÜN 6 KİŞİLİK ÖZEL HEYET DOSYALARI İNCELEYECEK, YARIN DİVAN TOPLANACAK

Divan Kurulu üyelerinden seçilen 6 kişiden oluşan özel bir heyetle 28 ilçenin raporunu geç saatlere kadar müzakere edecek olan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bugün özel heyetle yapacağı görüşmenin sonuçlarını yarın da Divan Kurulu’nu toplayarak divan üyelerinin tamamıyla paylaşacak.

BUGÜNKÜ TOPLANTININ SONUÇLARI YARIN DİVAN’DA DA ELE ALINACAK

Süreç hakkında bilgi veren İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, en az 10-13 ilçenin seçime İYİ Parti’nin adaylarıyla girilmesi talebinde bulunduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“İddialıyız. Büyükşehirde CHP ile işbirliği kararımız var. Ancak henüz ilçe bazında muhatabımız CHP ile görüşmelerimiz başlamadı. 10-13 ilçe başkanı son yaptığımız toplantıda bize, ‘Biz kendimiz aday çıkarmak istiyoruz’ dedi. Kendilerine güveniyorlar. İlçelerde oluşturulan heyetler mahalle mahalle köy köy çalışma yapmaya başladı zaten. Başkanlarımız bu taleplerini ve görüşlerini bize şifaen bildirdi zaten. Biz de kendilerinden yazılı olarak temellendirdikleri doneler üzerinden dosya hazırlamalarını ve sunmalarını istedim. Dün itibariyle 28 ilçenin dosyası elime ulaştı. Bugün öğleden sonra 14.30’dan sonra divan içinden seçilmiş 6 arkadaşımızdan oluşan heyetimizle CHP ile müzakereler öncesinde bu dosyaları tek tek inceleyip ele alacağız. Yarın da divanımızı toplayacağım. Bugünkü görüşmelerimiz geç saatlere kadar sürecek. Yarın da divanda bugünkü görüşmenin sonuçlarını arkadaşlarımızla paylaşıp görüş alış-verişinde bulunacağız.”

CHP İLE GÖRÜŞMELERİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAĞI ÜMİDİNDEYİM

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, bugün ve yarın ortaya çıkacak olan sonuçları CHP’li yöneticilerle de oturup konuşacaklarını belirterek, “Bizden CHP’ye ilçe bazlı işbirliği ile ilgili bir çağrı ya da davetin gitmesi söz konusu değil. İşbirliğinin ruhuna uygun olarak önümüzdeki hafta içerinde CHP ile görüşmelerin başlayacağı ümidindeyim” dedi.

İZMİR’DE 30 SIFIR YAPMAK ZORUNDAYIZ

İl başkanı Kırkpınar, İYİ Parti’nin yeni kurulmuş bir parti olarak ilk kez 24 Haziran seçimlerine girdiğini, dolayısıyla ellerinde sadece 24 Haziran seçim sonucu verilerinin bulunduğunu anlatarak, CHP ve İYİ Parti’nin işbirliğine Saadet Partisi, Demokrat Parti ve diğer parti seçmenlerinin de destek vermesiyle 30’da sıfır yaparak İzmir ve 30 ilçenin tamamını kazanabileceklerini söyledi.

KIRKPINAR, 30 SIFIR HASSASİYETİNİ CHP’Lİ YÖNETİCİLERDEN DE BEKLİYORUZ

İzmir’den çıkacak 30 sıfır sonucunun diğer büyük kentlerde de yapılacak işbirliği sonuçlarıyla AK Parti iktidarını tartışmaya açacak önemde olduğunun altını çizen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın değerlendirmesi şu şekilde oldu:

“Elimizde 24 Haziran verileri var. Çünkü ilk kez bu seçime girdik. O sonuçlar üzerinden elimizde doneler var. Herkese açık bu bilgiler. Oradakisonuçlar üzerinden hassasiyeti görmek lazım. Benim slogan haline getirdiğim gibi; İzmir’de 30 sıfır yapmak zorundayız, durumundayız. Bu sonucu CHP ve İYİ Parti işbirliği çıkaracak. Tabi Saadet, Demokrat Parti ve başka partiler de katkı sunabilir. AKP’nin 16 yıllık iktidarında, Ankara, İstanbul ve İzmir’de belediyeyi alamaması seçim sabahının birinci konusu olacak. 3 büyük kenti kaybetleri durumunda buna eklenmesi mümkün olan Adana, Mersin, Balıkesir gibi diğer pek çok kentin belediyesi ile AK Parti iktidarı tartışılmaya açılacak. İktidar ellerinden kaymaya başlayacak. O nedenle bu seçimler çok çok önemli. Slogan haline getirdiğimiz bu İzmir’de 30 sıfır hedefini ve iddiasındaki hassasiyeti CHP’li yöneticilerden de bekliyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası