Ege Postası
Geri

AK Parti adayından flaş açıklama: Çeşme yetim ve öksüz bırakıldı

Ak Parti Çeşme Belediye Başkan aday adayı Arif Barata adaylığı ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Barata 25 yıldır Çeşme'yi CHP yönetiyor. CHP Çeşme'yi öksüz ve yetim bıraktı şeklinde konuştu. AK Parti adayından flaş açıklama:
AK Parti adayından flaş açıklama: Çeşme yetim ve öksüz bırakıldı
Haberler / Yerel Politika
20 Aralık 2018 Perşembe 08:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Türkiye 2019 yerel seçimlerine hazırlanırken siyasi partilerde adaylık yarışı devam ediyor. Ak Parti Çeşme aday adayı Arif Barata aday adaylığı ve Çeşme için projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Arif Barata aday adaylığı süreci hakkında '' Ben 30 yıldan beri ben Çeşme'de yaşıyorum. Buraya gelir gelmez aşık oldum.  Çeşme'de evlendim.  Çocuklarım burada doğdu. O yıllardan itibaren gerek Sivil toplum kuruluşları  gerek Milliyetçi Hareket Partisi'nde  görev yaptım. Ak Parti kurulmadan önce Mhp'den istifa ettim ve Ak parti'ye geçtim. 

 Her zaman Çeşme için taş üstüne taş koyanın yanında oldum. 2009da Çeşme'den  belediye başkan aday adayı oldum. Başka bir arkadaşımız aday gösterilince il genel meclisi adayı oldum. İmar komisyonunda görev yaptım. Ben çeşitli bakanlıklarda danışmanlık yaptım şu an Tarım  ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin danışmanıyım. Aynı zamanda turizmcilik yapıyorum şeklinde konuştu.

Barata Çeşme'nin şu an ki durumu hakkında değerlendirmede bulunarak ''Yerelde Çeşme'de hiçbir şey yapamadık. 25 senedir Çeşme'yi Chp yönetiyor. Çeşme yetim ve öksüz bırakıldı. dedi.

'RAYLI SİSTEM GETİRECEĞİZ'

Barata Çeşme'de gerçekleştirmek istediği projeleri anlatarak ''Bir turizmci olarak Çeşme'nin komple turizm alanı ilan edilmesine inanıyorum. Çeşme'nin şu an en büyük sorunu trafik ve otopark. Biz bu sorunu çözeceğiz. Çeşmeye raylı sistem getirmeyi düşünüyorum. Bunun  imarda yeri de var.  İnciraltı otobanının oradan başlayacak Alaçatı ve çeşme arasındaki antre deposunda raylı sistem bitecek. Alaçatı yolunu gerdanlık haline getireceğiz. Çeşme'nin arka tarafında bulunan Karadağ'dan teleferik yapmayı planlıyoruz şeklinde konuştu.

Arif Barata Alaçatı hakkındaki projelerine değinerek ''Çeşme ve Alaçatı'da müthiş bir potansiyel varama biz kullanmıyoruz. Biz bütün bunları planladık. Alaçatı'da bir planlama yok bir huzur yok. Alaçatı'nın koruma amaçlı planını yapacağız. Şimdi onlar diyecek ki bu plan var. Biz bunların korumasını yapacağız hiçbir dokusu bozulmayacak. Alaçatı'nın isteği doğrultusunda ilçe olması için mücadelesini vereceğiz. Alaçatı'nın %95i nüfus ve planlaması yok.  Alaçatı'nın tüm işsizlik sorunu  çözeceğimiz bir projemiz var. Alaçatı havalimanını bitireceğiz. Alaçatı'nın ortasında Aqua Park var bunun yerinde dünya sağlık turizmini çekecek bir yer olması lazım. Alaçatı'yı ihya edeceğiz.

Arif Barata Ilıca ile ilgili projelerden söz ederek ''Ilıca kan ağlıyor. .Eskiden Ilıca cıvıl cıvıldı. Maalesef yapılan düzenlemelerle Ilıca bitirildi. Burayı bir düzenleme yaparak termal ile ilgili çalışmalar yapacağız. dedi. Barata Ilıca'nın şu anki en büyük sorununun altyapı olduğunu belirterek '' Ilıca reyhanın oradan denize kanalizasyon akıyor. Biz bu altyapı sorununu çözeceğiz. Turistler Çeşme'den tatil yapmadan dönmek istemeyecek dedi.  Arif Barata Çeşme'de tarımı geliştireceklerini ve seralar inşa edeceklerini bu seraları da termal su kaynaklarıyla sulayacaklarını söyledi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası